24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah News wong Warta Pecah Arab Saudi Teknologi Pariwisata Singapur Maneka Warta

Kepiye Proyek Laut Merah bakal nyuda polusi cahya

Kepiye Proyek Laut Merah bakal nyuda polusi cahya
langit wengi ing situs mohamed alsharif
ditulis dening Juergen T Steinmetz

The Perusahaan Pangembangan Laut Merah (TRSDC), pangembang salah sawijining inisiatif pariwisata sing paling ambisius ing donya, ngumumake rencana dadi cadangan langit gelap paling gedhe ing saindenging jagad, lan njaluk akreditasi sing ngakoni wilayah kanthi kualitas wengi sing luar biasa kanthi bintang lan komitmen kanggo nglindhungi lingkungan nokturnal.

TRSDC wis menehi kontrak karo Cundall, konsultasi multi-disiplin internasional sing nyedhiyakake teknik, desain lan solusi berkelanjutan, kanggo nggawe strategi pencahayaan sing bakal nyedhiyakake pencahayaan sing cukup kanggo gerakan sing aman ing situs kasebut, nalika memenuhi kriteria Sky Dark Internasional sing ketat.

"Kita bangga ngumumake niat dadi tujuan skala pertama ing Timur Tengah kanggo nganakake akreditasi unik iki, kanggo njaga lingkungan alam lan ngidini para tamu gumun karo kaendahan langit wengi," ujare John Pagano, Kepala Eksekutif, Perusahaan Pengembangan Laut Merah.

"Sajrone pirang-pirang abad, penjelajah, kafilah perdagangan lan jamaah nggunakake langit wengi kanggo navigasi ing wilayah kita. Akreditasi Langit Gelap bakal ngidini para pengunjung nikmati panorama wengi sing apik banget sing nuntun lan menehi inspirasi marang para wisatawan sejarah. Kita bangga bisa dadi bagean saka gerakan ing saindenging jagad sing khusus kanggo mulihake hubungan intim manungsa karo para bintang. ”

Miturut panaliten kanggo Science Advances, diramalake manawa Bima Sakti ora katon maneh karo sepertiga manungsa - kalebu 60 persen wong Eropa lan 80 persen wong Amerika. Lampu buatan saka kutha-kutha wis nggawe "langit" kanthi permanen ing wayah wengi, nggawe pandhuan tumrap lintang-lintang.

Akreditasi Langit Gelap sing diakoni sacara internasional jumbuh karo komitmen TRSDC kanggo nyedhiyakake pengalaman eksklusif babagan keragaman sing ora ana tandhingane nalika nambah keajaiban alam sing luar biasa ing tujuan kasebut. Perusahaan iki ngakoni ancaman polusi ringan lan pengaruhe tumrap lingkungan lan spesies penduduk kaya kura-kura hawksbill sing ngancam kanthi kritis.

 "Langit wengi ing situs iki wis ana ing kualitas dhuwur banget lan apik kanggo dialami, kanthi tekstur sing menarik lan kontras sing kuat. Adoh saka lampu kutha, cipratan saka Bima Sakti minangka spellbinding, wiwit saka siji cakrawala menyang sisih liyane, "jarene Andrew Bissell, Direktur Light4, Cundall.

"Aku yakin proyek iki bakal nduduhake manawa kanthi ambisi, desain terkoordinasi sing ati-ati lan semangat kanggo lingkungan, pembangunan anyar kanthi skala sing durung pernah ana bisa dibangun sing nglindhungi kualitas langit wengi. Nggayuh iki bakal dadi bukti sing dibutuhake kanggo nuduhake manawa ora ana bangunan ing lokasi apa wae sing ana ing deso, utawa ibukutha sing ora kena pengaruh ing langit wengi. ”

Cundall bakal kerja sama karo tim teknik lan pengembangan ing The Red Sea Development Company sajrone nem wulan kanggo mriksa desain proyek sing wis ana lan menehi saran babagan langkah-langkah sing bisa nyuda polusi cahya. Iki kalebu jangkauan komunitas lokal sing menehi saran marang warga babagan langkah sing cocog sing bisa ditindakake kanggo ndhukung inisiatif kasebut lan nyurung panggunaan lampu eksternal sing luwih hemat energi.

Ing wulan Maret, tim kasebut bakal nyathet kondisi awal, nganalisa peralatan pencahayaan sing ana lan rincian instalasi ing kabeh aset sing ana kalebu lampu umum sing dipasang ing bangunan, lampu fitur, lampu lanskap, lan lampu jalan. Saliyane ngrekam kondisi cahya, pangukuran kualitas langit bakal ditindakake ing saindenging tujuan. Gabungan informasi lan pangukuran survey bakal nyedhiyakake kondhisi dhasar kualitas langit peteng sing ana sing dialami masarakat lan kepiye cahya sing ana saiki nyumbang kanggo cahya langit.

Rencana Manajemen Lampu (LMP) bakal digawe sing bakal nggambarake karya perbaikan sajrone cahya sing ana ing papan sing dituju lan ngandhani desain pencahayaan kanggo saben aset anyar, kalebu hotel, bandara lan properti perumahan. Aplikasi banjur bakal digawe kanggo entuk status cadangan langit peteng kanggo kabeh tujuan.

Program Panggonan Langit Gelap Internasional didegake ing taun 2001 kanggo nyengkuyung komunitas, taman, lan wilayah sing dilindhungi ing saindenging jagad kanggo nglestarikake lan nglindhungi situs-situs sing peteng liwat kebijakan pencahayaan sing tanggung jawab lan pendidikan umum. Sawise diakreditasi, Proyek Laut Abang bakal gabung karo luwih saka 100 lokasi ing saindenging jagad sing wis ngetutake proses aplikasi sing ketat sing nduduhake dhukungan komunitas sing kuat kanggo sertifikasi langit peteng.

TRSDC ngembangake tujuan pariwisata internasional Saudi Arabia lan nyetel standar anyar kanggo pembangunan berkelanjutan. Sawijining keslametan target kalebu 100 persen katergantungan energi terbarukan, larangan total plastik panggunaan tunggal, lan netralitas karbon lengkap ing operasi tujuan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.