Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Kepulauan Cayman ing Tandha Tinggi kanggo Kasus Coronavirus COVID-19

Kepulauan Cayman ing Tandha Tinggi kanggo Kasus Coronavirus COVID-19
Kepulauan Cayman ing Tandha Tinggi kanggo Kasus Coronavirus COVID-19
ditulis dening editor

Menteri Kesehatan Kepulauan Cayman, Departemen Kesehatan Publik, lan manajemen Otoritas Layanan Kesehatan (HSA) wis siyap banget kanggo COVID-19 coronavirus. Ing tanggal 5 Maret 2020, ora ana kasus ing Kepulauan Cayman.

Pembukaan Pusat Operasi Darurat Nasional Kepulauan Cayman (NEOC) Rebo, 4 Maret, nggabungake mitra pamrentah lan komunitas kanggo nyiapake kemungkinan virus kasebut tekan Cayman. NEOC koordinasi upaya kalebu kesehatan, kesinambungan ekonomi, layanan seragam lan layanan pendukung. Tim rapat paling ora sepisan saben dina kanggo nuduhake informasi lan njupuk keputusan penting.

Sanajan ora ana kasus lokal sing dikonfirmasi, Departemen Kesehatan Publik terus kerja bareng karo mitra kesehatan internasional, kanggo ngawasi lan nyiapake wabah COVID-19 sing lagi ana.

Kepala Petugas Kedokteran, Dr. John Lee menehi komentar, "Kanthi kasus COVID-19 sing dikonfirmasi ing Florida, Republik Dominika lan St. Barts keprihatinan warga lokal pancen nyata."

Dheweke nambahake: "Amarga luwih akeh kasus sing dikonfirmasi ing saindenging jagad, risiko umume virus corona (COVID-19) teka ing Kepulauan Cayman pancen gedhe lan kahanane saya cepet. Terusake langkah pencegahan kayata ngumbah tangan kanthi rutin lan nyingkiri wong liya kanthi penyakit pernapasan iku penting. Tambah jarak saka wong nganti minimal telung kaki, lan luwih becik nem kaki. Duwe rencana kulawarga lan kulawarga uga bisa nulungi nyebarake penyakit iki. ”

Lee nyimpulake: "Tinjauan babagan rencana nglindhungi warga lan pengunjung minangka proses sing lagi ditindakake. Kita tetep waspada nalika kerja bareng para pemangku kepentingan kanggo mesthekake wates kita dilindhungi lan manawa kasus impor dikelola kanthi efisien kanggo nyuda dampak kasebut. ”

Dialog internasional terus ditindakake. Dina Minggu, 1 Maret, Hon. Roy McTaggart, Menteri Keuangan lan Pembangunan Ekonomi, lan pejabat senior lan pamrentah kesehatan, makili Pamrentah Kepulauan Cayman liwat link video ing Rapat Darurat Khusus Konferensi Kepala Pimpinan (CARICOM). Rapat kasebut dirembug kanggo ngrembug babagan persiapan lan tanggepan regional kanggo COVID-19.

Kanggo nanggepi kesiapan tingkat tinggi lan nanggepi COVID-19 dening para pemangku kepentingan ing pulau kasebut, Menteri Kesehatan, Hon. Dwayne Seymour, negesake manawa pirang-pirang kasus terus berkembang global, wong kudu siyap.

"Penting banget kanggo kita misahake kasunyatan karo fiksi nalika nerangake babagan informasi babagan virus sing terus berkembang. Tulung dolan mrono hsa.ky kanggo kasunyatan. Aku matur nuwun banget marang para ahli saka Kementerian Kesehatan, Departemen Kesehatan Publik, HSA, Manajemen Bahaya Kapuloan Cayman lan layanan sipil sing luwih akeh sing njamin komunitas kasebut tetep aman lan siyap. Aku ngajak sampeyan supaya tetep saling jaga-jaga lan siyap-siyap kanthi tuntas, sinambi njaga stigma lan panik, ”ujare Menteri Seymour.

Perdana Menteri, Hon. Alden McLaughlin, matur nuwun marang Menteri Kesehatan amarga kepemimpinan lan negasake kapercayan marang langkah-langkah sing ditindakake Kepulauan Cayman kanggo nyiapake COVID-19.

"Kita ngerti manawa para masarakat duwe akeh pitakon babagan kemungkinan virus iki tekan Cayman. Aku yakin manawa negara kita duwe struktur kelas internasional sing kalebu kalebu manajemen kesehatan lan bebaya umum. Kanthi ahli rapat saben dina, ngrencanakake saben kemungkinan lan kanthi dhukungan saka pamrentah, aku yakin manawa kita bakal bisa entuk asil sing paling apik nalika nglindhungi Kapuloan Cayman lan masarakat, "jarene.

Menteri Layanan Keuangan lan Dalam Negeri, Hon. Tara Rivers ujar: "HMCI wis siyap lan siap siyap kanggo koordinasi tanggepan nasional multi-agensi. Pengalaman kepungkur wis nyoba stres kanggo pendekatan kita lan kemampuan agensi kanggo nanggapi. ”

"Industri jasa finansial ngetutake rencana kesinambungan bisnis, supaya layanan bisa terus," ujare Menteri Rivers.

Menteri Pariwisata, Hon. Moses Kirkconnell, nyathet manawa coronavirus nyebabake tantangan unik kanggo industri pariwisata lokal. Menteri lan instansi kasebut terus kerja sama erat karo kesehatan masyarakat lan pejabat keamanan kanggo nglindhungi kesejahteraan pengunjung lan warga. "Menteri Pariwisata kontak banget karo mitra pelayaran lan netepi protokol medis sing wis ditemtokake babagan pendaratan kapal pesiar lan penumpang. Cara sing padha uga ditrapake kanggo pengunjung stayover, "jarene.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan COVID-19 lan pandhuan babagan cara nglindhungi kluwarga kanthi paling apik, bukak www.hsa.ky/public-health/coronavirus utawa hubungi Departemen Kesehatan Umum ing 244-2621. Kasedhiya rincian babagan langkah-langkah sing ditindakake pemerintah kanggo nglawan penyakit kasebut www.gov.ky/coronavirus .

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.