Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Jordan News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Coronavirus minangka ancaman keamanan ing Timur Tengah: Tanggepan militer

Coronavirus minangka ancaman keamanan ing Timur Tengah: Tanggepan militer
Coronavirus minangka ancaman keamanan ing Timur Tengah: Tanggepan militer
ditulis dening Saluran Media

Ing Yordania, tentara njupuk alih lurung-lurung ing tanggal 17 Maret kanggo nglarang polisi kasebut COVID-19 coronavirus, sawise aktivasi Pemerintah Hukum Pertahanan sing mlebu kerajaan kasebut dadi kahanan darurat. Warga sing nglanggar jam kerja ing Amman lan ing papan liya wis dicekel lan dijaluk bisa dituntut pidana.

Negara demi negara ngumumake langkah darurat anyar kanggo ngatasi panularan novel kasebut kanthi cepet viruscorona ing Timur Tengah. Sing paling anyar yaiku Tunisia, amarga Presiden Kais Saied mrentah tentara ing dina Senin kanggo ngetrapake kurva jam 6 sore-6 esuk sing dileksanakake tanggal 18 Maret. Negara Afrika Lor wis ngidentifikasi 89 kasus virus COVID-19; telung wong tiwas saiki, lan siji wis pulih.

Moeen al-Taher, sawijining analis lan panulis politik Yordania-Palestina ing Institut Studi Palestina ing Amman, marang The Line Media manawa tentara Yordania lan pasukan keamanan kudu ngetrapake kasunyatan anyar babagan watesan gerakan. "Wong ing kene wedi karo tentara; nduweni prestise lan hormat ing antarane wong Yordania. Penyebaran tentara nggawe wong nganggep serius masalah iki. ”

Taher ujar manawa masarakat ing negara-negara Eropa, kanthi sistem demokrasi, gagal mematuhi instruksi kasebut, dene China bisa liwat sistem diktator kanggo ngontrol virus kasebut. "Oalah, masalah kita saiki yaiku mungkasi virus corona, ora kanggo nguripake demokrasi," jarene.

"Saben negara ngadhepi kahanan dhewe-dhewe nalika ngatasi krisis anyar; peran tentara penting ing kene, nanging kudu dieja lan diwatesi kanggo wates wektu sing diwatesi, "ujare.

"Keterlibatan tentara kudu dikendhaleni, lan kudu tundhuk karo eselon politik ing kerajaan kasebut, supaya ora ana perselisihan ing wektu semrawut sing bisa dadi perjuangan kekuwatan," jarene.

Taher ujar manawa coronavirus bakal nggawe kasunyatan anyar kanggo masarakat internasional, sifat kasebut gumantung saka pira penyakit kasebut.

Karajan kasebut wis ngidentifikasi 112 kasus COVID-19, penyakit pernapasan sing disebabake dening coronavirus anyar; ora ana sing seda, lan siji wong wis mari maneh.

Ing Mesir wiwit pertengahan Maret, tentara wis kerja sama karo institusi negara kanggo nglawan virus kasebut liwat langkah-langkah kayata nyimpen bahan pangan lan menehi pelatihan babagan upaya pencegahan. Kajaba iku, Departemen Pemadam Kebakaran lan Penyelamat Angkatan Bersenjata menehi solusi antiseptik kanggo kendaraan pemadam kebakaran sawise kena paparan lan kanggo sterilisasi ruang terbuka. Ing dina Minggu, sawijining perwira tentara Mesir tiwas sawise kena virus coronavirus sajrone nindakake tugas.

Amani El-Tawil, pengacara lan direktur program ing Pusat Studi Politik lan Strategis Al-Ahram ing Kairo, ujar marang The Media Line manawa keterlibatan tentara kasebut bisa dingerteni amarga ana macem-macem alasan, pangareping virus kasebut bisa dadi bagean saka kampanye perang biologis.

"Tentara Mesir duwe unit perang kimia [lan biologis], yaiku bagean saka militer sing kudu tanggung jawab ngatasi file virus corona, lan dudu kabeh cabang tentara," ujare El-Tawil.

Kajaba iku, dheweke ujar manawa COVID-19 bisa digunakake minangka alat ing kerangka persaingan antarane AS lan China kanggo kepemimpinan donya. "Ing kasus apa wae, kepiye negara menehi hasil karo pandemi coronavirus bakal mengaruhi keseimbangan politik internasional."

El-Tawil ujar manawa wong Mesir nampa peran tentara kasebut, amarga dheweke ngerti ancaman serius sing ditindakake virus kasebut kanggo keamanan publik lan keamanan nasional.

Tanah Nil wis ngidentifikasi 327 kasus COVID-19; 14 wong wis tilar donya, lan 56 wis pulih.

Ing tanggal 21 Maret, Perdana Menteri Hassan Diab marentah tentara lan pasukan keamanan kanggo mesthekake yen wong tetep ing omah kanggo ngatasi panularan virus kasebut, sawise jumlah kasus nganti 200 wong, sanajan ana pamrentah sadurunge sing ndhesek warga supaya ora mbebayani. awake dhewe lan wong liya.

Abd Joumaa, sawijining aktivis politik sing adhedhasar ing Beirut, marang The Line Media manawa masarakat Libanon ora diganggu babar pisan karo peran tentara kanggo nglawan virus corona, nanging dheweke luwih seneng lan mberkahi. Sawetara warga negesake langkah-langkah sing luwih ketat babagan kahanan darurat.

