24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Warta Breaking Indonesia Investments News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Menteri Pariwisata Indonesia: Prihatin banget!

Draft otomatis
indoc
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif, Wishnutama Kusubandio, nanggapi informasi paling anyar saka rong warga negara Indonesia sing diklaim positif virus corona. Miturut Menteri, implementasi program stimulus sektor pariwisata kanggo turis manca negara bakal ditindakake nganti wabah COVID-19 mudhun lan kahanan kasebut kondusif.

Menteri kasebut negesake ing Jakarta, Senin (2/3/2020), sing paling penting sajrone kahanan kasebut yaiku prioritasake penanganan lan antisipasi supaya ora nyebar maneh.

Menteri kasebut kuwatir banget karo paningkatan wabah virus sing pisanan dilaporake ing Wuhan, China. Loro warga Indonesia wis diuji positif kena virus corona uga dadi kasus Covid-19 sing pertama ing negara kasebut.

"Sementara, kita bakal luwih fokus ing program penanganan turis sing mlebu tujuan ing Indonesia nalika periode nyebar virus diwiwiti, nambah kualitas tujuan pariwisata sing fokus karo kelestarian lingkungan, kesehatan, kebersihan, keamanan, lan keamanan," ujare Menteri kasebut .

Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif saiki ngawasi pangembangan ekosistem pariwisata ing tengah wabah virus corona ing Indonesia.

"Kita uga pengin ngucapake empati marang rong warga negara sing wis kabukten positif kena virus corona. Muga-muga, loro warga sing wis kena virus corona bisa pulih, ”ujare Wishnutama.

Sabanjure nerangake manawa pamrentah saiki duwe SOP kanthi standar internasional lan alokasi anggaran khusus diprioritasake kanggo ngatasi masalah kasebut.

"Iki ora mung kanggo njaga keamanan lan kesehatan kabeh warga Indonesia, nanging uga kondusif pariwisata Indonesia, sing rentan kena kondhisi, persepsi, lan masalah," jarene.

Menteri Pariwisata lan Ekonomi Kreatif uga terus berkoordinasi karo Kementerian Kesehatan lan pihak liyane sing gegandhengan kanggo ngawasi pangembangan virus corona saiki.

"Kita meksa para turis lan komunitas njaga sistem kekebalan awak sing sehat, uga miwiti gerakan urip sing sehat sesuai karo arahan pamrentah," lanjutnya.

Saliyane ngatasi lan nyegah virus corona, Menteri kasebut ngerti pentinge njaga keberlanjutan ekonomi negara kanggo pamrentah. Insentif kanggo para profesional pariwisata domestik isih ana lan ngawasi isih tetep.

"Pamrentah uga njamin penanganan kasus virus corona wis disiapake. Contone, luwih saka 100 rumah sakit wis disiapake karo kamar isolasi babagan coronavirus kanthi standar isolasi sing luwih apik lan dilengkapi peralatan sing cukup sing sesuai karo standar internasional, "jarene.

Wishnutama uga ngirim panjaluk supaya turis sing ngunjungi tujuan pariwisata mesthi nggatekake kesehatane kayata njaga kebersihan, ngumbah tangan, ngapikake sistem kekebalan awak, lan ngrungokake arahan / panjaluk saka pamrentah lokal. Kajaba iku, nganyari informasi ing rumah sakit rujukan ing sekitar tujuan pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.