24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Belize Breaking Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Menteri Kesehatan Belize ngumumake Kasus Pertama COVID-19

Menteri Kesehatan Belize ngumumake Kasus Pertama COVID-19
Menteri Kesehatan Belize ngumumake Kasus Pertama COVID-19
ditulis dening editor

The Menteri Kesehatan Belize ngumumake kasus pisanan sing dikonfirmasi saka Covid-19 ing negara. Pasien kasebut minangka wanita umur 38 taun, warga Belizean sing manggon ing San Pedro.

Pasien kasebut teka ing Belize dina Kamis, 19 Maretth, lan njaluk perawatan medis ing fasilitas kesehatan pribadi kanthi gejala dina Jumuah, 20 Maretth. Sejarah lelungane sing anyar nuduhake dheweke lelungan saka Los Angeles, California lan liwat Texas. Adhedhasar riwayat lelungan lan gejala sing ditampilake, sistem kesehatan Belize diwenehi tandha lan wiwit proses lan protokol diwiwiti. Kabeh pancegahan sing dibutuhake ditindakake ing pungkasane Menteri.

Sampel diproses kanggo virus flu liyane lan skrining awal kanggo COVID-19 ditindakake kanthi bebarengan. Dikonfirmasi positif kanggo COVID-19 udakara jam 10:45 sore dina Minggu 22 Maretnd.

Infeksi pasien kayane gegandhengan karo lelungan lan langkah-langkah sing dibutuhake ditindakake supaya bisa nyebar masarakat. Langkah-langkah awal kalebu:

  • Kirimake rong tim kesehatan menyang San Pedro kanggo terus latihan pemetaan kabeh kontak potensial;
  • Lacak identifikasi lan kontak sing tepat wektu kanggo kabeh wong sing wis kapapar; lan
  • Ganti tugas kesehatan ing Poliklinik San Pedro.

Saliyane watesan sing wis ditindakake, Pamrentah Belize saiki bakal nambah watesan lan rekomendasi kanggo warga / dudu warga pulau San Pedro kanggo nyegah panyebaran masarakat.

Sesuai karo standar internasional, Menteri Kesehatan bakal nglaporake Organisasi Kesehatan Dunia lan Organisasi Kesehatan Pan Amerika liwat platform Regulasi Kesehatan Internasional.

Ing wektu iki, tim pengawasan isih nindakake investigasi karo pasien kanggo nemtokake level kontak sing bisa ditindakake karo wong liya. Wong kasebut saiki bisa diisolasi, diuji lan diawasi kanthi cepet sajrone 14 dina, lan bisa uga kalebu karantina wajib.

Menteri kasebut terus investigasi lan nglaporake kasus sing dicurigai. Ana pemantauan terus-terusan tumrap titik mlebu Belize, lan nyemak lan nyetel cara utawa protokol kanggo luwih ngiyatake cara pencegahan lan pancegahan, negesake metode isolasi diri lan karantina wajib kaya sing dibutuhake.

Umumé disaranake supaya tetep tenang lan terus ngetutake kabeh pesen pencegahan sing dibutuhake. Terus cuci tangan kanthi asring nganggo sabun lan banyu resik, tutupi cangkem nalika batuk lan wahing, lan supaya ora kontak karo wong sing lara. Kabeh wong sing ngalami gejala kaya flu dijaluk tetep ing omah, ngisolasi awake dhewe, lan nelpon hotline ing 0-800-MOH-CARE kanggo pandhuan luwih lanjut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.