24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel News Warta Breaking Palestina wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Angel Hotel ing Palestina dadi 40 tamu sing dikarantina kalebu 14 wong Amerika

14 warga Amerika sing kejiret ing Hotel Palestina Amarga Coronavirus
angelbeit
ditulis dening Saluran Media

Paling ora ana 40 wong sing dikarantina miturut kekarepane ing hotel Palestina sing cedhak karo Bethem, ing Tepi Barat, amarga wabah virus corona. Dheweke kalebu 14 warga Amerika, uga udakara 25 tamu lan karyawan Palestina.

Hotel Angel, umume ing Christian Beit Jala, ing sisih kulon kutha, sing diarani Yesus lair, yaiku ana pitu wong sing ditemokake duwe virus, dadi kasus sing sepisanan dikenal ing Otoritas Palestina, sawijining perkara sing digawe umum dina Kemis esuk.

"Aku lan stafku ana ing njero hotel," ujare Maryana al-Arja, manajer kasebut marang The Media Line.

"Wong Amerika metu saka hotel mau esuk, nanging Polisi Pariwisata Palestina nggawa dheweke bali amarga ora bisa ngamanake [papan panginepan] liyane" ing wilayah Bethem, jarene. "Pitu wong sing kena infeksi utawa curiga kena infeksi ana ing njero hotel."

Dheweke ujar manawa kabeh tamu hotel ana ing kamar pribadi lan pejabat kesehatan PA saiki teka kanggo ngatur pengaturan ngeterake menyang perawatan medis.

"[Tamu] Amerika ngerti kahanan kasebut lan kontak karo kedutaan negarane," ujare Arja. "Pejabat Israel wis njaluk supaya Amerika dikarantina nganti 14 dina sadurunge mlebu ing Israel. Nganti saiki, durung ana conto sing dijupuk saka Amerika. Kita njaluk pejabat kesehatan supaya ngerti babagan rencana kasebut. "

Menteri Pertahanan Israel mrentah supaya mungkasi nyebrang saka wilayah kasebut nganti luwih dingerteni.

Saiki ana 17 kasus virus corona sing misuwur ing Israel, nalika tumindak angel ditindakake kanggo mungkasi panyebaran kasebut.

Warga asing sing teka saka sawetara negara sing angel banget ing Asia lan Eropa ditolak mlebu Israel, dene wong Israel sing bali saka negara-negara kasebut langsung dikirim menyang karantina. Nganti saiki, kira-kira 100,000 wong ing Israel duwe karantina sing dikuatake dhewe.

Siji sumber ing hotel ing Beit Jala kasebut marang The Media Line kanthi telpon yen ana "kahanan panik, kelainan lan wedi" amarga kurang informasi.

"Ora ana wong saka [Kementerian Kesehatan PA sing wis ngubungi kita; kita entuk informasi saka media sosial [sanajan] informasi ing media sosial ora bisa dipercaya lan masarakat kuwatir, ”ujar sumber kasebut.

Wong liya ing kana ngandhani The Media Line manawa ing luwih saka siji kesempatan, dheweke kudu ngelingake wong-wong sing mlebu hotel supaya tetep adoh. Dheweke nambahake manawa unit polisi PA sing ana ing sanjabane dalan ora ngupayakake supaya masarakat ora mlebu fasilitas kasebut.

"Lokasine ora ditutup kanthi bener," ujare sumber liyane ing hotel kasebut marang The Media Line.

"Sadurunge, ana wong mlaku-mlaku nemoni kanca ing jero hotel sing karantina, kepiye dheweke bisa mlebu hotel tanpa mandheg?" sumber terus. "Ora ana persediaan medis kaya masker rai sing diwenehake. Ora ana panganan sing digawa. Ing kene ana 40 wong. Kita dikon ngisolasi pitu wong sing dicurigai duwe coronavirus ing kamar dhewe. Yen ana salah siji sing metu saka hotel, kita bakal ngrusak kabeh kutha. ”

Jalur Media bisa nggayuh Mohammad Awawdeh, juru bicara Kementerian Kesehatan PA, sing ujar manawa kementerian kasebut "kerja kanthi cepet lan cepet supaya bisa nyoba kabeh wong lan menehi jawaban sing jelas." Juru bicara kementerian liyane, Dr. Dhareef Ashour, nerbitake sawijining pernyataan dina Kamis sore sing ngritik banget babagan wong sing ngrembug masalah kasebut ing platform media sosial.

"Saiki kita wis ana ing media sosial patang yuta wartawan Palestina, masing-masing duwe agenda lan kritik dhewe babagan cara ngatasi krisis kasebut," ujare Ashour.

PA kasebut wiwit nyebar disinfektan ing saindhenging Manger Square Betlehem lan dilaporake nutup Gereja kelairan nganti dikandhani.

PA uga wis milih kampus Universitas Istiqlal ing Yerikho minangka lokasi karantina, sawijining prekara sing nyebabake warga lokal, kanthi puluhan ujar manawa kerusuhan ing dalan, nutup lawang utama menyang kutha ing sisih lor Segara Mati.

Penyelenggara, dingerteni dening The Line Media saka partai utama Fatah Presiden PA Mahmoud Abbas, nuntut supaya wong sing dikonfirmasi duwe coronavirus tetep tetep didiagnosis.

Salah sawijining kerusuhan kasebut ngandhani The Media Line: "Tanggung jawab Departemen Kesehatan kanggo ngamanake papan sing aman kanggo saben kasus amarga ngeterake bisa mbebayani kesehatan warga liyane."

Abbas ngumumake kahanan darurat sajrone wulan ing kabeh wilayah Palestina amarga virus corona.

Sawijining sumber ing Ramallah marang The Media Line manawa pimpinan Palestina nesu karo gubernur Betlehem amarga dheweke ngatur kahanan kasebut.

"Presiden [Abbas] nganggep ngeculake gubernur tugas," ujare sumber kasebut.

by Mohammad al-Kassim / Jalur Media 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media