Asosiasi Warta Berita Breaking Belgia Breaking News Internasional Breaking News Malta Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Lampu ing mburi Terowongan Covid 19

Pilih basa sampeyan
Lampu ing mburi Terowongan Covid 19
kovid 19
ditulis dening Prof Geoffrey Lipman

"Ayo dakwiwiti kanthi jelas yen dina iki lan kanggo wulan-wulan mbesuk saben pamrentah lan industri kudu fokus ing total respon, baleni total reaksi, marang mungsuh global COVID 19. Kanggo masalah kesehatan: masalah mata pencaharian: masalah kulawarga lan masalah kaslametan bisnis. Iku perang. Ora ana sing luwih penting tinimbang tanggepan nasional lan internasional sing koheren, nalika tumindak koordinasi, gabungan dadi siji-sijine dalan sing mbukak. ”

Krisis pandemi saya parah, narik ekonomi global dadi resesi, jelas yen sektor ravel & Pariwisata dadi pusat pengaruh utama. Maskapai penerbangan nyepetake penerbangan: Perusahaan pelayaran mbatalake program: Hotel katon pesenan nguap. Karo kabeh Ekosistem Plancongan ing bandara, pelabuhan, stasiun, uga rapat, acara olahraga, taman tema, festival musik lan kabeh layanan perhotelan sing kasedhiya kanggo mangan lan nglipur para turis. Sawetara 10% ekonomi global, sing didorong langsung lan ora langsung dening sektor iki, bakal mandheg. Ewonan yuta pekerjaan lan mata pencaharian rumah tangga terancam. Kanggo tujuan sing gumantung ing pariwisata - kaya negara-negara pulau cilik ing Karibia lan Asia utawa negara-negara berkembang ing Afrika, sing wis entuk masa depan ing kertu pariwisata, bagean-bagean ekonomi sing akeh ilang.

Lan bener yen lelungan bisa disuda nalika pejabat kesehatan nyimpulake iki bakal nyakup panyebaran pandemi kasebut. Kita kudu melu tugas, nalika ngatasi mungsuh COVID 19 sing durung dingerteni, sing menehi ancaman tumrap umat manungsa. Ing sisih kasunyatan strategis, para ahli kesehatan sing dipimpin dening WHO, ndeleng pola tuwuhing nyebar: konten lan pangembangan respon sing alon. Iki bakal mbutuhake wektu kanggo paneliti: persetujuan peraturan lan skala kanggo level produksi global.

Nanging kita uga ngerti manawa ora peduli serius apa krisis iki, bisnis pungkasane bakal diwiwiti maneh, lan kabeh kegiatan industri kudu disetel maneh kanggo nanggapi kanthi cerdas. Perlu luwih saka setaun utawa luwih, ora ana sing ngerti, nanging nalika pungkasane, kita bakal siyap njupuk potongan kasebut, adaptasi pola sosio-ekonomi lan urip. Plancongan & Pariwisata bakal mrentah lan terus dadi bagean penting pangembangan sosial ekonomi global. Ana ing DNA kita.

Nanging lan iki APA gedhe, krisis gedhe liyane sing diadhepi ing djalmo manungso, Perubahan Iklim, durung sirna; lan ora bakal ilang. Iki eksistensial lan senadyan media sing dominasi, kerusakan COVID19 sing nyata banget, kita ora bisa ngilangi bola iklim.

Kanggo nggunakake analogi, nalika COVID 19 kaya piso menyang awak kamanungsan, dudu ancaman eksistensial, iki tatu sing serius banget, nanging krisis iklim beda-beda, luwih kaya kasus kodhok sing ora curiga dibunuh sethithik. ing pot banyu sing dadi panas nanging alon-alon. Ora ana reaksi. Ora uwal. Ora pulih. Kita duwe 7-10 taun kanggo mlebu Paris 1.5oC, Lintasan Netral Iklim. Nanging mung yen saiki tumindak luwih tegas.

