Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Warta anyar Turki lan Caicos Maneka Warta

Pariwisata Kapuloan Turks lan Caicos nyiapake COVID-19

Pariwisata Kapuloan Turks lan Caicos nyiapake COVID-19
Pariwisata Kapuloan Turks lan Caicos nyiapake COVID-19
ditulis dening editor

Menteri Pariwisata lan Pariwisata Kapuloan Turks lan Caicos terus kerja sama karo Menteri Kesehatan nalika siyap kanggo kemungkinan viruscorona (COVID-19) tekan Kepulauan Turks lan Caicos. Ing 10th Maret 2020, Menteri Kesehatan nglaporake nol kasus sing dicurigai lan ora dikonfirmasi ing Kepulauan Turks lan Caicos.

Menteri Pariwisata lan Pariwisata Kapuloan Turks lan Caicos kerja bareng karo mitra saka Kementerian Kesehatan, lembaga utama pencegahan virus iki. Atas jeneng kabeh mitra, kita menehi saran marang para tamu lan mitra industri lelungan babagan owah-owahan peraturan sing pungkasan sing bisa nyebabake lelungan menyang tujuan. Keamanan pengunjung paling penting lan kita menehi saran supaya kabeh pengunjung ngelingi Peraturan Kesehatan Publik lan Lingkungan Kepulauan Turks lan Caicos (Ukur Kontrol) (COVID-19) Peraturan 2020 sing diwiwiti tanggal 10 Maret 2020:

Masyarakat umum lan bepergian saiki dijaluk nyathet ketentuan ing ngisor iki saka Peraturan Kesehatan Masyarakat lan Lingkungan Kepulauan Turks lan Caicos (Langkah-langkah Kontrol) (COVID-19) 2020 sing mulai berlaku tanggal 10 Maret 2020:

  1. Nolak mlebu pesawat langsung menyang Kepulauan sing asale saka negara sing kena infeksi

Ora ana pesawat sing asale saka negara sing kena infeksi ora diidini mlebu ing Kepulauan.

Negara sing kena infeksi tegese China, Iran, Korea Selatan, Italia, Singapura, Macau, Jepang lan negara liya sing diwartakake Gubernur saka wektu ke wektu, kanthi kabar sing diterbitake ing Warta, minangka negara sing dununge dikenal utawa dianggep minangka manungsa transmisi-menyang-manungsa saka Covid-19, utawa saka ngendi laporan CDC ana risiko kena impor infeksi utawa kontaminasi (karo Covid-19) liwat lelungan saka negara kasebut menyang Kepulauan;

2. Nolak mlebu kapal pesiar nggawa penumpang saka negara sing kena infeksi 

Ora ana kapal pesiar sing diidini mlebu ing Kepulauan, ing endi kapal pesiar kasebut nggawa penumpang sing wis kesah menyang, saka utawa liwat negara sing kena infeksi sajrone wektu rong puluh siji dina utawa kurang luwih sadurunge tekan Kepulauan kasebut.

3. Nolak mlebu Kepulauan dening pengunjung sawise ngunjungi negara sing kena infeksi

Ora ana tamu sing diidini mlebu Kapuloan, kanthi numpak kapal utawa pesawat, ing endi wong kasebut wis kesah menyang, saka utawa liwat negara sing kena infeksi sajrone wektu rong puluh siji dina utawa kurang sadurunge sadurunge pengunjung teka ing Kepulauan.

4. Wong ing Pulo sing wis lelungan menyang, saka utawa liwat negara sing kena infeksi bisa uga dikarantina

(I) Kapuloan Turks lan Caicos utawa penduduk Pulo sing tekan Pulo sawise lelungan menyang, saka utawa liwat negara sing kena infeksi—

(a) ngalami skrining lan nelusuri penumpang ing plabuhan;

(b) ngalami ujian klinis ing pelabuhan; lan

(c) karantina sajrone patbelas dina, kaya sing dianggep perlu.

(II) Wong sing diarani sub peraturan (1) sing dianggep duwe risiko kena virus dening petugas kesehatan, adhedhasar informasi lelungan utawa kontak nanging asimtomatik, kudu diawasi dening Kepala Medical Officer , diselehake ing karantina ing papan sing ditemtokake nganti patbelas dina lan diawasi gejala lan tandha penyakit virus saben dinane dening petugas kesehatan.

