Ngilangi Warta Eropa Plancongan Bisnis budaya Warta Pamrentah Warta Breaking Lithuania News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Negara gabung amarga COVID-19: Lithuania

Negara gabung amarga COVID-19: Lithuania
mbengung
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pamrentah Lituania ngetrapake karantina amarga nyebarake Coronavirus. Saiki, negara kasebut duwe 160 kasus, 17 ditambah wingi.

Wong-wong ing ibukota Vilnius bereaksi kanthi solidaritas lan cepet. . Selebaran informasi karantina disebarake dening drone ing Vilnius.

Ing minggu kapisan ewu sukarelawan nawakake pitulung, para pengusaha entuk akeh dhuwit kanggo peralatan medis kanthi nggunakake olahpesen online, lan perusahaan telekomunikasi nyedhiyakake sumber daya kanggo koordinasi gaweyan kasebut. Upayane kotamadya Vilnius sing terus dibangun kanggo nggawe komunitas warga sing cerdas kanthi teknologi lan fokus uga kabukten penting nalika ngadhepi krisis.

Kekuwatan sing nggabungake jumlah sukarelawan paling gedhe yaiku klompok Gediminas Legion sing terinspirasi saka kotamadya sing nambah lan mengkoordinasi inisiatif dhukungan langsung. Jeneng klompok kasebut nuduhake Gediminas, sing dadi salah sawijining pamrentah paling penting ing Lithuania, pangadeg Vilnius ing abad kaping 14 lan simbol kekuwatan sejarahe. Wiwit kutha kasebut ngalami akeh tantangan lan krisis, wiwit saka geni lan serangan mungsuh ing abad 16-18 nganti penjajahan Soviet ing abad kaping 20.

Gedimino Legionas lair taun kepungkur, minangka inisiatif kanggo nolak perang hibrida potensial kanthi "mburu" warta palsu, ngetrapake katrampilan IT utawa basa utawa kemampuan pribadi liyane. Nalika acara taun kepungkur mung minangka tes, wektu iki, nalika ngadhepi pandemi, Legiun nggunakake kabeh fungsi sing bakal ditindakake. Sukarelawan gabung ing klompok lan nindakake tugas apa wae sing bisa ditindakake - kayata ngurus wong tuwa kanthi ngrewangi blanja kanggo panganan lan obat-obatan. Lansia dilaporake babagan kebutuhan nginep ing omah liwat macem-macem saluran komunikasi: poster, brosur lan uga drone.

Nyedhiyakake pitulung kanggo staf medis sing kakehan, sukarelawan saka Gedimino Legionas nglumpukake dana kanggo peralatan proteksi utawa alat pernapasan utawa dadi sukarelawan kanggo golek segawon dokter lan perawat. Gedimino Legionas terus nganyari informasi babagan apa sing kudu ditindakake. Legiun wis narik luwih saka 3000 sukarelawan lan jumlah iki mundhak saben dina.

Iku dudu siji-sijine upaya koordinasi sukarelawan. Panyedhiya telekomunikasi sing saingan Telia, Bitėlan Tele2 gabung karo bisnis lan institusi umum liyane kanggo ngatur pusat koordinasi sukarelawan nasional Kuwat Bareng. Kaloro sukarelawan lan wong sing golek pitulung bisa ndaftar liwat situs web kasebut. Banjur tim koordinasi cocog karo penawaran lan panjaluk, kayata pitulung panganan kanggo wong sing butuh utawa dadi kurir nganggo mobil dhewe.

Nalika nerangake wirausahawan lan bisnis individu, salah sawijining responden pertama yaiku wirausahawan seri Vladas Lašas, sing nawakake ngatur hackathon  Hack Krisis. Hackathon virtual iki ditindakake ing Vilnius akhir minggu iki. Peserta acara telung dina kasebut bakal ngasilake solusi inovatif kanggo perawatan kesehatan, tanggap darurat, ekonomi lan bidang liyane sing kena karantina. Sukarelawan saka pamrentah Lithuania, perusahaan korporat lan komunitas wiwitan mbantu koordinasi kegiatan kasebut.

Akeh bisnis ngarahake upaya kanggo nyedhiyakake dhukungan kanggo dokter lan staf medis amarga institusi kesehatan ngalami kakehan lan dokter ora duwe topeng lan peralatan bedah. Ing pirang-pirang jam wirausahawan entuk udakara EUR 600,000 liwat komunikasi online. Wartawan terkenal lan komunitas teknologi gabung karo upaya penggalangan dana nggunakake olahpesen online, postingan media sosial lan situs web sing digawe khusus. Upaya penggalangan dana isih terus lan dana saya saya mundhak.

Bisnis sing luwih gedhe ngluwihi penawaran layanan internet gratis menyang kabeh fasilitas medis, dene pangembang real estate Klompok Baltik MG tuku lan nyumbang peralatan ventilasi paru-paru sing dibutuhake ing fasilitas medis kutha Vilnius.

Ana luwih akeh bisnis sing nyumbang produke utawa adaptasi lini produksi kanggo kahanan anyar. Pabrik distilasi lan tanduran kimia nggunakake garis kanggo ngasilake disinfektan. Restoran populer nyedhiyakake panganan gratis kanggo staf medis, prajurit, sukarelawan, lan wong sing duwe omah. Desainer sandhangan modis Robertas Kalinkinas ngasilake topeng bedhah kanggo dokter sing ora duwe peralatan proteksi profesional.

Kabeh inisiatif komunitas bisnis Vilnius ora bisa didhaptar. Gagasan anyar digawa saben dina. Kutha kasebut nuduhake resistensi sing padha karo krisis sing wis dibuktekake bola-bali sajrone sejarah, lan nuduhake jagad sing bisa ditindakake komunitas sing kuat nalika ana krisis.

"Aku bangga ndeleng kutha sing nuduhake kesatuan lan solidaritas. Kayane pancen nuduhake semangat Vilnius, ”ujare Remigijus Šimašius, walikota Vilnius. "Kita minangka kutha kepribadian. Nanging nalika krisis, kita bebarengan lan dhukungan. Nalika iku kita nuduhake kekuwatan sejatine. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.