Ngilangi Warta Eropa Warta Breaking Travel angkara News Warta Breaking Syria Turki Breaking News Maneka Warta

Turki mbukak Gates menyang Eropa kanggo wong Siria

Turki mbukak Gates menyang Eropa kanggo wong Siria
para pesantren
ditulis dening Saluran Media

Eropa siyaga banget, ora mung kanggo Coronavirus nanging kanggo para pengungsi saka Suriah sing mlebu wilayah Schengen.

Turki "Mitra" Turki bakal ngidini para pengungsi ninggalake negarane nalika ngluncurake operasi militer ing Suriah, ujare pamrentah Turki ing dina Minggu, amarga ana atusan ewu pengungsi mlebu Turki saka Suriah amarga rezim Siria sing didhukung Rusia.

"Kita wis ngowahi kabijakan lan ora bakal nyegah para pengungsi metu saka Turki. Amarga sumber daya & personel sing winates, kita fokus kanggo ngrancang kontingensi yen ana arus masuk saka Siria tinimbang nyegah pengungsi sing pengin bermigrasi menyang Eropa, "tweets Fahrettin Altun, direktur komunikasi Presiden Turki Recep Tayyip Erdoğan.

Turki ujar manawa ora bisa njupuk luwih akeh pengungsi amarga dadi tuan rumah 3.7 yuta pengungsi Siria, luwih saka negara liya.

Erdoğan ngancam pirang-pirang wulan "mbukak gerbang" migrasi menyang Uni Eropa yen ora ndhukung rencana "zona aman" ing Suriah, ing ngendi Turki pengin ngasilake yuta wong Siria.

Nyerang dening Presiden Siria sing didhukung Rusia Bashar al-Assad kanggo ngrebut kubu paling gedhe sing isih ana ing Suriah, nyebabake atusan ewu wong nyedhaki tapel wates Turki.

Survei nyatake manawa akeh warga Turki pengin pengungsi Siria pungkasane bali menyang Suriah lan rasa nesu sing akeh disalahake amarga kekalahan gedhe saka partai Erdoğan ing balapan walikota taun kepungkur kanggo Istanbul.

Menteri Dalam Negeri Turki tweet ing dina Minggu yen 76,358 migran wis ninggalake Turki saka sawijining nyebrang ing tapel wates karo Yunani.

Angka saka sumber liyane wis mbahas validitas klaim kasebut.

Organisasi Internasional kanggo Migrasi ujar manawa ana luwih saka 13,000 migran ing sadawane tapel wates Turki-Yunani nganti Setu sore.

Pejabat Yunani ujar manawa "ana 9,600 upaya kanggo nglanggar wates kita, lan kabeh ditangani kanthi sukses," lapor kantor berita Reuters.

Pratelan saka presiden Dewan Eropa ujar manawa Uni Eropa siyap nawakake luwih akeh pitulung kamanungsan lan bakal nglindhungi tapel watese ing Yunani lan Bulgaria, sing kalorone tapel wates karo Turki.

Umume Uni Eropa minangka bagean saka Zona Schengen, ing endi masarakat bisa lelungan tanpa mriksa paspor yen mlebu ing wilayah kasebut. Yunani lan Bulgaria, sing tapel wates karo Turki, minangka titik mlebu menyang Zona Schengen.

Dina Minggu minangka dina kaping pisanan wiwit tanggal pungkasan sing ditindakake Turki kanggo pasukan Assad mundur ing Idlib.

Menteri Pertahanan Turki negesake manawa Turki ngluncurake Operasi Spring Shield ing Idlib kanggo males serangan ing Kamis wengi sing tiwas 33 prajurit Turki, lapor kantor berita negara Turki.

Ryan Bohl minangka analis Timur Tengah lan Afrika Lor ing Stratfor, sawijining klompok konsultasi global, ora percaya kemungkinan Turki bakal ngluncurake serangan militer skala besar, sanajan serangan nglawan pasukan rezim bakal dilanjutake.

"Iki nuduhake manawa Ankara ora percaya yen kudu nggunakake diplomasi," ujare Bohl menyang The Media Line.

Bohl ujar manawa Rusia rontog drone Turki, iki bakal katon minangka eskalasi liyane amarga bakal dadi kontak militer langsung ing antarane pihak loro kasebut.

"Iki minangka siklus kenaikan sing Turki ora bakal gelem melu," jarene. "Dheweke nyoba meksa liyane kanggo miwiti proses de-eskalasi dhisik."

Muzaffer Şenel, asisten profesor ilmu politik lan hubungan internasional ing Universitas Istanbul Şehir, ujar manawa tujuane Rusia yaiku kanggo meyakinkan Turki supaya negosiasi karo Assad nanging Moskow gelem menehi hubungan karo Ankara kanggo njaga sing ana ing Damsyik.

Rusia lan Turki wis nguatake hubungane karo kesepakatan energi lan senjata kanggo ngrusak hubungan Ankara karo Kulon lan NATO.

Tuku Turki taun lalu saka sistem rudal Rusia ngasilake kecaman saka aliansi militer lan Washington wis ngelingake sanksi marang Ankara.

Analis yakin Erdoğan kepengin duwe kabijakan luar negeri sing luwih mandhiri lan Turki ora bisa ngandelake kabeh babagan NATO.

Nanging, krisis ing Idlib nyebabake Turki nyedhaki Kulon lan wis meksa sekutu NATO kanggo dhukungan luwih akeh marang Suriah, utamane kanggo rudal Patriot AS sing Ankara nolak tuku taun lalu minangka imbalan gaman Rusia.

Erdoğan diajak Presiden Perancis Emmanuel Macron, Sabtu wengi, njaluk langkah konkrit solidaritas NATO, miturut kantor berita negara Turki.

Laporan kasebut nyatakake manawa Macron wis negesake Rusia supaya mungkasi serangane ing Idlib.

Şenel ujar manawa Turki bakal diwatesi ing respons militer ing Idlib amarga ora duwe pasukan udara kanggo nglindhungi pasukan dhasar nanging bakal terus nyerang pasukan rezim Siria sadurunge rembugan karo Moskow.

"Yen [sampeyan] pengin kuwat ing meja,

kudu kuwat ing lemah, ”tulis Şenel ing pesen menyang The Media Line.

"Pesawat perang bakal ngebom pasukan darat Turki lan tanpa dhukungan NATO utawa sistem pertahanan udara, opsi [kayane] winates banget," tambahnya.

Miturut Kristina Jovanovski / Saluran Media

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media