Airlines Airport Warta Breaking Travel Jerman Breaking News Warta Pamrentah News Pengumuman Pers Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Angka Lalu Lintas Fraport Februari 2020: Penolakan Penumpang Terus ing Bandara Frankfurt

fraportlogoFIR-1
Angka Lalu Lintas Fraport
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing Februari 2020, Bandara Frankfurt (FRA) ssawetara 4.4 yuta penumpang - penurunan 4.0 persen saben taun. Kanggo rong wulan pertama taun 2020, lalu lintas penumpang sing akumulasi ing FRA mudhun nganti 2.3 persen. Utamane ing pungkasan wulan Februari, panjaluk banget kena pengaruh wabah virus corona. Ing minggu Februari pungkasan (24 Februari nganti 1 Maret), volume penumpang mudhun 14.5 persen, kanthi tren negatif iki malah saya cepet ing minggu kaping pisanan Maret. Pembatalan penerbangan sing gegandhengan karo cuaca amarga Storm Ciara (dijenengi "Sabine" ing Jerman) luwih akeh pengaruh lalu lintas ing Februari 2020.

Lalu lintas penumpang ing Jerman, sing mudhun 10.8 persen ing wulan Februari 2020, kena banget amarga permintaan saya ringkih. Lalu lintas antar benua uga kena kontrak karo 2.3 persen - kanthi tuwuh ing rute Amerika Utara lan Afrika Lor ora bisa ngimbangi nyuda tawaran penerbangan menyang / saka China lan tujuan liyane ing Asia. Tanpa efek positif saka dina kabisat ekstra, jumlah penumpang bakal mudhun malah 7.2 persen ing Februari 2020.

Gerakan pesawat ing FRA mudhun 2.7 persen dadi 35,857 lepas landas lan pendaratan. Bobot lepas landas maksimum (MTOWs) uga mudhun 2.6 persen dadi udakara 2.2 yuta metrik ton. Input kargo (airfreight + airmail) nyusut 8.0 persen dadi 148,500 metrik ton. Pengaruh virus corona luwih gedhe tinimbang efek positif dina kabisat ekstra ing kategori lalu lintas kasebut.

Kaya ing wulan sadurunge, bandara Group ing portofolio internasional Fraport nglaporake asil campuran ing Februari 2020, sanajan dina kabisat duwe pengaruh positif marang volume lalu lintas ing saindenging Grup. Ing Bandara Ljubljana (LJU) ing Slovenia, lalu lintas mudhun 24.4 persen dadi 79,776 penumpang. LJU terus kena pengaruh bangkrut saka Adria Airways, karo maskapai liyane sing durung ngganti tawaran penerbangan Adria kanthi lengkap. Loro bandara Brasil Fortaleza (FOR) lan Porto Alegre (POA), gabungan, ngladeni udakara 1.2 yuta penumpang - mudhun 0.7 persen taun-taun. Bentenipun, lalu lintas ing Bandara Lima (LIM) Peru mlumpat 10.1 persen dadi meh 2 yuta penumpang.

Kanggo 14 bandara regional Yunani ing Fraport, total lalu lintas mundhak rada 0.5 persen dadi 591,393 penumpang. Ing bandara Bintang Kembar Bulgaria Burgas (BOJ) lan Varna (VAR), lalu lintas gabungan mundhak 22.9 persen umume dadi 75,661 penumpang.

Bandara Antalya (AYT) ing Turki nambah untung 8.5 persen dadi 831,071 penumpang. Bandara Pulkovo (LED) ing St. Petersburg, Rusia, nampani sawetara 1.2 yuta penumpang, yaiku kenaikan 8.4 persen. Bandara Xi'an (XIY) ing China ngalami penurunan lalu lintas gedhe 87.6 persen amarga epidemi virus corona.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.