24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel News Keslametan Sint Maarten Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Prancis Saint Martin: Coronavirus COVID-19 kasus dikonfirmasi

Prancis Saint Martin: Coronavirus COVID-19 kasus dikonfirmasi
Prancis Saint Martin: Coronavirus COVID-19 kasus dikonfirmasi
ditulis dening editor

Perdana Menteri Hon. Silveria Jacobs dina Minggu esuk ngaktifake Pusat Operasi Darurat (EOC) sing ana gandhengane karo rong kasus sing dikonfirmasi COVID-19 coronavirus ing Saint Martin Martin. Wong-wong iki saiki lagi isolasi ing Rumah Sakit ing sisih Prancis lan bakal tetep ana ing kana 14-dina miturut Prefektur.

EOC sing dipimpin Perdana Menteri wis diaktifake kanggo terus siyap, tanggap, lan langkah mitigasi sing kudu ditindakake gegayutan karo COVID-19 virus corona lan bakal terus dienggo ing level kesadaran sing luwih dhuwur. Ana kasus nol sing dicurigai utawa dikonfirmasi COVID-19 ing Walanda Sint Maarten saiki. Proses penyaringan ing pelabuhan entri kita wis ditingkatake kanthi kerjasama karo maskapai penerbangan sing uga ngetutake protokol skrining dhewe adhedhasar rekomendasi Organisasi Kesehatan Dunia (WHO).

Ora ana alesan gupuh; tetep kalem lan njupuk langkah-langkah kebersihan pencegahan ing omah, ing papan kerja, ing sekolah sing dipromosekake dening Menteri Kesehatan Umum Saint Martin Prancis sajrone pirang-pirang minggu liwat Departemen Komunikasi Pamrentah. Papan sekolah dijaluk nambah langkah higienis ing sekolah lan njaga level kasebut ing tingkat sing luwih dhuwur; staf bisnis ngarep ing saindenging komunitas bisnis - wakil layanan pelanggan - uga kabeh anggota staf liyane uga dijaluk ngetrapake langkah pencegahan saben dina.

Sisih Walanda wis kerja bareng karo pihak Prancis sadurunge kasus sing dikonfirmasi lan bakal terus kerja bareng ing sawetara dina, minggu lan wulan mbesuk.

Kesehatan masarakat lan pengunjung ing Saint Martin Saint Martin minangka prioritas utama Pamrentah lan sing terakhir tetep melu masalah pencegahan infeksi lan kontrol COVID-19 kanggo njaga kesehatan lan kaslametan masarakat Sint Maarten.

Berbagai kementrian Pamrentahan Saint Martin Prancis, kayata Menteri Kehakiman, Kesehatan Publik, lan Pariwisata lan para pemangku kepentingan utama kayata pelabuhan mlebu duwe protokol kanggo ngatasi kasus COVID-19 sing bisa uga ana.

Bandara Internasional Princess Juliana ngleksanakake protokol penyakit infeksius gegayutan karo rong warga Prancis sing diisolasi lan dipriksa ing bandara sadurunge diangkut menyang rumah sakit sisih Prancis kanggo pemeriksaan medis luwih lanjut.

Protokol lan Pedoman:

Pamrentah Sint Maarten lan kementerian kasebut, utamane Kesehatan Masyarakat, kerja sama karo Institut Nasional Kesehatan Masyarakat lan Lingkungan Nasional (RIVM) sing bakal dadi organisasi kunci kanggo nangani persyaratan uji coba yen ana kasus sing dicurigai. .

Walanda duwe sawetara kasus COVID-19, lan Pamrentah Sint Maarten ngerti apa langkah-langkah sing ditindakake mitra Karajan kasebut kanggo ngemot virus kasebut. Kabeh mitra Kerajaan digunakake miturut pedoman internasional sing padha karo sing diwenehake dening WHO.

Pusat Kesehatan St. Maarten nduweni kapasitas kanggo nangani papat kasus COVID-19, lan yen ana luwih saka iku, Pamrentah Sint Maarten wis nyedhaki mitra internasional lan Karajan kanggo kapasitas lan pitulungan sumber daya yen dibutuhake.

