Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Pitakonan News Keslametan Warta Breaking Singapura Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Apa Coronavirus dadi normal anyar kanggo manungsa? Telung skenario sing bisa ditindakake

Jamaika negesake kasus Coronavirus COVID-19 kaping pisanan
Jamaika negesake kasus Coronavirus COVID-19 kaping pisanan
ditulis dening Juergen T Steinmetz

"Conarvirus saiki tetep nganti pungkasan taun," ujare Profesor Asosiasi Hsu Li Yang, pimpinan program penyakit infeksi ing Sekolah Nasional Kesehatan Nasional Saw Swee Hock ing sawijining wawancara karo koran Singapura Straits Times.

Nomer wong sing didiagnosis ngalami Covid-19 saya akeh ing saindenging jagad, lan minangka pusat wabah kasebut adoh saka China, ora mungkin penyakit iki bakal ilang kaya sing ditindakake Sars. Virus kasebut ora bakal mandheg banget ing wulan April utawa Mei taun iki.

Ana telung skenario sing bisa diadhepi jagad iki:

  1. Akeh negara sing bakal ngalami wabah, kalebu kasus parah, lan bakal dadi darurat.
  2. Virus kasebut bisa uga "ilang kabeh", padha karo sing ditindakake Sars nalika wabah sindrom pernafasan akut parah taun 2003 sing nyebabake meh 800 nyawa global.
  3. Virus kasebut dadi endemik, lan manungsa bisa uga kudu urip kanthi eksistensi, kaya virus liyane kayata virus flu babi H1N1. Skenario nomer telu yaiku sing dipikirake karo WHO. Iki bakal dadi bagean saka urip saben dinane. ”

Pasien sing duwe Covid-19 cenderung ngatasi virus kasebut luwih dhisik, mula angel nggawe kontrol. Cara kaya ngono, Covid-19 ora bakal sirna ing siji nganti rong wulan. Dadi, kita kudu siyap mental ... lan malah nganggep normal.

Dheweke negesake pentinge tetep waspada, lan pentinge kebersihan diri. Yen kita gagal matesi lan ngisolasi wong-wong sing kena virus, mula bakal ana angka. lan bakal dadi tantangan kanggo mungkasi. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.