(III) Pejabat imigrasi kudu menehi tandha marang pejabat kesehatan saka wong-wong Turki lan Pulo Caicos utawa penduduk Pulo sing tekan Kepulauan -

(a) sing wis lelungan menyang, saka utawa liwat negara sing kena infeksi sajrone rong puluh siji dina kepungkur;

(b) kanthi gejala sing nyebabake virus; utawa

(c) yen dheweke curiga yen ana wong kena virus kasebut.

(IV) Seseorang sing dicurigai kena utawa ngalami gejala virus bakal digawa menyang ruangan isolasi kanggo evaluasi lan evaluasi dening petugas kesehatan.

(V) Wong sing gejala utawa wong sing dadi gejala ing karantina adhedhasar omah bakal dilebokake ing karantina ing fasilitas sing wis ditemtokake kanthi ati-ati kanggo nglindhungi wong sing ora kena infeksi saka kena virus.

(VI) Endi -

(a) sapa wae ing Pulo sing, nalika tanggal wiwitan Undhang-undhang kasebut wis lelungan menyang, saka utawa liwat negara sing kena infeksi sajrone wektu rong puluh siji dina utawa kurang sadurunge sadurunge wong kasebut teka ing Kepulauan; lan

(b) wong kasebut nuduhake gejala ambegan utawa gejala virus, wong kasebut

(c) bakal dikelola miturut arahan Kepala Petugas Medis lan bakal dikarantina ing fasilitas karantina sing ditemtokake dening Kepala Petugas Kedokteran sajrone wektu patbelas dina, utawa nganti Kepala Kedokteran nemtokake manawa wong kasebut wis pulih kabeh , endi wae mengko.

  1. Praktisi kesehatan, petugas kesehatan lan wong liya bisa dikarantina 

Praktisi kesehatan, petugas kesehatan utawa wong liya sing bisa kontak langsung karo wong sing dicurigai kena virus utawa cairan awak saka wong kasebut, nalika diuji, kena karantina suwene patbelas dina, utawa nganti Kepala Kedokteran Petugas nemtokake manawa wong kasebut wis pulih, apa wae mengko.

2. Panguwasa pengadilan supaya karantina

Yen aplikasi petugas kesehatan pengadilan wareg manawa wong sing dikarantina gagal tundhuk karo arahan kasebut, pengadilan bisa mrentah supaya dijaluk karantina sajrone wektu sing ditemtokake ing prentah lan petugas kesehatan lan pejabat polisi bisa nindakake kabeh prekara sing dibutuhake kanggo ngetrapake perintah kasebut.

3. Tugas kanggo menehi informasi

Chief Medical Officer bisa, njaluk sapa wae sing menehi informasi marang Chief Medical Officer sing dianggep Chief Medical Officer kanggo mbiji pancegahan apa sing kudu ditindakake kanggo nyegah panyebaran virus kasebut ing Kepulauan.

4. Pelanggaran 

Wong sing ora menehi informasi apa wae sing diwajibake miturut sub peraturan 9, utawa sing ninggalake papan sing ditemtokake utawa fasilitas sing wis ditemtokake nalika dikarantina ana ing kana, nindakake tindak pidana lan ukuman ukuman ukuman ukuman utawa ukuman dipenjara .

Pratelan babagan Coronavirus saka Menteri Pariwisata Kapuloan Turks lan Caicos

Kapuloan Grand Turk, Turki lan Caicos (10 Maret 2020) - Menteri Pariwisata Kapuloan Turks lan Caicos, Dewan Pariwisata lan mitra industri sing relevan kerja bareng karo Kementerian Kesehatan, lembaga utama sing ditugasake ngawasi Novel Coronavirus (COVID-19). Nganti saiki, Kapuloan Turks lan Caicos durung duwe kasus sing disangka utawa dikonfirmasi saka Novel Coronavirus.

Menteri Pariwisata Kapuloan Turks lan Caicos Hon. Ralph Higgs negesake manawa "kita duwe kapercayan marang tumindak lan protokol sing ditindakake dening Menteri Kesehatan kanggo ngatur penyakit iki. Kita nyengkuyung nganyari lan rilis Kementerian Kesehatan sing ditujokake kanggo njaga warga lan pengunjung. Nganti saiki, Kapuloan Turks lan Caicos bakal terus mriksa lan ngawasi risiko kasebut, amarga Kementerian Kesehatan ngetrapake protokol agresif, kaya sing diandharake dening lembaga kesehatan regional lan internasional. "

Watesan lelungan sing diterbitake ing rilis pers tanggal 2 Maretnd saka Kementerian sing tanggung jawab kanggo Kesehatan tetep ana ing ngisor iki:

  • Kabeh warga sing wis bali sing wis ngunjungi negara sing kena infeksi kaya China, Hong Kong, Thailand, Singapura, Macau, Korea Selatan, Jepang utawa Italia sajrone 14-20 dina kepungkur bakal entuk hak istimewa pendaratan nanging bakal kena evaluasi kesehatan lan karantina. .
  • Wong sing wis ngunjungi Tiongkok, Hong Kong, Thailand, Singapura, Macau, Korea Selatan, Jepang utawa Italia ing 14-20 dina pungkasan lan sing ora duwe hak tinggal permanen utawa pembebasan nikah ing Kapuloan Turks lan Caicos ora bakal diwenehi hak istimewa kebangkrutan ing salah sawijining pelabuhan mlebu negara (laut / udara).

Ing dina Selasa, 10 Maret, Kabinet Pemerintah Kepulauan Turks lan Caicos ngeculake peraturan sing dianyari kanggo ngontrol mlebu wong ing Kapuloan Turks lan Caicos saka macem-macem negara sing ngalami COVID-19; watesan kasebut padha karo wilayah regional lan tetanggan kanggo ngiyatake pendekatan kita lan mbantu njaga para pengunjung lan warga. Watesan kasebut sesuai karo Peraturan Kesehatan Publik lan Lingkungan Kepulauan Turks lan Kaicos (COVID-19) Peraturan 2020 sing diwiwiti tanggal 10 Maret 2020. Informasi luwih lengkap babagan persyaratan kasebut bisa uga dijupuk kanthi ngunjungi Kabinet nyetujoni langkah-langkah kontrol.

Industri pariwisata Kapuloan Turks lan Caicos saiki diawasi kanggo njaga keamanan para pengunjung ing papan sing dituju lan para warga. Kampanye pendhidhikan saindhenging negara saiki ditindakake kanggo ngelingake warga lan pengunjung praktik higienis dhasar sing bisa digunakake kanggo nyegah panyebaran virus kalebu:

  • Cuci tangan asring nganggo sabun lan banyu paling ora 20 detik, luwih-luwih sawise irung, watuk, utawa wahing; menyang jedhing; lan sadurunge mangan utawa nyiyapake panganan.
  • Aja ndemek mripat, irung, lan cangkem nganggo tangan sing ora dicuci.
  • Nginep ing omah nalika lara lan aja lelungan.
  • Tutup batuk utawa wahing nganggo jaringan, banjur lebokake jaringan ing tong sampah.
  • Tinggal ing omah nalika lara disaranake saben musim flu, nanging utamane penting saiki.

Kapuloan Turks lan Caicos nderek protokol sing dijelasake ing Peraturan Kesehatan Internasional (IHR) lan nglaporake menyang Kesehatan Umum Inggris / PAHO yen cocog. Kajaba iku, kabeh protokol sing dibutuhake kasedhiya kanggo Industri Kapal Pesiar lan warga lan pengunjung Grand Turk.

Kementerian Kesehatan saiki lagi ngoperasikake hotline kesehatan darurat wiwit jam 6 esuk nganti 11 wengi (EST) kanggo menehi informasi penting babagan warga Coronavirus marang warga lan pengunjung. Hotline bisa ditemokake kanthi nelpon 649-333-0911 utawa 649-232-9444. Informasi tambahan uga kasedhiya kanthi ngunjungi https://www.gov.tc/moh/coronavirus

Menteri Pariwisata uga bakal sesambungan karo mitra kanggo nemtokake pengaruh sing tepat saka penyakit iki ing industri, lan ngetrapake langkah-langkah sing cocog babagan hubungan masyarakat lan strategi pemasaran sing utawa bakal dibutuhake kanggo njaga industri vital iki. Kita ngajak kabeh wong supaya ngetutake pandhuan sing dibutuhake lan 'tetep ngerti' kanggo njamin kesehatan lan keamanan sampeyan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.