24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Belize Breaking Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Cruising Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Perdana Menteri: Belize nyiapake kabeh skenario virus corona

Perdana Menteri: Belize nyiapake kabeh skenario virus corona
Perdana Menteri: Belize nyiapake kabeh skenario virus corona
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Prioritas utama Pamrentah saka Belize minangka keamanan lan kesejahteraan warga negara. Nganti saiki, ora ana kasus sing dikonfirmasi Covid-19 ing Belize nanging iki minangka kahanan sing terus berkembang. Kebutuhan kesehatan masyarakat, sosial lan ekonomi yaiku supaya fokus mutlak lan upaya paling gedhe dibutuhake kanggo ngupayakake. Mula Belize wis siyap kanggo kabeh skenario lan dipandu karo pelajaran lan praktik paling apik sing saben dina ditindakake saka profesional kita dhewe lan saka pengalaman negara-negara regional lan global.

Kabinet rapat umum digawe wingi kanggo ngatasi COVID-19. Metu saka rapat kasebut, Kabinet negesake manawa nggawe Satuan Tugas COVID-19 lan Komite Pengawas Nasional COVID-19. Aku wis takon marang Pimpinan Oposisi, lan dheweke wis nampa, dadi ketua bareng Komite Pengawas Nasional. Loro saka Pamrentah lan Oposisi, Komite kasebut bakal digawe wakil saka Dewan Gereja Belize, Kamar Dagang lan Industri Belize, Jaringan Nasional LSM Belize lan Dewan Keamanan Sosial Belize. NTUCB uga diajak ngarani wakil nanging durung nate nanggapi.

Tujuan Komite iki yaiku nyedhiyakake pengawasan sakabehe upaya Belize kanggo ngatasi COVID-19.  Tanggepan kesehatan masyarakat saben dina, mesthi bakal dadi tanggung jawab utama Kementerian Kesehatan lan Tugas COVID-19 lan sampeyan bakal suwe ngrungokake saka DHS babagan iki. Menawi mekaten, nalika Komite Pengawas Nasional ing upaya pengawas bakal mriksa kabeh perkara, utamane ora bakal entuk aspek ekonomi krisis kasebut. Mangkono, ing rapat kaping pisanan sing dijadwalake dina Senen mbesuk iki, kita bakal ngrungokake saka Gubernur Bank Pusat, Sekretaris Keuangan, lan CEO Kementerian Pembangunan Ekonomi. Dheweke, uga SSB, bakal mbantu panitia ngrancang tanggapan sing dibutuhake kanggo ngatasi pengaruh krisis tumrap karyawan, pengusaha lan kabeh sektor ekonomi Belize. Prekara sing bakal kita deleng kalebu: pitulung darurat kanggo para pekerja; kemungkinan pambayaran pajeg sing bisa; alokasi tambahan kanggo pengeluaran sing gegandhengan karo Corona; impor bea saka pasokan penting; moratorium mbayar maneh utang ing bank lan serikat kredit; lan stimulus pasca-Corona kanthi belanja modal sing luwih cepet, advance gaji lsp.

Entitas nomer loro sing digawe yaiku Task Force COVID-19.  Sing bakal dipimpin dening Dr. Marvin Manzanero, Direktur Layanan Kesehatan. Bakal kalebu utamane perwakilan saka pamrentah garis depan lan agensi kuasi-pemerintah. Nanging kabeh Mitra Sosial dijaluk melu uga ing panitia iki. Kita uga njaluk pitulungan ahli kanggo panitia kasebut, teka saka warga lokal sing dudu layanan publik lan pamrentah asing sing gelem nulungi. Utamane, kita wis nyedhaki kanca Kuba lan bakal golek salah sawijine utawa luwih ahli kesehatan masyarakat kanggo gabung karo brigade medis ing negara kasebut. Taiwan kayane sukses banget kanggo ngatasi krisis iki, mula kita uga bakal pengin utangan sawetara pejabat. Secara lokal, wong kayata Laura Longsworth, Kepala panitia AIDS Nasional, pensiunan Belizean Dr Michael Vernon sing kerja ing AS karo CDC, lan kepala agensi kaya Asosiasi Diabetes uga bisa ditrapake. Aku kudu njlentrehake manawa Tim Tugas iki saiki dikembangake lan diresmikake, Kementerian Kesehatan duwe klompok kerja dhewe wiwit Januari 2020. Dr Manzanero uga bakal ngandhani luwih lengkap babagan iki lan bakal ngomong karo kabeh sing wis rampung lan lagi rampung. Pasukan Tugas sing nembe dijenengi lan dipasangake bakal ketemu saben minggu utawa asring dibutuhake.

Aku uga kudu negesake manawa minangka lembaga pelaksana utama, Kementerian Kesehatan wis duwe rencana COVID-19. Pasukan Tugas bakal nyaring lan luwih ngrembaka rencana iki nalika kita tindakake; nanging salah sawijining elemen sing wis disepakati yaiku strategi komunikasi kanggo njamin supaya dikirim menyang masarakat informasi sing akurat lan paling anyar babagan COVID-19.

Internasional, COVID-19 terus berkembang. Mula, Pamrentah uga kerja sama karo mitra eksternal kanggo koordinasi tanggapan lan supaya nganyari informasi lan praktik paling apik paling anyar. Kita bakal terus nindakake kabeh upaya supaya warga Belize aman. Ing konteks iki, kita kudu siyap sawayah-wayah kanggo nanggapi kanthi bener nalika ana ancaman. Dadi, keputusan kudu dijupuk ing ngisor iki:

Apa ora ngidini kapal pesiar mlebu;

Apa ora ngidinke pakumpulan gedhe;

Apa utawa ora kanggo nutup sekolah;

Apa ora nglarang lelungan udara;

Apa ora mbatesi kebebasan mlebu ing wates tanah kita;

Iki ora gampang dijupuk keputusan yen pengaruh sing jelas lan astronomi sing bakal ditindakake tumrap kita lan ekonomi, utamane pariwisata. Nanging ora ana sing luwih penting tinimbang nglindhungi kesehatan masarakat; ora ana sing luwih penting tinimbang nylametake nyawan Belizean. Aku ora pengin ngumumake keputusan kaya ngono dina iki tanpa diwartakake negara kita, uga keputusan sing ngunjungi lan layanan Belize. Nanging saiki, aku menehi saran manawa sawise konferensi pers iki aku bakal rapat karo tim kesehatan lan ngomong karo Pimpinan Oposisi. Aku, mesthine uga bakal ngobrol karo para pemangku kepentingan pariwisata lan bisnis.

Ora suwe sawise iku aku ngarep-arep ngumumake kapan, ora yen, utawa kabeh langkah sing dikutip bakal diwiwiti.

Semanten, kita pengin enggal nyuda kabeh lelungan sing ora penting lan menehi resep wiwitan jarak sosial.

Aku pengin nutup cathetan jaminan. Aku pengin ora gampang, ora kesederhanaan amarga ora bisa ngremehake bebaya sing bakal teka. Nanging aku uga ora bisa adol cekak kemampuan kanggo ngatasi iki. Ing wektu kaya Pamrentahan iki diarani dadi wali bangsa; lan saben kita dijaluk dadi penjaga liyane. Mula, bareng kita ngadhepi krisis iki; bebarengan kita bakal ngatasi krisis iki; lan kita bakal ngatasi krisis iki.

Belize bakal muncul, Belize bakal rebound, Gusti Allah mberkahi Belize!

Matur nuwun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov