24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Breaking Kamboja Warta Breaking Hong Kong Industri Hospitality Warta Breaking Indonesia Jepang Breaking News Laos Breaking News Kabar Breaking Malaysia Myanmar Breaking News News Keslametan Warta Breaking Singapura Thailand Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta Warta Breaking Vietnam

Pembaruan COVID-19 Asia Coronavirus: Watesan Perjalanan, Kahanan Saiki

Nganyari Asia babagan Coronavirus COVID-19: Watesan Plancongan lan Kahanan Saiki
Nganyari Asia babagan Coronavirus COVID-19: Watesan Plancongan lan Kahanan Saiki
ditulis dening editor

Ing wiwitan Januari 2020, kluster kasus paru-paru sing ora dingerteni amarga dideteksi ing Kutha Wuhan, Hubei, China. Asile COVID-19 coronavirus wis nyebabake luwih saka 95,000 kasus sing dikonfirmasi ing saindenging jagad. Saka kasus sing dikonfirmasi, jumlah "pulih" meh 54,000. Wiwit pertengahan Februari, tingkat pemulihan saya mundhak banget (luwih saka 50%), nalika kasus sing nembe dilaporake kanthi jelas jumlahe saya alon. Nganyari Asia Coronavirus COVID-19 wis diterbitake dening Destination Asia (DA).

Saka 11 tujuan sing dipantau dening DA, saiki ora ana kasus COVID-19 sing dikonfirmasi ing Myanmar, Laos, utawa pulau Bali. Thailand, Vietnam, Kamboja, lan Malaysia nyathet kurang saka 110 kasus sing dikonfirmasi sacara kolektif - ing antarane, 70 wong wis pulih. Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit AS (CDC) tanggal 27 Februari, mbusak Vietnam saka dhaptar tujuan sing rentan ditularake komunitas COVID-19 amarga tumindak lengkap Vietnam nglawan epidemi kasebut.

Singapura lan Hong Kong nyathet luwih saka 100 kasus, lan Jepang udakara 330. Nasihat babagan Coronavirus Asia COVID-19 nuduhake supaya bisa mikir kabeh lelungan sing ora penting menyang China nganti wulan Mei. Kanggo kabeh tujuan liyane, DA ngurus pesenan kaya biasane. Urip ing tujuan kasebut tetep kaya biasane, lan kajaba China, plancongan ing wilayah kasebut tetep gampang.

Kajaba China, kabeh rencana lelungan bisa dilanjutake kaya biasane. Ora ana watesan perjalanan sing diterbitake dening WHO utawa pamrentah nasional ing antarane tujuan liyane ing portofolio kita. Daripada mbatalake lelungan sing direncanakake, DA nyaranake gawe jadwal maneh.

Njawab pitakon babagan COVID-19

Kanggo saran informasi lan perlindungan paling anyar, WHO nawakake pirang-pirang video informatif lan bewara sing bisa dicithak kanggo didownload saka kene.

WHO uga nyedhiyakake laporan kahanan saben dina kanthi tokoh tartamtu babagan kasus sing dikonfirmasi lan distribusi COVID-19. Paling anyar (4 Maret) bisa dideleng kene.

Nganyari babagan watesan lelungan umum

Pembaruan Asia Coronavirus COVID-19 babagan watesan lelungan saiki sing ana gandhengane karo negara ing saindenging jaringan DA wis dikompilasi kanthi mayoritas sing matesi wates perjalanan saka China.

HONG KONG

Kabeh wong sing seneng lelungan tanpa preduli saka negara-negara daratan China sing mlebu Hong Kong kudu entuk karantina wajib 14 dina. Iki uga ditrapake kanggo para wisatawan sing wis ngunjungi wilayah Emilia-Romagna, Lombardy utawa Veneto ing Italia utawa Iran sajrone 14 dina kepungkur. Wisatawan sing wis ngunjungi Korea Selatan sajrone 14 dina tekan Hong Kong ora diidini mlebu. Kepala Eksekutif ngumumake penundaan layanan imigrasi ing Terminal Pelayaran Kai Tak lan Terminal Samudera, mula ora ana kapal pesiar sing bakal ditampa nganti ora diwartakake maneh. Ing jalur iki, kabeh nyebrang tapel wates wis ditutup, kajaba kanggo checkpoint gabungan Teluk Shenzhen, Jembatan Hong Kong-Zhuhai-Macau lan bandara internasional. Saiki, Disneyland Hong Kong, Ocean Park, Ngong Ping 360 Cable Car, lan Jumbo Floating Restaurant ditutup nganti ora diwartakake maneh.

