24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Kepala PBB ndhesek pimpinan G20 kanggo nggunakake rencana COVID-19 'wektu perang'

Kepala PBB ndhesek pimpinan G20 kanggo nggunakake rencana COVID-19 'wektu perang'
Kepala PBB ndhesek pimpinan G20 kanggo nggunakake rencana COVID-19 'wektu perang'
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Kepala PBB Antonio Guterres ndhesek para kepala negara G20 supaya tumindak bebarengan kanggo mbantu negara-negara berkembang ngatasi "krisis kesehatan global" ing tengah-tengah viruscorona pandhemen.

Pangarsa ing United Nations ngirim surat terbuka, tanggal Senin, menyang pimpinan G20 sadurunge telekonferensi sing direncanakake ing epidemi COVID-19.

Guterres ndhesek para pimpinan supaya nggunakake rencana "wektu perang" "nalika ana krisis manungsa."

Surat kasebut, tanggal Senin, meksa G20 supaya njupuk langkah kalebu ngluncurake paket stimulus terkoordinasi senilai 'triliunan dolar' kanggo mbantu negara-negara miskin; larangan kanggo tarif, kuota utawa larangan perdagangan liyane; lan telpon kanggo ngilangi sanksi kanggo mbantu negara-negara tartamtu entuk panganan lan pasokan medis.

Amarga ana ing Iran lan Korea Utara, Guterres uga nyengkuyung G20 kanggo ngeculake sanksi kanggo negara supaya akses menyang panganan lan pasokan medis penting.

Kepala PBB nulis manawa G20 nyumbang 85 persen produk domestik bruto ing donya, lan duwe kepentingan langsung lan peran kritis kanggo mbantu negara-negara berkembang ngatasi krisis kasebut.

"Kita mung kuwat kaya sistem kesehatan paling ringkih ing jagad sing gegandhengan," tulis Guterres.

Ing sawijining arahan, juru bicara PBB ngumumake keprihatinan babagan risiko panyebaran virus corona ing Afrika kanthi cepet. Dheweke ujar manawa tim lokal Organisasi Kesehatan Dunia wis ngonfirmasi luwih saka 600 kasus ing 34 negara Afrika ing tanggal 19 Maret, dibandhingake karo 147 kasus seminggu kepungkur.

Kasus virus corona sing dikonfirmasi ing saindenging jagad ngluwihi 398,000 kanthi luwih saka 17,400 tiwas, miturut jumlah sing dianakake dening Universitas Johns Hopkins.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov