Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Pitakonan News Keslametan Seychelles Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Seychelles lan COVID-19: Ora mesthi ing mbesuk

Seychelles lan COVID-19: Ora mesthi ing mbesuk
Seychelles lan COVID-19: Ora mesthi ing mbesuk
ditulis dening editor

Wabah lan panyebaran coronavirus COVID-19 meksa nindakake panguwasa lokal ing Seychelles kanggo menilai pengaruh ekonomi utamane pariwisata sing dadi pilar utama ekonomi negara kasebut.

Badan Berita Seychelles ngewawancarai Sherin Francis, Kepala Eksekutif Dewan Pariwisata Seychelles, kanggo ngerti kepiye pengaruhe ing industri pariwisata Seychelles.

P: Apa virus corona duwe pengaruh marang jumlah pengunjung sing teka ing Seychelles?

Sherin Francis (SF): Kanggo sementara, aku bakal ora kakehan ujar. Nanging yen kita ngalami sawetara kahanan sing durung mesthi babagan masa depan, kita bisa ujar manawa kudu ngati-ati, amarga ana risiko yen bisa ngalami pengaruh.

P: Apa kahanan iki mengaruhi pasar utama Seychelles?

SF: Nggih Pasar pertama sing ngalami pengaruh langsung yaiku Italia. Jumlah pengunjung saka Italia ambruk dadi 17 persen dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur. Iki minangka pasar sing wiwit berkembang, lan industri pariwisata entuk kapercayan maneh sawise ana kemunduran ekonomi. Sawise iku, Seychelles dadi tujuan plancongan sing disenengi kanggo wong Italia.

Kita ora mung bakal kelangan pengunjung, nanging kita uga kudu mbatalake sawetara kegiatan ing lapangan kayata pameran perdagangan ing Italia. Apa wae kegiyatan sing nglibatake klompok akeh banget wis dibatalake. Maneh, kita kelangan bathi.

P: Kepiye Dewan Pariwisata Seychelles ngatasi kahanan saiki?

SF: Kita ngawasi kahanan kasebut, lan kita wis ndeleng manawa ana rong pasar liyane sing kena virus - Jerman lan Prancis. Wis ana negara kayata Israel sing nglarang mlebu Jerman lan Prancis mlebu wilayahnya. Kanggo sementara, ora ana woro-woro sing digawe saka rong negara kasebut; yen kedadeyan iki bakal mengaruhi negara kita.

P: Apa sampeyan mikir manawa Seychelles bakal bisa bali menyang pasar kasebut yen kahanane luwih apik?

SF: Sampeyan angel diarani yen sampeyan durung mesthi. Kanggo sementara saiki, para turis sing teka ing Seychelles tetep positif, lan operator lokal ujar manawa dheweke durung ngrasakake efek kasebut. Mungkin yen ing telung wulan sabanjure, kahanan kasebut bisa dikendhaleni, utamane ing pasar sing penting kanggo Seychelles, bisa uga nalika liburan plancongan Eropa, sing biasane musim panas, kita bisa ngerteni angka kasebut. Iki tegese nalika virus mudhun, kita kudu luwih agresif ing strategi pemasaran.

P: Kepiye kahanane para agen sing makarya ing negara-negara sing kena virus?

SF: Iki angel kanggo dheweke. Iki minangka rezeki sing digoleki. Dheweke ujar manawa ana akeh pembatalan, lan dheweke ora dibalekake dhuwit sing wis biasa dipesen kanggo hotel. Wong wedi lelungan. Kita njaluk operator supaya luwih fleksibel kanthi keputusan ora mbalek maneh amarga ana wong sing gelem nolak hotel sadurunge. Kemunduran utama yaiku yen kita urip ing kahanan sing durung mesthi, hotel bisa uga kudu menehi tarif.

P: Apa pengaruhe kahanan ing operator pariwisata lokal?