At SUNx Malta kita mikir manawa sektor kasebut bisa mlaku lan ngunyah permen karet kanthi bebarengan, lan saiki wayahe banget kanggo nduduhake. Nalika kabeh asumsi operasional lan pembangunan sejarah lagi dievaluasi lan komunitas negara: perusahaan lan konsumen nggawe rencana lan tumindak sing gegandhengan karo Perjalanan & Pariwisata. Iki wektu sing tepat kanggo nggawe Plancongan Ramah Iklim dadi persamaan operasi anyar sesuk.

Kita wis meteng Plancongan Ramah Lingkungan minangka kendaraan kanggo mbantu transformasi sektor - diukur kanggo ngatur pengaruh sing apik lan sing ala kanthi cocog - khususe pengaruh sing gegandhengan karo karbon: ijo kanggo nggambarake target SDG: 2050 bukti dasi menyang Paris 1.5oLintasan C. Kita yakin kabeh lelungan kudu memenuhi kriteria kasebut kanthi maju.

Bebarengan karo Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC), kita wis nerbitake Laporan babagan tanggepan Negara Sektor kanggo Krisis Iklim, sing njaluk tumindak saiki lan tumindak luwih cepet. Lan kanthi dhukungan saka Menteri Pariwisata lan Perlindhungan Pelanggan Malta, Julia Farrugia Portelli, sing wis negesake negarane dadi Pusat Pelancongan Iklim Iklim global, kita nggunakake alat kanggo mbantu kabeh sektor transformasi esensial kasebut. Wulan pungkasan, kita nglumpukake 35 ahli global ing Malta sing negesake penting banget tanggepan sing cocog, wiwit saiki. Kita nggawe Registri kanggo Ambisi Plancongan Ramah Iklim kanggo sektor kasebut - sing ana gandhengane karo Registri UNFCCC, kanggo ndhukung komitmen. Kita bakal nampilake praktik sing apik kanggo nyengkuyung wong liya. Kita bakal nglatih 100,000 Juara Iklim Kuat saka pulau eko Gozo, Malta, kanggo nyebarke kabeh Negara Amerika Serikat ing taun 2030, kanggo ngluncurake inisiatif pendidikan lan kesadaran ing saindenging jagad. Kita gabung karo mitra ing njero sektor njaba ing Perjanjian SDG 17 kanggo nggayuh target kasebut lan kita golek mitra sing padha kanggo mbantu nguatake lan nyebarake pesen Plancongan Ramah Iklim.

Apa sing bisa ditindakake para pemangku kepentingan Plancongan & Pariwisata kanggo ngindhari transformasi iki? Berkomitmen kanggo Netral Iklim 2050 & ngetrapake program pangurangan karbon Plancongan Ramah Iklim: file program kasebut ing SUNx Registri Ambisi Plancongan Iklim Malta lan percaya karo peminat ijo sing enom supaya tetep dianyari lan mbantu sampeyan netepi komitmen. Uga bakal mbantu: kita kabeh padha bebarengan. Iki minangka kampanye global setengah abad saka pangadeg inspirasi kita Maurice Strong, bapak pangembangan berkelanjutan. Vasone minangka misi kita.

Dadi aja putus asa babagan sing dramatis mbebayani ancaman COVID 19 - kudu waspada, kita bakal menang lan nyengkuyung maneh proses pembangunan manungsa sing positif, nanging ayo bebarengan, nanggapi kanthi cepet lan nanggapi saiki andharan ancaman Perubahan Iklim. Kita bisa lan kudu nindakake loro-lorone ing synch.

SUNx Malta minangka warisan kanggo almarhum Maurice Strong, bapak Pembangunan Berkelanjutan: tujuane kanggo maju Plancongan Ramah Lingkungan ~ diukur: ijo: 2050 bukti. Geoffrey Lipman yaiku mantan Asisten Sekretaris Jenderal UNWTO; Presiden WTTC; Direktur Eksekutif IATA.

www.thesunprogram.com

Lampu ing mburi Terowongan Covid 19
logo malta sunx
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Prof Geoffrey Lipman