"Ing tahap iki, pasukan keamanan wis ngencengi prosedur supaya masarakat ora diidini ninggalake omah kajaba urgent, lan sing metu menyang papan sing salah, kajaba supermarket lan apotek, dikenani denda dening pasukan gabungan sing dijupuk saka kabeh layanan keamanan Lebanon, "ujare Joumaa.

Dheweke nambahake manawa para buruh kajaba ing sektor kesehatan, medis lan panganan sing ninggalake omah uga didenda.

Tanah Cedars wis ngidentifikasi 267 kasus COVID-19; papat wong wis tilar donya lan wolung wong wis mari maneh.

Ing Arab Saudi, Raja Salman mrentah jam malam wiwit tanggal 23 Maret lan suwene 21 dina, wiwit jam 7 sore-6 esuk, mrentahake warga supaya tetep ing omah kajaba pancen prelu banget.

Sadurunge, kerajaan kasebut nolak mlebu wong asing saka negara-negara sing paling parah kena virus kasebut lan nglarang Muslim manca negara saka Mesir menyang Mekah lan Madinah kanggo ziarah Umrah, sing bisa ditindakake kapan wae.

Suliman al-Ogaily, anggota dewan direksi Persatuan Ilmu Politik Saudi, ngandhani The Media Line manawa tentara durung dikerjakake kanggo nglawan virus corona, nanging luwih becik layanan keamanan ing panguwasa Kementerian Dalam Negeri. "Tentara kita dikerahkan ing wates kanggo nglindhungi kerajaan; dhawuhe raja ora kalebu tentara, amarga Arab Saudi ora menehi kesan yen masalah virus corona duwe unsur keamanan, "ujare Ogaily.

Dheweke negesake manawa perintah kerajaan dianggep minangka undang-undang ing Arab Saudi, lan mulane keterlibatan pasukan keamanan ing penegak ukum iku sah. "Sifat virus, sing nyebar kanthi cepet, nuntut pihak berwajib supaya mudhun kaping pindho ing langkah-langkah sing ditindakake tanggal 27 Februari, amarga jumlah kasus sing kena infeksi COVID-19 wis liwati 500," jarene.

Dheweke nambahake manawa ing budaya Arab, ana tradhisi nglumpukake lan acara sosial, mligine ing wayah sore, sing nerangake wektu kurfew. "Panguwasa ora bisa nggawe praktik tradisional kaya ngono sekaligus; dheweke kudu njupuk langkah luwih lengkap kanggo mesthekake yen kegiyatan tradisional sing nulungi virus kasebut dihentikan. ”

Ogaily menehi conto carane Arab Saudi nindakake praktik pandonga bebarengan. "Mula, mbatalake pakumpulan lan ngetrapake kurva saiki bisa ditampa," jarene.

Karajan kasebut wis ngidentifikasi 562 kasus virus COVID-19; ora ana sing tiwas, lan 19 wong wis pulih.

Israel ngrencanakake bakal nglampahi $ 14 yuta kanggo peralatan medis kanggo Pasukan Pertahanan Israel (IDF), ujare Menteri Pertahanan ing tanggal 11 Maret, nalika tentara siyap ngatasi wabah virus corona.

Yaakov Amidror, mantan penasihat keamanan nasional Israel, marang The Media Line manawa nganti saiki, Israel lagi ngatasi pandemi kasebut minangka masalah sipil. Nanging, yen ana kurva lengkap, IDF kudu mbantu polisi, sing ora duwe personel sing cukup kanggo ngetrapake ing saindenging negara.

"Kabeh wong duwe sedulur ing tentara, mula tentara kasebut ora dadi masalah ing kene," ujare Amidror.

Lior Akerman, sawijining analis politik Israel lan pensiunan jenderal brigadier, marang The Media Line manawa manajemen krisis coronavirus ora dipimpin dening militer utawa pasukan keamanan. "Selaras karo keputusan pamrentah, platform teknologi Agensi Keamanan Israel [Shin Bet] digunakake kanggo nemokake calon pasien sing cedhak karo pasien korona" kanthi nelusuri ponsel, ujare.

Akerman negesake manawa ing skenario penutupan total sing dileksanakake, ora ana pilihan kajaba gumantung karo polisi lan personel militer.

"AS uga nggunakake prajurit Garda Nasional nalika krisis, uga kabeh negara Eropa," ujare. "Krisis kaya iki kudu dikelola dening sistem sipil lan kesehatan, kanthi pasukan keamanan diwatesi kanggo mbantu peran penegak ukum."

Israel wis ngenali 1,442 kasus COVID-19; wong siji wis tilar donya lan 41 wis pulih.

Ing dina Minggu, Perdana Menteri Otoritas Palestina Mohammad Shtayyeh mrentah penutupan rong minggu ing kutha-kutha lan desa-desa Palestina kajaba fasilitas kesehatan, apotek, toko roti lan toko kelontong, masang pasukan keamanan minangka penegak ukum kanggo mesthekake warga tetep ana ing omahe.

Otoritas Palestina wis ngidentifikasi 59 kasus (57 ing Tepi Kulon lan loro ing Jalur Gaza) COVID-19; ora ana sing seda, lan 17 wong wis mari maneh.

Source: https://themedialine.org/by-region/corona-as-security-threat-mideast-states-call-out-army/

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media