Warta Breaking Travel budaya India Breaking News Warta Industri Rapat News Rilis pers tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Klompok Pariwisata Internasional Warisan kaping 9 diatur menyang Gwalior ing India

Pilih basa sampeyan
Draft otomatis
Klompok Pariwisata Internasional Warisan kaping 9 diatur menyang Gwalior ing India
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Konferensi Pariwisata Warisan Internasional kaping 9 bakal dianakake ing Gwalior, India, wiwit tanggal 13 Maret ing Istana Taj Uaha Kiran. Acara kasebut diselenggarakake dening Kamar Dagang lan Industri PHD (PHDCCI) lan bakal dadi tindak lanjut saka 8 klompok sadurunge.

Musyawarah kasebut bakal kalebu subjek kayata Tujuan Pembangunan Berkelanjutan PBB. Bakal ana diskusi panel babagan subyek, lan mlaku-mlaku kanthi warisan ing Gwalior bakal dadi sorotan para delegasi tanggal 14 Maret.

Tema acara kasebut yaiku "Nggayuh SDG 11.4: Ngiyatake upaya kanggo nglindhungi lan nglindhungi warisan budaya lan alam ing jagad." Diskusi Panel babagan "Posisi India minangka top dunia Pariwisata Warisan Tujuan "bakal diatur sajrone konklaf.

Miturut UNWTO, 1.8 milyar wong diprakirake plancongan internasional ing taun 2030 lan umume pertumbuhane iki disengkuyung dening kepinginan lan minat kanggo nemokake budaya anyar lan beda. Warisan budaya - bisa uga nyata lan ora nyata yaiku sumber daya sing kudu direksa lan dikelola kanthi tliti. Mula, penting banget yen pejabat pariwisata sinau babagan cara paling apik kanggo ngembangake situs warisan budaya kasebut nalika nglindhungi lan ngreksa supaya bisa jangka panjang.

Tujuan Pembangunan Berkelanjutan (SDG) 11 - "Gawe kutha klebu, aman, tangguh lan lestari" tujuane kanggo ningkatake omah, transportasi, ruang publik lan lingkungan kutha lan nguatake ketahanan bencana lan perubahan iklim. Agenda PBB 2030 ngakoni budaya lan warisan kanthi cetha ing Target 11.4 kanggo "Ngiyatake upaya nglindhungi lan njaga warisan budaya lan alam ing donya,"

Mbangun wolung edisi sadurunge, konklave iki bakal mbahas babagan sektor pariwisata lan budaya bisa kerja bareng kanthi kolaboratif lan nambah kemitraan publik-pribadi kanggo njaga perlindungan budaya lan budaya kita.

Shri Surendra Singh Baghel, Menteri Pariwisata, Pamrentahan Madhya Pradesh diundang dadi Kepala Tamu ing acara kasebut. Shri Yogendra Tripathi (IAS), Sekretaris - Menteri Pariwisata, Pamrentah India bakal dadi tamu terhormat ing acara kasebut.

Ibu Radha Bhatia, Ketua - Komite Pariwisata, PHDCCI, ujar: "Komitmen PHDCCI tumrap Pariwisata, utamane Pariwisata Warisan kabukten saka sukses ing wolung Konser Pariwisata Warisan. Kita butuh forum kaya iki kanggo mikir babagan langkah-langkah apa sing bisa ditindakake kanggo mbenerake keseimbangan lalu lintas turis, sing akeh tekane turis asing diwatesi ing sawetara tujuan penting. Aku yakin manawa IHTC kaping 9 bakal dibangun ing landasan sing wis kuwat sing ditemtokake dening Kamar lan fokus luwih cetha marang peran penting sing ditindakake kabeh aspek warisan kanggo narik kawigaten para turis lan nuli ngasilake investasi, pangembangan lan lapangan kerja. "

Program iki didhukung dening Menteri Pariwisata, Pamrentah India.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India