Draft otomatis

Waca kita | Rungokake kita | Watch kita | Gabung Acara Langsung | Pateni Iklan | Live |

Klik ing basa sampeyan kanggo nerjemahake artikel iki:

Afrikaans Afrikaans Albanian Albanian Amharic Amharic Arabic Arabic Armenian Armenian Azerbaijani Azerbaijani Basque Basque Belarusian Belarusian Bengali Bengali Bosnian Bosnian Bulgarian Bulgarian Catalan Catalan Cebuano Cebuano Chichewa Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Chinese (Traditional) Corsican Corsican Croatian Croatian Czech Czech Danish Danish Dutch Dutch English English Esperanto Esperanto Estonian Estonian Filipino Filipino Finnish Finnish French French Frisian Frisian Galician Galician Georgian Georgian German German Greek Greek Gujarati Gujarati Haitian Creole Haitian Creole Hausa Hausa Hawaiian Hawaiian Hebrew Hebrew Hindi Hindi Hmong Hmong Hungarian Hungarian Icelandic Icelandic Igbo Igbo Indonesian Indonesian Irish Irish Italian Italian Japanese Japanese Javanese Javanese Kannada Kannada Kazakh Kazakh Khmer Khmer Korean Korean Kurdish (Kurmanji) Kurdish (Kurmanji) Kyrgyz Kyrgyz Lao Lao Latin Latin Latvian Latvian Lithuanian Lithuanian Luxembourgish Luxembourgish Macedonian Macedonian Malagasy Malagasy Malay Malay Malayalam Malayalam Maltese Maltese Maori Maori Marathi Marathi Mongolian Mongolian Myanmar (Burmese) Myanmar (Burmese) Nepali Nepali Norwegian Norwegian Pashto Pashto Persian Persian Polish Polish Portuguese Portuguese Punjabi Punjabi Romanian Romanian Russian Russian Samoan Samoan Scottish Gaelic Scottish Gaelic Serbian Serbian Sesotho Sesotho Shona Shona Sindhi Sindhi Sinhala Sinhala Slovak Slovak Slovenian Slovenian Somali Somali Spanish Spanish Sudanese Sudanese Swahili Swahili Swedish Swedish Tajik Tajik Tamil Tamil Telugu Telugu Thai Thai Turkish Turkish Ukrainian Ukrainian Urdu Urdu Uzbek Uzbek Vietnamese Vietnamese Welsh Welsh Xhosa Xhosa Yiddish Yiddish Yoruba Yoruba Zulu Zulu

Bisa Cuba Simpen Italia lan donya saka Coronavirus?

Eduard
Avatar
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Nalika tes klinis pisanan kanggo vaksin Coronavirus diwiwiti ing Amerika Serikat saiki, Kuba bisa uga wis ngasilake obat sing sukses sing bisa ngobati COVID-19. Dunia barat alon-alon ngerti potensi sing ditindakake negara Karibia cilik iki kanggo tantangan paling gedhe sing diadhepi jagad iki suwene banget.

Iku meh ajaib Kuba mung duwe patang infeksi Coronavirus sing aktif nanging ora serius. Ora ana sing tiwas ing Kuba amarga kena infeksi COVID-19. Penyakit sing lara ing Kuba kalebu telung turis Italia lan siji warga negara Kuba kanthi puluhan wong liyane sing dikarantina amarga pancegahan karo kasus sing dicurigai nanging durung dikonfirmasi ing karantina.

Negara Karibia komunis minangka salah sawijining negara pungkasan ing Amerika lan Karibia sing nglaporake anané infeksi ing wilayah kasebut.

Dokter Kuba dadi prioritas utama, nganti dheweke mesthi dikongkon pamrentah ing saindenging jagad kanggo nanggapi kahanan darurat kesehatan. Contone, ayo mikir babagan darurat Ebola ing Afrika Kulon ing 2013.

Menteri Kesehatan Kuba ngramal yen wiwit taun 1960-an nganti saiki, dhoktere aktif nganti 600,000 misi ing 164 negara. Akeh sing isih aktif ing 67 negara, utamane negara-negara Afrika lan Amerika Latin.

