Breaking News Indonesia Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Investments News tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pernyataan Pamrentahan Indonesia: Ora ana visa nalika teka maneh amarga COVID-19

Pilih basa sampeyan
Pernyataan Pamrentahan Indonesia: Ora ana visa nalika teka maneh amarga COVID-19
indo1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pamrentah Indonesia terus ngetutake laporan kahanan WHO babagan panyebaran virus Corona.
Amarga tambah akeh negara sing kena pengaruh COVID-19, Pamrentah menehi saran marang kabeh warga negara Indonesia supaya matesi lelungan metu sing ora penting.

Kanggo warga Indonesia sing lagi lelungan ing luar negeri, disaranake bali menyang Indonesia kanthi wektu paling cepet supaya ora ana gangguan perjalanan. Sawetara negara wis nggawe kabijakan kanggo matesi gerakane wong. Kabeh warga Indonesia dijaluk ngawasi informasi sing kasedhiya liwat Aplikasi Plancongan Aman utawa hubungi hotline Misi Indonesia sing paling cedhak.

Pamrentah Indonesia nundha kabijakan pembebasan visa kanggo kunjungan jangka pendek, visa-on-arrival lan fasilitas visa-diplomasi / layanan gratis kanggo kabeh negara, sajrone 1 wulan.

Kabeh wong asing / plancong sing pengin ngunjungi Indonesia kudu entuk visa saka misi Indonesia sesuai karo tujuan kunjungane. Sawise dikirim, pelamar kudu menehi sertifikat kesehatan sing diterbitake dening pejabat kesehatan sing relevan saka negara kasebut.

Kajaba iku, sawetara kabijakan khusus negara kaya ing ngisor iki: Kaping pisanan, langkah-langkah kanggo pengunjung saka China tetep berlaku, sesuai karo Pernyataan Menteri Luar Negeri tanggal 2 Februari 2020

Kapindho, langkah-langkah kanggo para pengunjung saka Korea Selatan, Kota Daegu, lan Provinsi Gyeongsangbuk-do tetep berlaku, sesuai karo Pernyataan Menteri Luar Negeri tanggal 5 Maret 2020.

Katelu, nolak mlebu utawa transit menyang Indonesia kanggo pengunjung / wisatawan sing wis kesah menyang negara ing ngisor iki, sajrone 14 dina pungkasan:
a. Iran;
b. Italia;
c. Vatikan;
d. Spanyol;
e. Prancis;
f. Jerman;
g. Swiss;
h. Inggris

Kaping papat, kabeh pengunjung / wisatawan kudu ngrampungake lan ngirim Kartu Tandha Kesehatan menyang Otoritas Kesehatan Pelabuhan nalika teka ing bandara Indonesia. Yen riwayat lelungan nuduhake manawa ana wong sing wis kesah menyang negara ing ndhuwur sajrone 14 dina kepungkur, wong kasebut bisa ditolak mlebu ing Indonesia.

Kaping lima, kanggo warga negara Indonesia sing wis lelungan menyang negara ing ndhuwur, saringan tambahan bakal ditindakake dening Otoritas Kesehatan Pelabuhan nalika teka:
a. Yen skrining tambahan nuduhake gejala awal Covid-19, pengamatan 14 dina ing fasilitas pamrentah bakal ditrapake;
b. Yen ora ana gejala wiwitan, karantina awak 14 dina bakal disaranake.

Ekstensi Pass Visit Short kanggo para turis manca negara sing saiki wis ana ing Indonesia lan wis kadaluwarsa ditindakake miturut Peraturan Menteri Kehakiman lan Hak Asasi Manusia Nomer 7 Tahun 2020

Penyuluhan Ijin Residence kanggo sing duwe Kertu Izin Tetep Sementara (KITAS) / Kertu Ijin Tetap (KITAP) lan sing duwe Visa Diplomatik lan Visa Layanan sing saiki lagi ana ing luar negeri lan bakal kadaluwarsa, kudu ditindakake miturut Peraturan Menteri Kehakiman lan Hak Asasi Manungsa nomer 7 taun 2020

Langkah-langkah kasebut bakal ditrapake dina Jumuah 20 Maret jam 00.00 Waktos Indonesia Kulon (GMT + 7).
Langkah-langkah kasebut sementara lan bakal dievaluasi miturut pembangunan luwih lanjut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.