24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah LGBTQ News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Cara sing luwih apik kanggo ngukur Coronavirus ing negara sampeyan: Saben rincian negara

WHO Ngumumake Darurat Global Coronavirus
WHO Ngumumake Darurat Global Coronavirus
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Coronavirus ana ing saindenging jagad. Saiki, pusat gempa kasebut dununge ing Eropa, sanajan kabeh diwiwiti ing Tiongkok, sing saiki dianggep minangka wilayah sedheng kanggo virus kasebut. Amerika Serikat ana ing kisaran sedang, dene Italia ana ing kisaran sing dhuwur banget. Telung negara kalebu kategori paling dhuwur.

Jagad iki manunggal. Pitakon lan kuatir iki ana ing pikirane kabeh wong lan COVID-19 wis ngrusak dunya. Virus kasebut ngancurake industri wisata lan pariwisata global sing ngancam atusan ewu perusahaan lan jutaan pekerjaan ing saindenging jagad. Malah Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) pengin supaya wong liya omah-omah lan seneng lelungan mengko.

Laporan sing paling misuwur sing ngetung jumlah lara saben negara bisa uga ora cara paling apik kanggo ngukur pengaruh saben negara. Virus saiki apa ing negara sampeyan?

Jumlah kasus saben 1 yuta populasi minangka cara sing luwih apik kanggo ngukur. Miturut formula iki, Amerika Serikat ana ing kategori medium, Italia ing kategori sing dhuwur banget, Spanyol, Prancis, lan Jerman dianggep dhuwur, nanging sing paling dhuwur tetep dadi San Marino. Telung negara duwe luwih saka 1000 kasus saben yuta.

Priksa negara sampeyan ing endi?

Paling dhuwur: Luwih saka 1000 kasus saben yuta: Negara kasebut kalebu Kapuloan San Marino, Vatikan lan Faeroe. Iki tanpa mangu-mangu 3 negara paling ala sing dianggep paling dhuwur

Highly High: 4 negara bisa dianggep dhuwur banget kanthi luwih saka 500 kasus per yuta. 4 negara kasebut kalebu Liechtenstein, Islandia, Andorra, Italia

High dianggep antara 100-499, lan ana 20 negara ing kategori iki. Yaiku Swiss, Luksemburg, Spanyol, St.Barth, Norwegia, Gibraltar, Monaco, Iran, Montserrat, Estonia, Austria, Denmark. Korea Selatan, Qatar, Brunei, Bahrain, Jerman, Prancis, Slovenia, Swedia, Belgia, Walanda, lan Malta

Sedheng-dhuwur bisa dianggep antara 50-99 saben yuta. 11 negara kalebu negara iki: Negara utawa wilayah kasebut Guadeloupe, Saint Martin, Irlandia, Finlandia, Portugal, Martinique, Seychelles, China, Singapura, Israel, Guyana Prancis

Sedheng: Antarane 25-49 saben yuta: Negara-negara kasebut kalebu Republik Ceko, Siprus, Guam, Yunani, Pulo Channel, UK, Latvia, Armenia, Aruba, Greenland, Kuwait, Bermuda, USA, Hong Kong, Macao, Australia, Panama

Sedheng sedheng:  antarane 10-24: Malaysia, Maladewa, Uruguay, Sint Maarten, Kroasia, Albania, Makedonia Utara, Polinesia Prancis, Kanada, Lebanon, Slowakia, Kepulauan Virgin AS, Curacao, Reunion, Kepulauan Cayman, Rumania, Costa Rica, Bulgaria, Montenegro, Chili, Bosnia lan Herzegovina, Lithuania, UEA, Mayotte, Saint Lucia, Ekuador, Serbia, Georgia, Antigua lan Barbuda

Sedheng Sedheng: 1-10 kasus saben yuta: Palestina, Moldova, St. Vincent Grenadines, Polandia, Oman, Jepang, Arab Saudi, Barbados, New Caledonia, Hongaria, Selandia Baru, Trinidad lan Tobago, Yordania, Belarus, Jamaika, Guyana, Irak, Peru , Taiwan, Thailand, Republik Dominika, Azerbaijan, Guinea Khatulistiwa, Bahamas, Brasil, Mesir, Filipina, Turki, Afrika Selatan, Kolombia, Argentina, Algeria, Sri Lanka, Kamboja, Kazakhstan, Senegal, Tunisia, Paraguay, Mongolia, Puerto Rico, Mauritius Surinam, Pakistan, Rusia, Maroko, Venezuela, Burkina Faso, Bolivia, Gabon, Bhutan, Djibouti, Fiji.

Kurang:  0.1 -1 kasus per yuta: Mexico, Cuba, Honduras, Eswatini, Indonesia, Vietnam, Rwanda, Namibia, Afghanistan, Uzbekistan, Kamerun, Kirgistan, Ukraina, Guatemala, Liberia, Mauritania, Gambia, Pantai Gading, Ghana, Benin, Pantai Gading , Kongo, El Salvador, Nikaragua, India, Kenya, Zambia, Togo

Kurang banget: 0.01-0.09 kasus saben yuta: Bangladesh, Republik Demokratik Kongo, Guinea, Somalia, Ethiopia, Tanzania, Sudan, Nigeria, Nepal

 

Katrangan lengkap miturut Worldometer tanggal 18 Maret 2020

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.