Pamrentah Saint Martin Prancis wis kontak karo organisasi Bantuan Bencana & Koordinasi PBB (PBB) uga karo lembaga-lembaga bencana sing gegandhengan karo PBB kanggo nyiapake pendekatan lan tanggepan kanggo nglindhungi kesehatan masarakat Sint Maarteners lan pengunjung.

VSA Kementerian terus nggawe persiapan nasional lan tanggepan sing selaras karo Peraturan Kesehatan Internasional (IHR) lan peraturan sektor kesehatan lokal (Ordinan Kesehatan Publik Sint Maarten).

Minangka bagean saka CPS sing nambah kegiatan pengawasan (Pencegahan lan Kontrol Infeksi, para pemangku kepentingan kesehatan masyarakat lan entitas liyane, wis dilatih nggunakake Piranti Proteksi Pribadi (PPE) nalika kudu ngatasi kasus COVID-19 sing dicurigai.

Menteri Kesehatan Umum terus ngetutake pandhuan saka mitra regional lan internasional babagan COVID-19 kayata Organisasi Kesehatan Pan American lan Organisasi Kesehatan Dunia.

Protokol ing pelabuhan entri kalebu adhedhasar informasi kesehatan sing diwenehake para penumpang, yen prelu, wong utawa wong kasebut bakal diisolasi, lan protokol kasebut bakal terus dilanjutake karo port entri. Perusahaan maskapai penerbangan lan kapal pesiar kayata duwe protokol skrining dhewe sing kudu diterusake minangka baris pertama skrining apa penumpang bakal ngidini numpak pesawat utawa kapal pesiar; Kontrol Imigrasi lan Perbatasan Sint Maarten uga duwe protokol skrining dhewe ing pelabuhan mlebu lan kerja sama karo Kesehatan Publik, wis aktif. Pejabat lokal bisa njaluk informasi tambahan penumpang kayata riwayat lelungan supaya bisa ngerti manawa dheweke wis kesah menyang negara utawa wilayah sing ana klompok COVID-19.

Langkah-langkah Pencegahan Publik:

Layanan Pencegahan Kolektif (CPS), ngelingake masarakat umum yen kudu nambah tangan lan tatakrama watuk / wahing supaya ora entuk COVID-19 coronavirus.

Pandhuan pencegahan influenza CPS yaiku ngetrapake ngumbah tangan saben dina kanthi sabun lan banyu paling ora 20 detik, utawa nggunakake gosokan tangan adhedhasar alkohol; lan watuk / wahing etiket (tutupi cangkem lan irung nalika batuk lan wahing); lan buwang jaringan sampeyan ing tong sampah; aja nganti nutupi mripat, irung lan cangkem.

Virus kasebut nyebar saka wong sing kena infeksi menyang wong liya liwat udhara kanthi tetesan (sekresi) amarga batuk lan / utawa wahing, utawa kanthi kontak langsung karo virus ing permukaan sing angel utawa tangan wong sing duwe virus banjur nutul ing cangkem , irung utawa mripat.

Aja nganti cedhak karo wong sing lara. Aja nuduhake cangkir lan panganan kanggo wong liya sing ngalami gejala flu lan nginep ing omah nalika lara.

Penting banget kanggo wong tuwa karo bocah-bocah supaya mulang babagan kabersihan tangan, tata cara watuk lan wahing sing cocog; wong sing ngalami kompromi kahanan kesehatan uga wong tuwa kudu uga ngetutake rekomendasi kasebut.

Wong sing ngalami gejala kaya flu (kayata batuk, demam, lemes) kudu nelpon dokter kulawarga utawa layanan ambulan lan nerangake gejala apa sing ana lan tindakake pandhuan saka dokter kulawarga / staf ambulan sing bakal menehi saran babagan langkah-langkah sing kudu ditindakake .

Kanggo informasi luwih lengkap, sampeyan bisa nelpon nomer darurat ing ngisor iki saka Layanan Pencegahan Kolektif: 520-4523, 520-1348 utawa 520-5283.

FOLLOW-UP:

Rungokake stasiun Radio Pamrentah - 107.9FM - kanggo informasi resmi, pernyataan lan nganyari warta utawa bukak situs web Pamrentah: www.sintmaartengov.org/coronavirus utawa lan Kaca Facebook: Facebook.com/SXMGOV

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.