Radio Havana Cuba minangka stasiun penyiaran internasional sing dikelola pemerintah saka Kuba. Bisa dirungokake ing pirang-pirang penjuru dunia kalebu Amerika Serikat. Stasiun kasebut nglaporake babagan obat-obatan sing wis dikembangake ing Kuba sing bisa ngobati virus kasebut. Warta iki uga diterbitake ing Morning Star News ing Inggris, China, lan Cuba News.

Dina iki, Kedutaan Besar Kuba ing Roma, Italia, nyoroti tawaran dening Organisasi Persahabatan Italia-Kuba (ANAIC) lan Koordinator Nasional Penduduk Kuba ing Italia (CONACI) sing wis ngirim telpon kanthi kapisah menyang pejabat Italia kanggo ngevaluasi kemungkinan njaluk kontribusi saka Kuba, karo tenaga medis lan interferon antivirus Kuba Alfa 2 B, sing wis sukses digunakake nglawan # COVID19 ing China.

Miturut laporan saka China, Alfa 2B nyumbang banget kanggo mungkasi panyebaran virus nganti minimal.

Giulio Gallera, Anggota Dewan Kesehatan lan Kesejahteraan Wilayah Lombardy ing Italia, dilaporake ing publik, Sabtu, 14 Maret 2020, yen dheweke njaluk pitulung medis saka Kuba. Konsulat Kuba nanggapi ujar: Tanggung jawabku kanggo konfirmasi manawa kita bener-bener nampa surat saka Pak Gallera, sing nggawe panjaluk supaya personel Kuba duwe spesialisasi kanggo ngatur penyakit sing bisa nular. Layang iki dikirim kanthi tepat dening kedutaan Kuba menyang Italia menyang panguwasa Kuba sing kompeten, sing tetep kontak kanggo tujuan kasebut. ”

Industri farmasi Kuba siap ngrawat ewonan calon pasien COVID-19 ing pulau kasebut, miturut Eduardo Martínez, presiden Grup Bisnis BioCubaFarma.

Martínez nerangake dina Jumuah iki ing sawijining konferensi pers yen 22 obat-obatan sing diproduksi ing Kuba minangka bagean saka protokol sing diramalake ing pulau kasebut kanggo ngatasi wabah virus corona, sing jarene, "Kita kudu ngobati ribuan wong, lan siyap-siyap ningkatake produksi wong sing kurang jangkoan. "

Ing Karibia, Jamaika, St. Kitts lan Nevis, lan St.Vincent lan Grenadines ngumumake manawa dheweke bakal njaluk utawa wis njaluk pitulung medis saka kanca Kuba.

Kumpulan pertama 21 perawat spesialis saka Kuba bakal teka ing Jamaika tanggal 24 Maret kanggo nambah kapasitas sistem kesehatan kanggo ngatasi virus corona (COVID-19).

"Kita nyoba golek udakara 100 perawat spesialis ing sistem kasebut, fokus utamane kanggo unit intensitas tinggi utawa ICU (unit perawatan intensif)," ujare Menteri Kesehatan lan Kesehatan, Dr. Christopher Tufton menyang St. Lucia News.

Menteri kasebut, sing nalika pidato ing acara pers ing tanggal 13 Maret, ing Kantor Perdana Menteri, ujar manawa pembangunan kasebut ditindakake sawise diskusi karo pamrentah Kuba.

Terrance Drew, ahli kesehatan saka oposisi St. Kitts lan Partai Buruh Nevis (SKNLP), ujar manawa dheweke pengin njaluk panguwasa Kuba kanggo "pitulung nggawe infrastruktur lan rencana kanggo ngobati wong sing kena infeksi."

eTurboNews nyedhaki Hon. Menteri Pariwisata saka Jamaika, Edmund Bartlett, kanggo masukane, nanging durung ana tanggepan. Bartlett uga kepala ing Pusat Manajemen Ketahanan lan Krisis Global (GTRCM) adhedhasar ing Jamaika.

Kangge, frustasi munggah ing Italia:

Sepisan maneh, solidaritas lan kontribusi sing paling gedhe asale saka negara sosialis. Lan nalika Uni Eropa pancen ora teratur nalika ngadhepi kahanan darurat iki (nganti ora duwe kabijakan umum babagan perkara kasebut) lan meh ora nindakake apa-apa kanggo negara kita. Italia nampa dana luwih sithik dibandhingake Spanyol, Polandia, lan Hongaria, sanajan negara kasebut paling kena virus nganti saiki.

