Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Dominica Warta Pamrentah Investments News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

UAE lan Dominica Visa Gratis

Draft otomatis
dominika
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kewarganegaraan didol ing Dominika. Nganti tanggal 24 Februarith, 2020, warga Uni Emirat Arab bisa lelungan menyang Persemakmuran Dominica tanpa visa. Kedutaan Besar Dominika ing Abu Dhabi ngumumake minggu kepungkur yen kesepakatan ngilangi visa antarane rong negara kasebut saiki diwiwiti. 

Dominica minangka negara pulau Karibia pegunungan sing duwe sumber mata air panas alami lan alas tropis. Taman Nasional Morne Trois Pitons minangka papan kanggo Danau Rebus sing digawe panas, vulkanis. Taman iki uga kalebu gerbang belerang, Air Terjun Trafalgar setinggi 65 m lan Jurang Titou sing sempit. Ing sisih kulon ana ibukutha Dominica, Roseau, kanthi omah kayu warna-warni lan kebon botani.

Sing duwe paspor Diploma, Resmi, Khusus lan Biasa UAE saiki bisa ngunjungi Dominica tanpa visa. Kosok baline, wong Dominika kanthi paspor Diplomatik lan Resmi bisa entuk mlebu UEA kanthi visa nalika teka, dene sing duwe paspor Dominica Biasa bisa entuk eVisa. Sing wis dadi warga ekonomi Dominika liwat Program Kewarganegaraan dening Investasi (CBI) banjur bisa ndhaptar paspor Biasa, sing ngidini mlebu ing UEA adhedhasar eVisa.

"Perjanjian pengecualian visa minangka langkah penting liyane kanggo pangembangan hubungan bilateral sing kuat ing antarane Persemakmuran Dominica lan negara sing dinamis iki," ujar Mulia Hubert Charles, Duta Besar Dominika ing UEA, ing sawijining rilis pers resmi sing diterbitake dina Selasa. "Iki ora mung nggampangake lelungan resmi, nanging uga ngenalake prediksi lan kepastian saka warga negara loro sing kepengin lelungan kanggo pariwisata, investasi, perdagangan lan budaya," ujare Duta Besar Charles.

Ing wulan Januari, Dominica mbukak Kedutaan Besar anyar ing Abu Dhabi, minangka misi diplomatik pertama negara kasebut ing Timur Tengah. Iki nyedhiyakake layanan konsuler kanggo komunitas warga ekonomi 'cilik nanging dinamis' ing Dominika, sing manggon ing UEA, kaya sing dikandhakake dening Perdana Menteri Roosevelt Skerrit nalika upacara pembukaan.

Hotel CBI nggawe sektor pariwisata eko sing berkembang ing Pulo Alam Karibia, kaya Dominica sing biasane diarani. Pulo iki uga dadi salah sawijining tujuan wisata paling gedhe ing mbesuk. Warga Dominika bisa lelungan tanpa visa sadurunge budhal menyang luwih saka 140 negara lan wilayah.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.