Debut 'Rhapsody of the Seas' ing Singapura

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita |Acara| langganan|


Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Zulu Zulu

SINGAPORE (TVLW) - Merk pesiar global sing adhedhasar ing Kulon nggawe pasar modern ing pasar Asia.

Salah sawijining operator pelayaran paling gedhe ing Amerika lan Eropa - Royal Caribbean International - nggawe debut Asia-Pasifik kanthi tekane 'Rhapsody of the Seas' ing Singapura dina Minggu, nggawa udakara 2,000 turis saka Australia lan Selandia Baru.

Print Friendly, PDF & Email

SINGAPORE (TVLW) - Merk pesiar global sing adhedhasar ing Kulon nggawe pasar modern ing pasar Asia.

Salah sawijining operator pelayaran paling gedhe ing Amerika lan Eropa - Royal Caribbean International - nggawe debut Asia-Pasifik kanthi tekane 'Rhapsody of the Seas' ing Singapura dina Minggu, nggawa udakara 2,000 turis saka Australia lan Selandia Baru.

Kapal kasebut ngundang Singapura menyang omah rong wulan sabanjure sadurunge niliki plabuhan ing Hong Kong, Shanghai, Jepang lan Korea Selatan.

Rama Rebbapragada, Direktur Managing Asia-Pasifik kanggo Royal Caribbean Cruises, ujar: "Kita milih Singapura amarga rong sebab - dadi homeport kanggo 'Rhapsody of the Seas' kanggo program Asia sing ditawakake ing wilayah Tenggara, lan uga kantor pusat perusahaan. Singapura duwe akeh tawaran. Umume bangsa seneng mrene lan ngunjungi. ”

Paling taun kepungkur, 850,000 penumpang pelayaran liwat Singapura saka tujuan kaya Indonesia, India, Australia, Selandia Baru, Malaysia lan Eropa.

Jumlah penumpang pelayaran ing Asia Pasifik uga bakal tuwuh luwih saka 40 persen saka 1.07 yuta ing taun 2005 dadi 1.5 yuta ing taun 2010 lan 2 yuta ing taun 2015.

Rawuhipun 'Rhapsody', kanthi fasilitas onboard inovatif lan program liburan pemenang penghargaan sing kalebu pendakian rock, bakal ningkatake pariwisata ing wilayah kasebut.

Lim Neo Chian, Wakil Ketua & CEO Dewan Pariwisata Singapura (STB), ujar: "Kanggo kita, komitmen kanggo ngembangake bisnis pelayaran Asia. Dadi komitmen sing nyata kanggo Asia. Kita bakal kerja bareng wong-wong mau kanggo njupuk luwih akeh kapal pesiar ing wilayah kasebut lan nyedhiyakake luwih akeh pilihan pelayaran kanggo para pengunjung ing Singapura. "

Kanthi kapasitas luwih saka 2,400 penumpang lan 78,000 ton, 'Rhapsody' minangka kapal paling gedhe kanggo homeport ing Asia.

Lan kanthi 11 geladhak, iki uga kalebu sing paling dhuwur.

Kasunyatane, kapal kasebut dhuwur banget nganti ora bisa dock ing Pusat Pelayaran Singapura ing Harbourfront amarga wedi mlebu mobil kabel.

Nanging, kudu dermaga ing Terminal Pasir Panjang, sing udakara pelatih 15 menit adoh saka Harbourfront.

Tekane 'Rhapsody' nyoroti kebutuhan terminal anyar lan luwih gedhe kanggo industri pelayaran supaya tuwuh, lan STB yakin terminal Marina South sing diusulake bisa diwiwiti taun ngarep.

"Ing babagan fasilitas, umume ana rong masalah - saiki yaiku kapal sing luwih gedhe ngalami kesulitan mlebu pusat pelayaran; sing nomer loro yaiku amarga akeh permintaan bisnis pelayaran, saiki Pusat Pelayaran saiki saya rame. Dadi, kita kudu nggawe fasilitas anyar. Kita wis ndeleng Marina South lan aktif karo kabeh agensi pamrentah sing beda. Muga-muga bisa miwiti kerja taun ngarep, ”ujare Pak Lim, sing optimistis terminal pelayaran Marina South sing anyar bakal siyap ing wektu rong nganti telung taun.

Sanajan 'Rhapsody of the Seas' pindhah saka Singapura sawise Januari, Royal Caribbean masang kapal liyane - 'Legend of the Sea' - menyang Singapura ing pungkasan taun ngarep.

'Legend' kalebu kelas sing padha karo 'Rhapsody', nanging luwih cendhek lan kudu bisa dermaga ing Singapore Cruise Center.

channelnewsasia.com

Print Friendly, PDF & Email