Industri farmasi Kuba njamin dina produksi 22 obat sing digunakake kanggo perawatan COVID-19 coronavirus, utamane Interferon Alpha 2B, sing kabukten efektif banget kanggo nglawan penyakit kasebut.

Obat kuuban bisa ngobati ribuan pasien virus corona.

Presiden klompok BioCubaFarma Eduardo Martinez nerangake manawa negara Republik Republik wis ngembang 22 obat-obatan sing bakal digunakake kanggo nahan wabah kasebut.

Nganti saiki, sampeyan ngerti manawa salah sawijining obat sing digawe dening Kuba, Interferon B, wis bisa ngobati luwih saka 1,500 pasien virus corona lan minangka salah sawijining 30 obat sing dipilih Komisi Nasional Kesehatan Tiongkok kanggo nglawan penyakit pernapasan.

Iki pisanan digawe ing taun 1986 dening tim peneliti saka Pusat Teknik Genetik lan Bioteknologi (CIGB) lan dikenalake menyang sistem kesehatan Kuba.

Pak Martinez nggambarake Interferon B minangka "produk unggulan set obat-obatan Kuba" karo obat sing dikembangake ing Kuba lan China ing usaha patungan minangka bagean saka kesepakatan ing antarane negara-negara sosialis.

Dheweke ujar manawa obat kasebut uga bisa diekspor menyang negara liya kanggo mbantu nyebarke virus lan ngobati sing nuduhake gejala.

Direktur CIGB, Eulogio Pimentel, ujar manawa cukup pasokan sing "padha karo ngobati kabeh kasus sing kena infeksi sing kedadeyan ing China" sing kena infeksi luwih saka 80,000 wong.

Kuba wis ngirim tim dokter lan pasokan Interferon B menyang Italia, sing kerja bareng para ahli Tionghoa kanggo mbantu pertempuran lan ngemot wabah COVID-19 coronavirus.

Recombinant Human Interferon Alpha 2B, diproduksi ing Kuba, uga klompok obat liyane, minangka bagean saka protokol kanggo ngrawat pasien kanthi penyakit iki lan komplikasi sing bisa uga ana.

Bisa Cuba Simpen Italia lan donya saka Coronavirus?

Martinez Diaz yakin manawa Pusat Teknik Genetik lan Bioteknologi (CIGB) duwe "kabeh kemampuan kanggo nyedhiyakake antivirus iki menyang sistem kesehatan nasional."

Kuba wis nyedhiyakake obat kasebut, sing diproduksi nganggo teknologi Kuba ing Teknologi Biologis Changchun Heber patungan, dununge ing Jilin, China.

Saiki digunakake ing personel perawatan rawan lan kesehatan minangka langkah pencegahan, uga kanggo pasien COVID-19 ing bentuk nebulisasi, amarga iku rute cepet kanggo tekan paru-paru lan tumindak ing tahap wiwitan infeksi , pejabat kasebut nyorot.

Gegayutan karo obat terapeutik iki, wakil direktur CIGB Marta Ayala Avila nerangake manawa interferon minangka molekul sing awak ngasilake kanggo nanggepi serangan virus, dadi reaksi organik sistem imun pertama kanggo nglawan penyakit.

Ing wabah coronavirus sadurunge, SARS ing taun 2002 lan MERS ing 2012, interferon uga digunakake kanggo perawatan lan perawatan wong sing kena infeksi.

Penelitian sing diterbitake mengko nuduhake yen virus kasebut, tinimbang ngindhuksi nggawe interferon ing awak, nyuda produksi molekul kasebut, mula efektifitas obat kasebut kanggo ngobati COVID-19.

Direktur Jenderal Eulogio Pimentel Vazquez ujar marang media manawa dheweke duwe inventaris produk sing padha karo jumlah sing dibutuhake kanggo ngobati total kabeh infeksi sing kedadeyan ing China,

https://www.facebook.com/teleSUREnglish/videos/493745461551023/

Informasi kasebut dikoleksi saka sawetara sumber Kuba, Tionghoa, Jamaika, Italia, lan Inggris lan ora kabeh barang sing kasebut ing laporan iki bisa dikonfirmasi kanthi mandhiri eTurboNews.