24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Warta Breaking Travel News Keslametan Warta Pecah Arab Saudi Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

Pemimpin G20 kanggo ngirit industri lelungan lan pariwisata global

Pemimpin G20 kanggo ngirit industri lelungan lan pariwisata global
Pemimpin G20 kanggo ngirit industri lelungan lan pariwisata global
ditulis dening editor

Telpon digawe ing Dewan Perjalanan & Pariwisata Dunia (WTTC), sing makili sektor pariwisata Global & Pariwisata global, kanggo nyegah kerusakan parah sawise nyebar pandemi coronavirus, nganti 75 yuta lapangan kerja kanthi resiko langsung. Pemimpin G20 didesak kanggo nindakake langkah-langkah penting kanggo nylametake sektor Perjalanan & Pariwisata, sadurunge rapat khusus G20 sing dianakake Kerajaan Arab Saudi saiki.

WTTC njaluk pimpinan G20 kanggo milih sumber daya lan koordinasi upaya ngluwari bisnis lelungan utama kayata maskapai penerbangan, pelayaran, hotel, GDS lan perusahaan teknologi, uga UKM, kayata agen perjalanan, operator tur, restoran, buruh independen lan kabeh rantai pasokan, kanggo ngirit tenaga kerja saka 330 yuta wong sing ngandelake Perjalanan & Pariwisata kanggo panguripan.

WTTC menyambut rapat virtual khusus, sing dianakake dening Raja Salman saka Kerajaan Arab Saudi, sing ditindakake nalika WTTC nerbitake Laporan Impact Ekonomi tahunan paling anyar.

Miturut riset WTTC ing taun 2019, strategi pariwisata anyar Arab Saudi nggawe kinerja paling cepet lan paling apik ing kabeh negara G20. Pertumbuhan 14% Pariwisata & Pariwisata, nyumbang 9.5% sing kalebu pengaruh langsung, ora langsung lan kena pengaruh kanggo total ekonomi Kerajaan, sing nyengkuyung kerja 1.45m (11.2% saka total negara).

Gloria Guevara, Presiden & CEO WTTC, ujar: "Kita matur nuwun marang Kerajaan Arab Saudi amarga kepemimpinan lan komitmen sing luar biasa kanthi prioritas pangembangan Wisata & Pariwisata kanthi asil sing luar biasa ing wektu sing cendhak. Muga-muga kanthi kepemimpinan lan pangenalan sektor Travel & Pariwisata, sing nyumbang kanggo siji saka 10 lapangan kerja ing planet iki, Kerajaan sing dadi Presiden, bakal makarya karo ekonomi paling gedhe ing saindenging jagad kanggo ngetrapake langkah-langkah kritis supaya bisa urip. "

"Pandemi virus corona nggawe sektor kasebut ing bebaya runtuh sing durung pernah ana sadurunge, sing bakal katon kajaba paket penyelamat global disepakati kanggo nambah apa sing dadi tulang punggung ekonomi global.

"Laporan Dampak Ekonomi WTTC kanggo 2019 ngandhakake manawa sektor vital iki tanggung jawab ngasilake siji saka papat kabeh lapangan kerja kanthi global ing taun 2019 lan bakal duwe bagean penting ing upaya pemulihan global.

"Mula penting banget yen G20 njupuk tindakan mendesak saiki kanggo ngreksa 75 yuta lapangan kerja kanthi resiko sing langsung, sing makili kerugian PDB Pariwisata & Pariwisata kanggo ekonomi dunya nganti US $ 2.1 triliun ing taun 2020 wae.

"Tindakan sing ditemtokake lan ditemtokake dening G20 bisa mbalikke iki, ngirit jutaan saka sengsara, lan nambah salah sawijining mesin utama pertumbuhan ekonomi mbesuk. Atas jeneng jutaan kulawarga lan bisnis, gedhe lan cilik ing saindenging jagad, kita njaluk G20 supaya njupuk langkah penting iki. Kita uga ngakoni upaya saka kabeh negara G20 kanggo ndhukung sektor sing nyuda kemiskinan, menehi kesempatan, utamane kanggo wanita lan para pemuda, lan minangka mesin kanggo tuwuh. ”

Pentinge sektor Plancongan & Pariwisata kanggo mbiyantu pemulihan ekonomi global dicethakake ana ing Laporan Dampak Ekonomi paling anyar WTTC, sing nuduhake manawa ing saindhenging taun 2019 sektor kasebut ndhukung siji saka 10 lapangan kerja (330 yuta), menehi kontribusi 10.3% kanggo PDB global lan ngasilake seprapat (siji saka papat) kabeh lapangan kerja anyar.

Sektor Perjalanan & Pariwisata uga ngungkuli tingkat 2.5% pertumbuhan PDB global, amarga tuwuhing PDB tahunan 3.5%.

Pecah dening WTTC nuduhake Asia Pasifik dadi wilayah paling apik ing saindenging jagad kanthi tingkat pertumbuhan 5.5%, banjur Timur Tengah ing 5.3%. AS nduduhake tingkat pertumbuhan 3.4% lan Uni Eropa 2.4%.

Nanging, negara sing nuduhake kinerja paling apik yaiku Arab Saudi, tuwuh kaping papat tinimbang rata-rata global.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.