Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality News tanggung jawab Sint Maarten Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pandemi COVID-19 ndadekake Sint Maarten ora dikunci sawetara

Pandemi COVID-19 ndadekake Sint Maarten ora dikunci sawetara
Pandemi COVID-19 ndadekake Sint Maarten ora dikunci sawetara
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Iki wektu sing luar biasa. Pamrentah duwe tanggung jawab kanggo nglindhungi keamanan lan kesehatan masarakat Sint Maarten

Negara kasebut ana ing lockdown parsial lan mulane langkah-langkah sing dijupuk minangka bagean saka kesiapan, tanggepan lan mitigasi Pemerintah Sint Maarten sing ana gandhengane karo Covid-19 pandemi donya.

Watesan Wisata

Air Travel

Ing dina Minggu, 22 Maret, 2020 jam 11:59 PM, dadi dina terakhir kanggo para warga (penumpang) Sint Maarten bali menyang negara kasebut sajrone rong minggu sabanjure.

Mula, ora ana maskapai sing bakal nggawa warga utawa wong sajrone rong minggu sabanjure. Siji-sijine penerbangan sing sampeyan bakal weruh mlebu bandara yaiku penerbangan kargo utawa penerbangan sing teka kanggo njupuk penumpang supaya bisa bali menyang negara asal.

Kapal lan Kerajinan Maritim Liyane

Watesan lelungan kanggo para pengirim lan pelaut diwiwiti wiwit tanggal 24 Maret 11:59 pm Waktu Standar Amerika. Sawise tanggal iki, Ora Ana Kapal Asing (dileksanakake pengecualian) bakal diidini ing perairan wilayah Sint Maarten nganti ora dingerteni maneh.

Iki kalebu nanging ora diwatesi; Kapal kesenengan, Kapal mancing, Kapal Penumpang, Kapal Huckster, Kapal Layar Mega, Kapal Layar, Catamaran, lsp.

Pengecualian sing ditrapake kaya ing ngisor iki:

1. Kapal santai sing didaftarkan sacara lokal diidini kanggo beroperasi ing perairan Sint Maarten amarga ana papat (4) utawa kurang wong (kalebu kapten) ing kapal kasebut.

2. Kapal mancing saka Saba lan St. Eustatius diidini mlebu ing wilayah perairan Sint Maarten Nanging kudu ngubungi Departemen Imigrasi sadurunge teka.

3. Perdagangan liyane antara Sint Maarten, SABA lan St. Eustatius sing ditindakake liwat transportasi banyu bakal dievaluasi kanthi kasus.

4. Kapal Cargo Gedhe, Operator Massal, Bunker Barges / -vessels bakal diidini mung yen prosedur sing relevan ditindakake lan persetujuan diwenehake dening pejabat berwenang sing bakal ngawasi kegiatan kasebut supaya bisa tetep netepi.

5. Bunkering lan utawa nyediakake ONLY diijini kanggo kapal 500GT lan luwih gedhe sing ngliwati Sint Maarten kanthi rute menyang tujuan liyane. Layanan iki mung bakal kasedhiya ing Port St. Maarten sing saben evaluasi bakal dievaluasi miturut kasus. Ora ana kru utawa kapten sing diijini metu saka kapal kasebut. Bunkering lan utawa panentu ora diidini kedadeyan ing Marina utawa lokasi docking liyane ing pulau kajaba kapal wis dock ing fasilitas sing nyedhiyakake. 'Distancing Sosial' mesthi kudu dianut.  

6. Kapal penumpang sing ndaftar kanthi lokal kalebu feri bisa digunakake dening perusahaan lan utawa sing duwe mung nggunakake pribadi lan mungkasi kabeh kegiatan komersial nganti ora dingerteni.

Ngukur

Langkah-langkah ing ngisor iki ditindakake supaya bisa ngemot panyebaran virus corona COVID-19.

Mula, langkah-langkah ing ngisor iki wis ditindakake gegayutan karo penutupan bisnis, sing diwiwiti dina Senin, 23 Maret 2020.

Bisnis sing diidini tetep mbukak kanggo umum:

o Hotel lan omah tamu, kalebu fasilitas ing situs;

o Agen kapal pesiar;

o Layanan laboratorium darurat, Paramedik & Medis;

o Praktisi medis & klinik Gigi (kanggo layanan darurat);

o Penyedia Farmasi & Farmasi.

o Pompa bensin lan Pemasok bahan bakar (ULG, Diesel lsp) & Distributor LPG (gas masak);

o Bank;

o Perusahaan asuransi, winates kanggo administrasi kantor mburi lan layanan online / seluler;

o Toko hardware;

o Perusahaan pengiriman & Kargo;

o Toko bahan makanan;

o Restoran lan vendor panganan (mung layanan njupuk-metu lan pangiriman);

o Toko Roti (mung layanan njupuk-metu lan pangiriman);

o Layanan Pamaréntah Penting, kalebu telekomunikasi, yudisial, utilities lan layanan pos.

o Layanan notaris

o Layanan pemakaman

o Toko media

o Layanan reresik lan koleksi sampah

o Layanan umbah-umbah

o Operator transportasi umum;

o Konstruksi Proyek Sosial bisa uga diterusake

Kabeh bisnis liyane kudu ditutup kanggo umum nanging bisa nawakake layanan pesen lan pangiriman online / seluler menyang klien.

1. Kabeh bisnis kudu ditutup ing dina Minggu lan preinan, kajaba apotek, pengecer bensin masak, pom bensin lan hotel / wisma, kalebu fasilitas ing situs mung kanggo tamu.

2. Bisnis sing diidini mbukak, kudu ditutup jam 6.00 awan ing kabeh dina liyane (Senin-Sat), kajaba hotel / wisma, sing bisa njaga jam operasional rutin.

Jam operasi kasebut ing ndhuwur uga ditrapake kanggo bisnis sing duwe idin kanggo mbukak nganti pirang-pirang jam utawa 24 jam.

Kegiatan Pantai

Pantai bakal tetep mbukak lan bisa diakses masarakat; nanging, pesta pantai / pertemuan ora diidini. Pesta pantai / pakumpulan dianggep minangka pakumpulan luwih saka limang (5) wong ing sak klompok. Salajengipun, nyewa kursi, payung, peralatan olahraga banyu lan penyediaan kegiatan pantai liyane dilarang nganti luwih dingerteni.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov