24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Keslametan Sint Maarten Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Sint Maarten nambah watesan COVID-19 coronavirus

Sint Maarten nambah watesan COVID-19 coronavirus
Sint Maarten nambahake watesan coronavirus COVID-19, Perdana Menteri Silveria Jacobs
ditulis dening editor

The Sint Maarten Pusat Operasi Darurat (Saint Martin) (EOC) bakal rapat dina iki, dina Kemis, lan rapat bakal dianakake karo Anggota Parlemen (anggota parlemen) kanggo menehi update babagan persiapan nasional COVID-19.

Watesan lelungan sing diwenehake dening Pamrentah Sint Maarten saiki wis ditambah saka 14 dadi 21 dina, ujare Perdana Menteri Silveria Jacobs.

Jacobs ujar manawa Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) dina Rebo ngumumake manawa virus corona COVID-19 saiki dadi pandemi internasional. Proklamasi kasebut nyengkuyung kabeh negara supaya nyepetake tanggepan lan langkah-langkah kandhungan lan siyap njupuk tindakan tambahan sing dibutuhake kanggo nglindhungi kesehatan masyarakat.

Pamrentah terus kerja sama erat karo Pamrentah Prancis Sint Martin lan mitra Kerajaan kanggo nyiapake lan ngrancang nyuda panyebaran kasebut.

Perdana Menteri Jacobs nambahake manawa komunitas bisnis uga Pamrentah kudu mriksa cara supaya para pekerja bisa kerja saka omah, utamane kanggo wong-wong sing wis plancong menyang titik panas COVID-19 kalebu sing ora kasebut ing dhaptar watesan perjalanan negara kasebut. .

Wong kudu mandiri sajrone 14 dina ing omah; hubungi dokter kulawarga (GP) lan menehi dhaptar gejala kaya flu menyang GP yen nandhang penyakit kasebut. Dokter kulawarga bakal nemtokake manawa Layanan Pencegahan Kolektif (CPS) kudu dihubungi. Kanggo informasi luwih lengkap, sampeyan bisa nelpon garis 914-panas sajrone jam kerja.

Anak sing ngalami gejala flu kudu tetep ing omah; ngisolasi awake dhewe minangka cara paling apik kanggo ngemot penyakit sing nular. Perhatian khusus kudu diwenehake kanggo warga senior, utamane sing duwe kondisi kesehatan (pernapasan) sing wis ana.

Penumpang lan kru maskapai sing wis ana ing China (Republik Rakyat), Hong Kong (SAR China), Iran, Italia, Jepang, Korea (Rep.), Macao (SAR China) utawa Singapura sajrone 21 dina kepungkur, ora diidini transit utawa mlebu Sint Maarten.

Iki ora ditrapake kanggo warga negara Kerajaan Walanda (kalebu saka Aruba, Bonaire, Curacao, Walanda, St. Eustatius, Saba lan Sint Maarten); lan iki ora ditrapake kanggo warga Sint Maarten.

Kabeh penumpang kudu ngisi kertu embarkasi supaya ngerti saka endi penumpange teka sadurunge pesawat / kapal teka ing Sint Maarten.

Ana kasus nol sing dicurigai utawa dikonfirmasi COVID-19 ing Walanda Sint Maarten saiki. Proses penyaringan ing pelabuhan entri kita wis ditingkatake kanthi kerjasama karo maskapai penerbangan sing uga ngetutake protokol skrining dhewe adhedhasar rekomendasi Organisasi Kesehatan Dunia (WHO).

Ora ana alesan gupuh; tetep kalem lan njupuk langkah-langkah kebersihan pencegahan ing omah, ing papan kerja, ing sekolah sing dipromosekake dening Menteri Kesehatan Publik sajrone pirang-pirang minggu kepungkur liwat Departemen Komunikasi Pamrentah.

Wong kudu ngindhari rangkulan lan tutul liyane nalika ngunjungi kulawarga utawa kanca. Kita kudu bali menyang 'Aturan tutul' kanggo nglindhungi awake dhewe ing wektu iki kanthi wabah COVID-19 global.

Pamrentah terus kerja kanthi tekun kanggo nambah kapasitas ing sektor kesehatan umum, nanging iki bakal mbutuhake sawetara wektu.

Rungokake stasiun Radio Pamrentah - 107.9FM - kanggo informasi resmi, pernyataan lan nganyari warta utawa bukak situs web Pamrentah: www.sintmaartengov.org/coronavirus utawa lan Kaca Facebook: Facebook.com/SXMGOV

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.