Asosiasi Warta Breaking News Internasional Breaking News Swiss Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Maneka Warta

UNWTO dadi delegasi dhuwur ing kantor pusat WHO ing COVID-19

Pilih basa sampeyan
UNWTO dadi delegasi dhuwur ing kantor pusat WHO ing COVID-19
UNWTO dadi delegasi dhuwur ing kantor pusat WHO ing COVID-19
ditulis dening editor

Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) Sekretaris Jenderal Zurab Pololikashvili nuntun delegasi sing dhuwur menyang Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) markas ing Jenewa kanggo luwih maju nanggepi koordinasi loro agensi kasebut kanggo wabah COVID-19 Coronavirus ing saindenging jagad.

Direktur Jenderal WHO Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus nampani delegasi menyang Jenewa lan matur nuwun marang UNWTO amarga kolaborasi sing erat wiwit wiwitan darurat kesehatan masyarakat. Ing mburi rapat sing produktif, kepala loro agensi PBB negesake kudu nyakup prinsip pandhuan ing ngisor iki:

  • Pentinge kerja sama internasional lan kepemimpinan sing tanggung jawab ing wektu kritis iki.
  • Solidaritas sektor pariwisata lan turis masing-masing, uga tanggung jawab kalorone kanggo mbantu nyuda panyebaran lan pengaruh COVID-19.
  • Peran pariwisata utama bisa ditindakake ing loro sing ngemot wabah COVID-19 lan uga upaya nanggepi mangsa ngarep.

Sekretaris Jenderal UNWTO Pololikashvili ujar: "Wabah COVID-19 minangka masalah kesehatan masyarakat sing pertama lan paling penting. UNWTO ngetutake kepemimpinan WHO, sing kita nikmati hubungan kerja sing apik banget wiwit dina kaping pisanan. Rapat iki negesake pentinge kerja sama sing kuat lan solidaritas internasional, lan aku ngakoni pangakuan Direktur Jenderal babagan pariwisata bisa dimainake saiki uga mbesuk. ”

Tanggepan sing proporsional

Pololikashvili lan Dr Tedros negesake komitmen loro lembaga PBB kanggo njamin tanggepan marang COVID-19 proporsional, diukur lan adhedhasar rekomendasi kesehatan masyarakat paling anyar.

Pak Pololikashvili nambahake manawa rantai nilai pariwisata nyentuh saben bagean masarakat. Iki ndadekake pariwisata dilebokake kanthi unik kanggo ningkatake solidaritas, kolaborasi, lan tumindak konkret ing saindenging wates wektu sing nantang iki lan uga posisi sing saenane kanggo bisa mbalekake maneh ing mangsa ngarep.

Komunikasi sing tanggung jawab

Ing wektu sing padha, kepala UNWTO lan WHO njaluk komunikasi sing tanggung jawab lan nglaporake wabah COVID-19 ing saindenging jagad. Agensi PBB negesake pentinge supaya kabeh komunikasi lan tumindak didhasarake bukti supaya ora stigmatisasi bagean masarakat lan nyebar panik.

Langkah sabanjure

UNWTO lan WHO bakal sesambungan karo Anggota UNWTO, uga Ketua kabeh Komisi Wilayah UNWTO lan Ketua Dewan Eksekutif kanggo luwih maju tanggepan pariwisata tumrap wabah COVID-19.

UNWTO uga bakal komunikasi karo badan-badan PBB liyane, kalebu ICAO (Organisasi Penerbangan Sipil Internasional) lan IMO (Organisasi Maritim Internasional), lan karo IATA (Asosiasi Transportasi Udara Internasional) lan karo para pemangku kepentingan sektor utama kanggo mesthekake yen tanggapan pariwisata terkoordinasi lan konsisten.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.