Airlines Asosiasi Warta Breaking News Internasional Breaking News Swiss Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

Coronavirus kena Permintaan Penumpang Maskapai Januari

Pilih basa sampeyan
Coronavirus kena Permintaan Penumpang Maskapai Januari
Coronavirus nyebabake Permintaan Penumpang Penerbangan Januari
ditulis dening editor

"Januari mung puncak gunung ing babagan pengaruh lalu lintas sing kita tingali amarga Coronavirus Wabah COVID-19, amarga watesan perjalanan utama ing China durung diwiwiti nganti 23 Januari. Nanging, iki isih cukup kanggo nyebabake pertumbuhan lalu lintas paling alon ing dasawarsa iki, "ujare Alexandre de Juniac, Direktur Jenderal lan CEO IATA, menehi komentar statistik statistik wulan Januari.

Asosiasi Transportasi Udara Internasional (IATA) ngumumake data lalu lintas penumpang global kanggo Januari 2020 nuduhake manawa panjaluk (diukur kanthi total kilometer penumpang utawa RPK) mundhak 2.4% dibandhingake karo Januari 2019. Iki mudhun saka 4.6% tuwuhing taun-taun kanggo wulan sadurunge lan kenaikan paling murah saben wulan wiwit April 2010, nalika krisis awan abu vulkanik ing Eropa sing nyebabake panutupan ruang udara gedhe lan pembatalan penerbangan. Kapasitas Januari (kilometer kursi utawa ASK sing kasedhiya) tambah 1.7%. Faktor beban munggah 0.6 poin persentase dadi 80.3%.

Coronavirus kena Permintaan Penumpang Januari

Pasar Penumpang Internasional

Permintaan penumpang internasional Januari mundhak 2.5% dibandhingake karo Januari 2019, mudhun saka 3.7% ing wulan sadurunge. Kajaba karo Amerika Latin, kabeh wilayah nyathet kenaikan, dipimpin maskapai penerbangan ing Afrika lan Timur Tengah sing nduwe pengaruh minimal saka Coronavirus Wabah COVID-19 ing wulan Januari. Kapasitas mundhak 0.9%, lan faktor mbukak mundhak 1.2 poin persentase dadi 81.1%.

• Lalu lintas maskapai Asia-Pasifik Januari lalu mundhak 2.5% dibandhingake karo periode taun kepungkur, sing minangka asil paling alon wiwit awal 2013 lan penurunan saka kenaikan 3.9% ing wulan Desember. Pertumbuhan PDB sing luwih alus ing sawetara ekonomi utama ing wilayah kasebut ditambah karo pengaruh COVID-19 ing pasar China internasional. Kapasitas mundhak 3.0% lan faktor mbukak mudhun 0.4 poin persentase dadi 81.6%.

• Operator Eropa ndeleng panjaluk Januari munggah mung 1.6% saben taun, mudhun saka 2.7% ing Desember. Asil kena pengaruh dening pertumbuhan PDB sing mudhun ing ekonomi utama ing kuartal kaping papat 2019 plus pembatalan penerbangan sing ana gandhengane karo COVID-19 ing pungkasan Januari. Kapasitas mudhun 1.0%, lan faktor mbukak ngunggah 2.1 poin persentase dadi 82.7%.

• Maskapai Timur Tengah ngetokake kenaikan lalu lintas 5.4% ing wulan Januari, wulan kaping papat berturut-turut saka tuwuhing panjaluk, nuduhake kinerja sing kuat saka rute Eropa Tengah lan Timur Tengah-Asia sing luwih gedhe, sing ora kena pengaruh banget saka pembatalan rute sing ana gandhengane karo Coronavirus COVID -19 nalika semana. Kapasitas mundhak mung 0.5%, kanthi faktor mbukak mundhak 3.6 poin persentase dadi 78.3%. 

• Permintaan internasional operator Amerika Utara munggah 2.9% dibandhingake karo Januari taun kepungkur, sing nuduhake penurunan saka pertumbuhan 5.2% sing kacathet ing Desember, sanajan ora ana pambatalan penerbangan sing signifikan menyang Asia ing wulan Januari. Kapasitas mundhak 1.6%, lan faktor beban mundhak nganti 1.0 poin persentase dadi 81.7%.

• Maskapai penerbangan Amerika Latin ngalami penurunan permintaan 3.7% ing wulan Januari dibandhingake karo wulan sing padha taun lalu, sing dadi kemunduran luwih akeh tinimbang penurunan 1.3% ing Desember. Lalu lintas kanggo operator Amerika Latin saiki wis ringkih banget suwene patang wulan, nuduhake kerusuhan sosial lan kesulitan ekonomi ing sawetara negara ing wilayah kasebut sing ora ana gandhengane karo COVID-19. Kapasitas mudhun 4.0% lan faktor muatan munggah 0.2 poin persentase dadi 82.7%.

• Lalu lintas maskapai penerbangan Afrika minggah 5.3% ing wulan Januari, munggah rada saka 5.1% ing wulan Desember. Kapasitas mundhak 5.7%, nanging, lan faktor mbukak mudhun 0.3 poin persentase dadi 70.5%.

Pasar Penumpang Domestik

Permintaan kanggo lelungan domestik mundhak 2.3% ing wulan Januari dibandhingake karo Januari 2019, amarga tuwuhing AS sing kuwat mbantu nyuda pengaruh saka penurunan lalu lintas domestik China. Kapasitas mundhak 3.0% lan faktor mbukak nyuda titik persentase 0.5% dadi 78.9%.

Coronavirus kena Permintaan Penumpang Januari

• Lalu lintas domestik maskapai China mudhun 6.8% ing wulan Januari, nuduhake pengaruh pembatalan penerbangan lan watesan perjalanan sing ana gandhengane karo Coronavirus COVID-19. Menteri Perhubungan China nglaporake penurunan volume 80% saben taun pungkasan Januari lan awal Februari. Kapasitas mudhun 0.2% lan faktor muatan penumpang mudhun 5.4 poin persentase dadi 76.7%.

• Maskapai penerbangan AS ngunggahake lalu lintas domestik 7.5% ing wulan Januari. Sanajan iki mudhun saka pertumbuhan 10.1% ing wulan Desember, iki nuduhake tuwuhing permintaan wulan sing kuwat sing nuduhake kapercayan bisnis sing ndukung lan asil ekonomi domestik nalika semana. Kapasitas mundhak 4.9% lan faktor beban mundhak 1.9 poin persentase dadi 81.1%.

Ing ngisor Line

"Wabah COVID-19 minangka krisis global sing nyoba ketahanan ora mung industri maskapai nanging ekonomi global. Maskapai penerbangan ngalami penurunan angka dobel, lan ing akeh rute lalu lintas ambruk. Pesawat lagi diparkir lan karyawan dijaluk cuti tanpa gaji. Ing kahanan darurat iki, pamrentah kudu nganggep pangopènan sambungan transportasi udara minangka tanggepan. Penundaan aturan panggunaan slot 80/20, lan pitulung kanggo biaya bandara ing bandara nalika panjaluk ilang wis rong langkah penting sing bisa mbantu maskapai dipanggonke kanggo menehi dhukungan nalika krisis lan pungkasane pulih, "ujare de Juniac.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.