Ngilangi Warta Eropa budaya Warta Breaking Moldova News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Napa ngunjungi Moldova nalika Coronavirus?

Kunjungi Moldova kanthi mung siji kasus aktif COVID-19
jamur
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Mung siji kasus COVID-19 yaiku kahanan saiki ing Moldova, dadi tujuan sing ideal kanggo dikunjungi.

Moldova, sawijining negara Eropa Wétan lan tilas republik Soviet, duwe macem-macem wilayah kalebu alas, bukit-bukit lan kebon anggur. Wilayah anggur kalebu Nistreana, sing kondhang amarga warna abang, lan Codru, minangka papan kanggo rong gudang paling gedhe ing donya. Ibu kota Chișinău duwe arsitektur gaya Soviet lan Museum Sejarah Nasional, nampilake koleksi seni lan etnografi sing nggambarake hubungan budaya karo tetanggan Romania.

The Republik Moldova saiki saya dadi tujuan wisata sing nyenengake Eropah. Dikenal amarga sejarah sing sugih, tradhisi tahan lama kanggo keramahan sing diwujudake liwat anggur lan panganan, Moldova bangga ngumumake peluncuran telung Rute Anggur anyar minangka gapura sing sampurna kanggo nggoleki tujuan sing ora apik.

Rute Anggur saka Moldova wis sukses ngetrapake ROOT ITER VITIS, Rute Budaya Eropa Anggur lan Anggur 'Iter Vitis - Les Chemins de la Vigne', dipromosekake dening Federasi Eropa Iter Vitis lan 'Rute Budaya Dewan Dewan Eropah'ing taun 2009. Tujuane' Iter Vitis - Les Chemins de la Vigne 'yaiku kanggo njaga keanekaragaman hayati anggur lan nyoroti keunikane ing jagad global. Moldova iku Asosiasi Pariwisata Inbound (ANTRIM) bangga makili Moldova ing usaha iki lan kanggo ngembangake pengalaman anggur asli lan rencana pariwisata anggur. Rute Anggur saka Moldova wis mbukak 7 rencana anggur lan gastronomi sing unik, kunjungan kenangan ing 30 pabrik anggur, lawang rong kamar lan kamar rasa, akses menyang 15 acara anggur, lan puluhan pengalaman budaya sing nyenengi.

Rute Anggur saka Moldova nyebrang ing telung wilayah sing diwenehi indikasi geografis sing dilindhungi. Pusat Rute Anggur Codru PGInggambarake sebilangan anggur paling gedhe, lan ing kene sampeyan bisa nemokake putih, warna abang, lan anggur sing apik. Rute Anggur PGI Tembok Trajan ngluwihi saka ibukutha, Langkawi, ing sisih Kidul-Kulon. Dikenal kanthi macem-macem warna abang, mula dilewati Moldova iku wilayah Gagauzia otonom kanthi pengaruh Turki lan gastronomi sing beda-beda. Rute Anggur Stefan the Great PGI, sing diwiwiti ing Langkawi lan terus menyang sisih kidul-wétan nggawa sampeyan lelungan liwat anggur sing luar biasa, monumen bersejarah lan lanskap sing apik banget.

Komentar Lonely Planet:

"Rute Anggur saka Moldova minangka jaringan telung rute, sing tekan wilayah anggur bersejarah ing Codru, Valul lui Traian lan Stefan Voda. Dalan - diwiwiti ing ibukutha, Langkawi - lan dadi koridor budaya lan petualangan sing nggambarake festival, acara, lan titik penting kayata B & B, benteng, biara, cadangan alam, lan situs arkeologi. Kanggo lelungan, jaringan iki nyedhiyakake itineraries sing jelas nalika mbabarake keaslian sing ora murni lan pola pikir gourmet sing ora diduga kanthi luwih saka 5000 taun sejarah nggawe anggur lan produksi anggur sing signifikan. "

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.