CATHETAN: Rugby Dunia ngumumake jadwal gawe jadwal Tahta pitu Cathay Pacific / HSBC Hong Kong. Turnamen kasebut, wiwitane tanggal 3-5 April, saiki bakal diputer ing Stadion Hong Kong saka 16-18 Oktober, 2020.

MALAYSIA

Kabinet negara Sabah lan Sarawak nglarang kabeh penerbangan saka China. Larangan kasebut durung dileksanakake dening daratan Malaysia. Negara Sarawak uga ngumumake manawa sapa wae sing mlebu ing Sarawak sing wis teka ing Singapura kudu ngalami karantina omah 14 dina kanthi mandhiri. Kabeh warga negara manca negara sing wis ngunjungi Daegu City utawa Cheongdo County ing Provinsi Gyeonsang Utara ing Republik Korea, sajrone 14 dina tekane Malaysia (kalebu Sarawak) ora diidini mlebu. Manajemen KLCC mrentahake kabeh pengunjung kalebu bocah lan bayi kanggo ngrampungake formulir Pranyatan Kesehatan sadurunge ngunjungi Skybridge ing Kuala Lumpur (wiwit tanggal 29 Februari) nganti luwih dingerteni.

JAPAN

Warga asing sing wis ngunjungi Provinsi Hubei lan / utawa Zhejiang ing China; utawa Daegu City utawa Cheongdo County ing Propinsi Gyeonsang Utara ing Republik Korea, sajrone 14 dina tekane ing Jepang, ora diidini mlebu. Kanggo nganyari paling anyar babagan papan sing saiki ditutup ing Jepang, hubungi konsultan Destinasi Asia Jepang.

INDONESIA

Pamrentah Indonesia ngumumake larangan penerbangan menyang lan saka daratan China wiwit 5 Februari lan ora ngidini para pengunjung sing wis nginep ing China sajrone 14 dina kepungkur bisa mlebu utawa transit. Kebijakan visa gratis kanggo warga Tionghoa ditanggepi sementara.

VIETNAM

Otoritas penerbangan sipil Vietnam nundha kabeh penerbangan antarane daratan China lan Vietnam. Pelancong maskapai penerbangan saka negara sing kasus COVID-19 sing dilaporake kudu ngirim deklarasi kesehatan nalika mlebu Vietnam. Sawetara gerbang tapel wates antara Vietnam lan China ing provinsi Lang Son sisih lor tetep ditutup. Sawetara maskapai penerbangan nundha sawetara wektu antara Korea Selatan lan Vietnam. Kabeh warga asing sing wis ngunjungi Daegu City utawa Cheongdo County ing Provinsi Gyeonsang Utara, Republik Korea sajrone 14 dina, ora bakal mlebu.

SINGAPORE

Warga asing sing wis ngunjungi daratan China, Iran, Italia sisih lor utawa Korea Selatan, sajrone 14 dina tekane ing Singapura ora diidini mlebu utawa transit.

LAOS

Lao Airlines sementara nundha sawetara rute menyang China. Pamrentah Laao mandheg nerbitake visa turis ing pos-pos sing wewatesan karo China.

THAILAND

Pratelan sing diluncurake Menteri Kesehatan ing Thailand tanggal 3 Maret nyebabake sawetara kebingungan. Pratelan kasebut nyebutake Jerman, Prancis, Italia, Iran, China, Taiwan, Macau, Hong Kong, Singapura, Jepang, lan Korea Selatan diklasifikasikake minangka risiko tinggi, lan para turis sing teka ing wilayah kasebut bakal dikarantina. Saiki, iki durung dileksanakake. Kanggo laporan status lelungan paling anyar saka Thailand, waca situs web Otoritas Pariwisata Thailand.

CAMBODIA & MYANMAR

Saiki, ora ana watesan lelungan ing antarane negara kasebut lan China.

Kanggo video liyane lan saran babagan langkah-langkah proteksi dhasar nglawan COVID-19, bukak ing Situs web WHO.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.