24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Martinique News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Entri pemantauan Martinique kanggo nyegah panyebaran COVID-19

Entri pemantauan Martinique kanggo nyegah panyebaran COVID-19
Entri pemantauan Martinique kanggo nyegah panyebaran COVID-19
ditulis dening editor

Otoritas Pariwisata Martinique, Pelabuhan Martinique, lan Bandara Internasional Martinique ngawasi kanthi cetha titik-titik mlebu pulau kasebut kanggo nyegah panyebaran virus corona COVID-19 lan njamin keamanan warga lan pengunjung.

Kaya sing dilaporake dening direktur Badan Kesehatan Daerah (ARS), pulau kasebut lan isih ana ing Tahap 1 minangka protokol pencegahan tahap 3 sing digawe dening Pamrentah Prancis ing taun 2009 sawise epidemi flu H1N1. Tahap 1 minangka pencegahan lan kabeh prosedur lan langkah-langkah proteksi wis ana:

  • Kabeh penumpang pelayaran sing lagi mudhun disaring kanthi sistematis. Anchorage, teka ing darat kanggo kapal mewah sing luwih cilik, ora diidini maneh. Dheweke kudu pindhah menyang terminal pelabuhan kanggo diayahi dening Badan Kesehatan Daerah Martinique. Protokol keamanan dikirim lan dileksanakake ing kabeh Marina lan port cilik.
  • Nganti Kamis, 5 Maret 2020, langkah-langkah sanitasi ditegakake dening Badan Kesehatan Daerah Martinique kanthi ana petugas pemadam kebakaran.
  • Wiwit, 29 Februari 2020, kabar pencegahan wis dikirim ing bandara lan wiwit 4 Maret, penumpang maskapai diwenehi kabar kasebut sadurunge mlebu
  • Inspektur sanitasi tambahan wis dipanggonke ing bandara
  • Rumah sakit utama Martinique wis siyap kanggo ngowah apa wae krisis krisis sanitasi iki, nyiyapake unit isolasi lan nambah kemampuan tes

Ing tanggal 10 Maret, 3 kasus COVID-19 sing dikonfirmasi diumumake dening Badan Kesehatan Daerah (ARS) ing Martinique. 3 kasus kasebut saiki diisolasi ing Rumah Sakit CHU Martinique, La Meynard, ing unit karantina khusus lan terlindung.

Divisi krisis langsung diaktifake dening ARS, kanggo nggoleki, ngenali lan ngawasi kasus kontak: wong sing wis kontak cedhak lan suwe karo pasien sing kena infeksi.

Minangka antisipasi wabah global iki, ARS lan Rumah Sakit CHU Martinique kanthi proaktif nyiapake yen kasus kasebut dikonfirmasi ing pulau kasebut.

Ngomong babagan topik iki, direktur Otoritas Pariwisata Martinique, Pak François Languedoc-Baltus nyathet manawa "para tamu kudu ngerti manawa pejabat regional lan pariwisata wis siyap lan wis nindakake minggu-minggu pungkasan kabeh langkah-langkah sing dibutuhake kanggo nyegah lan ngemot virus. ” Dheweke nambahake, "Martinique duwe salah sawijining rumah sakit lan sistem kesehatan paling apik ing Karibia - setara karo daratan Prancis lan Uni Eropa"

Kangge, populasi lan pengunjung lokal ngelingake supaya ngetutake rekomendasi sing wis ditemtokake kanggo nyegah infeksi. Iki kalebu:

  • Cuci tangan kanthi rutin nganggo sabun lan banyu utawa sanitaryer tangan adhedhasar alkohol
  • Tutup irung lan cangkem karo jaringan nalika batuk utawa wahing banjur buwang sawise dienggo utawa batuk utawa wahing menyang sikut, dudu tangan sampeyan.
  • Aja nganti cedhak karo sapa wae sing nuduhake gejala penyakit pernapasan kayata batuk lan wahing.
  • Yen sampeyan duwe gejala kaya flu, aja menyang dhokter utawa rumah sakit kanggo ngindhari panyebaran virus lan nelpon layanan darurat, SAMU (nelpon 15) lan nuduhake riwayat lelungan sampeyan. Dheweke bakal ngirim spesialis kanggo ngevaluasi gejala sampeyan.

Kanggo nganyari lan informasi luwih lengkap babagan COVID-19 lan langkah-langkah sing ditindakake ing Martinique, bukak situs web ARS http://www.martinique.gouv.fr/Politiques-publiques/Environnement-sante-publique/Sante/Les-informations-sur-le-Coronavirus-COVID-19

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.