Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah Warta Breaking Jordan News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Negara Darurat Yordania: Mantan Sekretaris Jenderal UNWTO Dr. Taleb Rifai ujar ya

Mantan Sekretaris Jenderal UNWTO, Dr. Taleb Rifai, diajak ngobrol eTurboNews saka omahe ing Amman, Yordania. Dheweke ngakoni nalika takon babagan COVID-19: '

  • Ya ana rasa wedi
  • Ya ana isolasi
  • Ya ana gupuh
  • Ya ana penyakit
  • Ya malah ana pati.

Nanging ing Yordania kanthi 85 kasus COVID-19 lan ora ana kasus sing mematikan, wektu sing durung mesthi nyatane mbantu negara kasebut bisa nemokake lan guneman kanthi swara siji. Ilang dadi demonstrasi kanggo ngatasi tantangan sosial ing Kerajaan kasebut.

Yordania minangka negara Arab ing sisih wétan Kali Yordania, sing ditegesake dening monumen kuno, cadangan alam, lan resor pinggir segara. Papan dununge situs arkeologi Petra sing misuwur, ibukota Nabatee udakara 300 SM Set ing lembah sempit kanthi makam, candhi, lan monumen sing diukir ing tebing watu watu sing ana ing sacedhake, Petra entuk julukan kasebut, "Kota Rose."

Coronavirus bakal dadi tantangan uga kanggo Kerajaan Yordania, nanging platform saiki wis kasedhiya supaya wong bisa nglawan mungsuh sing ora katon iki lan nggabung.

Ing tanggal 17 Maret pamrentah Yordania ngumumake kahanan darurat minangka bagean saka sawetara langkah kanggo matesi panyebaran COVID-19.

Ing tanggal 17 Maret 2020, Raja Yordania Abdullah II nerbitake dekrit kerajaan sing ngaktifake undang-undang 1992 sing menehi kekuwatan perdana menteri kanggo nyuda hak-hak dhasar, nanging Perdana Menteri Omar Razzaz berjanji bakal nindakake "paling sempit" lan negesake manawa ora bakal ngganggu hak politik, kebebasan bersuara, utawa properti pribadi.

Yordania mung nyathet 85 kasus COVID-19 ing tanggal 20 Maret, nanging pamrentah wis ngetrapake serangkaian larangan sadurunge bathi. Iki nutup tapel wates tanah lan udara kerajaan, njupuk 34 hotel kanggo dikonversi dadi pusat karantina, nglarang wong 10 wong utawa luwih, lan nutup bisnis lan kantor umum lan pribadi, tanpa dikatutake kanggo layanan kesehatan lan esensial. Pamrentah ora nemtokke kurfew, nanging njaluk supaya masarakat ora ninggalake omah kajaba kahanan darurat lan nyukupi kabutuhan dhasar.

Miturut Undhang-undhang Pertahanan 1992, perdana menteri bisa ngumumake kahanan darurat kanggo nanggepi kahanan sing luar biasa sing ngancam keamanan nasional utawa keamanan publik, kalebu pandemi. Undhang-undhang kasebut menehi otoritas menyang Perdana Menteri kanggo nundha hak-hak tartamtu, kalebu watesan babagan kebebasan ekspresi lan gerakan, lan kayane ora duwe watesan wektu.

Perdana menteri bisa nerbitake perintah sing matesi gerakan, nyegah rapat umum, lan nahan sapa wae sing pamrentah nganggep ancaman kanggo "keamanan nasional utawa ketertiban umum." Dheweke uga bisa nyita tanah utawa properti pribadi lan pribadi, kalebu dhuwit. Undhang-undhang kasebut uga ngidini pamrentah ngawasi konten koran, iklan, lan cara komunikasi liyane sadurunge diterbitake, lan sensor lan mateni outlet apa wae tanpa ana kabeneran. Yen ana wong sing nglanggar UU Pertahanan, dheweke bakal dihukum telung taun penjara, didenda 3,000 Dinar Yordania ($ 4,200), utawa kalorone.

JordanMap

Kovenan Internasional babagan Hak Sipil lan Politik (ICCPR), sing diratifikasi Yordania ing taun 1975, ngidini negara-negara kasebut nggunakake watesan sing luar biasa lan sementara kanggo hak-hak tartamtu sing ora bakal diidini "nalika darurat publik sing ngancam nyawa bangsa." Nanging langkah-langkah kasebut kudu mung "diwajibake kanthi ketat dening kahanan." Komite Hak Asasi Manungsa, sing nerjemahake perjanjian kasebut, ujar manawa kahanan kasebut mbutuhake pihak-pihak negara supaya "menehi justifikasi sing tliti ora mung kanggo keputusan kanggo ngumumake negara darurat, nanging uga langkah-langkah khusus adhedhasar proklamasi kasebut. Panitia negesake manawa langkah-langkah kasebut "duwe sipat sing luar biasa lan sementara lan mung bisa ditindakake sajrone umure bangsa sing kaancam bakal kaancam."

Hak asasi manungsa tartamtu ora bisa diwatesi sanajan ana darurat, ujare Human Rights Watch. Iki kalebu hak urip, larangan nyiksa lan nyiksa, larangan diskriminasi, lan kebebasan beragama, uga hak diadili kanthi adil lan bebas saka penahanan sewenang-wenang, lan hak kajian judis babagan penahanan. Dilarang banget kanggo ngukur apa wae sing ditrapake sajrone kahanan darurat kanggo mbedakake mung miturut ras, warna, jinis, basa, agama, utawa asal sosial.

Saliyane watesan sing dileksanakake kanggo nyegah panyebaran virus kasebut, pamrentah uga negesake manawa bakal nimbang langkah-langkah kanggo nglawan rega rega sajrone krisis. Pamrentah uga ngumumake mbebasake 480 tahanan administratif, 1,200 tahanan ing tahanan praperadilan, lan nundha penjara sing ora bisa mbayar utang, 3,081 wong, kanggo nyuda risiko kena infeksi ing kunjara. Pamrentah kudu mbebasake kabeh tahanan sing ditahan ing tahanan administrasi lan nimbang pembebasan sementara tahanan sing ditahan amarga tindak pidana non-kekerasan. Pejabat berwenang uga kudu mesthekake yen sing tetep dikunjara tetep kahanan ora sehat lan bisa ngakses perawatan kesehatan sing cukup, ujare Human Rights Watch.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.