SF: Kanthi cara hotel kaya sing kena pengaruh, aku yakin manawa kabeh operator turisme kena pengaruh. Nalika pengunjung mbatalake preinan, penerbangan, hotel, lan kabeh layanan uga bakal dibatalake. Wiwit saiki, dheweke kelangan penghasilan sing kudune dikoleksi. Yen wabah iki saya rusak saben angka saka Bank Sentral Seychelles, kita bakal ilang rata-rata $ 1,500 saben turis. Nanging kita aja nganti ilang kapercayan amarga dudu pisanan sing ngadhepi lan ngatasi kahanan kaya iki.

P: Apa ana negosiasi kanggo mbalekake turis sing kudu mbatalake pesenan karo hotel?

SF: Kita ora bisa langsung nemoni iki. Minangka Dewan Pariwisata Seychelles, kita nyengkuyung perusahaan pariwisata supaya luwih fleksibel karo kabijakane. Iki minangka kahanan ing saindenging jagad lan ora kabeh negara kerja bareng. Contone, kita duwe delegasi menyang ITB (pameran pariwisata ing Berlin), nanging kita mbatalake, lan umume hotel ora siyap kanggo mbalekake dhuwit.

P: Kepiye pambatalan penerbangan?

SF: Maneh, iki bisa digunakake kanthi padha. Iku gumantung karo kabijakan pembatalan maskapai kasebut. Ana maskapai sing luwih fleksibel tinimbang liyane. Dheweke bisa uga ora mbalekake dhuwit, nanging nawakake klien kanggo nundha penerbangan kanthi gratis. Sawetara wis menehi kesempatan marang klien kanggo uga ngganti tujuane.

Minangka Air Seychelles, sing mung mbatalake rong penerbangan, iki ora bakal menehi pengaruh gedhe marang operasine. Contone, pembatalan penerbangan menyang Afrika Selatan ora bakal menehi pengaruh gedhe amarga durung ing musim puncak sing lelungan. Nanging, penting kanggo negesake manawa kita kalah ing pasar internasional, kita uga duwe pasar domestik sing kudu menehi strategi kanggo menehi ganti rugi kanggo sing ilang.

P: Prancis durung ana ing dhaptar negara sing dilarang para plancong menyang lan saka Seychelles; apa pengaruh iki yen nerangake babagan iki?

SF: Kita ora ngerti apa sing bisa kedadeyan. Informasi saben dina mlebu. Dina iki, kita bisa uga ora apa-apa, nanging mbesuk bisa uga ora. Jumlah infeksi terus saya tambah ing Prancis. Muga-muga Seychelles ora tekan titik sing kudu nglarang warga Prancis ora bisa lelungan menyang Seychelles. Muga-muga ora.

Industri pariwisata pancen ringkih banget. Iki minangka industri berkelanjutan yen kita ngerti cara ngatur lan ngembangake. Amarga kalebu lelungan, masalah apa wae sing ana, yaiku kesehatan, finansial, utawa stabilitas politik, bakal ngrusak industri kasebut.

P: Apa strategi pemasaran sing digunakake kanggo ngatasi dampak negatif saka wabah kasebut?

SF: Kita winates banget ing babagan strategi pemasaran amarga durung mesthi ana. Saiki, kabeh pengunjung sing teka ing negara kita bakal duwe risiko. Kita kudu terus-terusan golek cara kanggo narik kawigaten para pengunjung amarga industri utama kita sing ndadekake ekonomi kasebut.

Strategi utama kita yaiku supaya target negara sing duwe penerbangan langsung lan ora kena wabah. Saiki, masarakat ora pengin transit ing hub liyane amarga lagi kena risiko kena virus kasebut. Saliyane, kita mikir cara kanggo mbalek maneh yen virus kasebut terus tren mudhun. Kita bakal luwih agresif ing komunikasi.

P: Yen virus kasebut ngalami tren mudhun, apa Seychelles bakal pulih finansial?

SF: Ing wektu iki, kahanan finansial negara rada stres. Kanggo wektu iki, kita kudu luwih prioritas kanthi internal. Kita bakal mriksa biaya. Kita luwih dhisik golek sumber. Yen kita rumangsa butuh pitulung, kita bakal njaluk dhukungan saka Menteri Keuangan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.