24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Belize Breaking Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Belize Ing Karantina: Pesenan Pamrentah kanggo Kabeh Negara

Belize Ing Karantina: Pesenan Pamrentah kanggo Kabeh Negara
Belize Under Karantina - gambar minangka bolongan biru sing gedhe
ditulis dening editor

Pamrentah Belize, nanggepi Krisis COVID-19, lan upaya kanggo nyuda pengaruh negatif sing bisa nyebabake panyebaran virus virus sing nyebabake komunitas memateni sing digawe Statutory Instrument Nomer 38 taun 2020 tanggal 25 Maret 2020 sing nggawe Believe dadi karantina.

Pesenan iki digawe dening Otoritas Karantina Belize, kanthi nggunakake kekuwatan sing diwenehake dening bagean 6 Undhang-undhang Karantina, Bab 41 UU Substantif Belize, Edisi Revisi 2011, negesake sawetara langkah-langkah langsung sing bakal dileksanakake dening Pamrentah sing dianggep perlu kanggo njaga kesehatan masarakat lan nyegah panyebaran COVID-19.

Pesenan iki bakal ditrapake kanggo negara Belize, kajaba Ambergris Caye, sing diatur karo Peraturan Konstitusi Belize (Kekuwatan Darurat) (Ambergris Caye), 2020, nanging nalika kadaluwarsa periode darurat miturut Proklamasi kasebut ngumumake kahanan darurat umum ing Ambergris Caye, Pesenan iki bakal ditrapake kanggo kabeh negara Belize.

Langkah-langkah kasebut, umume diarani ORDER QUARANTINE (COVID 19 EMERGENCY MEASURES), 2020 kalebu ing ngisor iki:

  1. Watesan kumpul sepuluh wong utawa kurang

Miturut ketentuan Pesenan iki, ora ana wong sing bisa nglumpukake luwih saka sepuluh wong sekaligus, ing endi wae ing Belize, manawa ing papan umum, papan umum utawa properti pribadi yen kumpul sepuluh utawa luwih wong kanthi pribadi properti dileksanakake ing endi warga dadi properti kasebut. Kajaba warga properti pribadi, wong ing pakumpulan sepuluh wong utawa kurang kudu njaga jarak sing kurang saka telung kaki ing antarane saben wong.

Jarak sosial: Kanggo tujuan Pesenan iki, saben wong kudu nindakake jarak adoh sosial.

  1. transportasi
  • Sanajan ana watesan lan watesan kumpul umum, penyediaan transportasi umum nganggo bis diwatesi mung kapasitas kursi bis.
  • Saben operator bis sing tekan terminal ing Belize kudu parkir bis, prentah penumpang supaya mudhun lan ngawasi sanitasi bus kanthi personel sing ana ing terminal.
  • Sadurunge mlebu bis ing terminal, saben penumpang kudu ngumbah lan ngresiki tangane kanthi gampang ing terminal.
  1. Penutupan bisnis

Perusahaan ing ngisor iki bakal ditutup nganti diwartakake maneh¬–

  • kasino lan perusahaan game;
  • spa, salon kecantikan lan toko tukang cukur;
  • gymnasium (gym), kompleks olahraga;
  • diskotik, bar, toko rum lan klub malam;
  • restoran, salon, restoran, lan perusahaan liyane sing padha, saupama restoran, restoran saloon lan perusahaan liyane sing padha bisa uga nggunakake mung njupuk layanan;
  • perusahaan utawa bisnis liyane sing ditunjuk dening Otoritas Karantina kanthi Kabar sing diterbitake ing Warta.
  1. Protokol adoh sosial

Saben perusahaan bisnis sing diidini ing Pesenan iki supaya bisa dioperasikake;

  • priksa manawa kabeh pelanggan lan staf njaga jarak fisik ora kurang saka telung kaki (3 kaki) ing njero bisnis;
  • netepake jumlah wong sing bisa diidini nalika digawe;
  • sajrone rong puluh patang jam wiwit Orde iki, wenehi tandha jarak jarak telung kaki, nuduhake ing endi saben pelanggan kudu ngadeg ing garis ing titik pamriksa;
  • sajrone rong puluh patang jam wiwit Orde iki, wenehi tandha jarak jarak telung kaki ing sanjabane pendirian, nuduhake ing endi pelanggan kudu ngadeg nalika ngenteni mlebu ing perusahaan kasebut.
  1. Watesan kegiatan sosial

Ora ana wong sing dadi tuan rumah utawa rawuh -

  • pihak swasta sing nyakup sapa wae wong ing sanjabane rumah tangga sing cedhak omah;
  • acara olahraga rekreasi utawa kompetitif;
  • pesta sing dianakake sepuluh utawa luwih wong kajaba penganten, calon panganten pria, saksi resmi lan petugas perkawinan;
  • pesta, bal utawa resepsi;
  • acara sosial apa wae;
  • upacara ibadah umum liyane ing fasilitas utawa papan umum sing melu partisipasi anggota masarakat umum utawa jemaah;
  • pemakaman, kajaba sepuluh anggota kulawarga cedhak lan paling ora ana siji staf kamar mayat sing penting lan penting; utawa
  • rapat saka komunitas persaudaraan, klub pribadi utawa sosial utawa asosiasi sipil utawa organisasi.
  1. Tutup pasar lan papan umum liyane

Kanggo kepentingan kesehatan umum lan keamanan, Otoritas Karantina bisa kanthi Pemberitahuan sing diterbitake ing Warta, ngumumake penutupan pasar utawa papan umum liyane.

  1. Pelaporan curiga COVID 19 menyang Menteri Kesehatan

Wong sing nandhang gejala kaya flu lan curiga yen dheweke bisa kontak karo wong sing wis lelungan menyang negara sing kena COVID 19 utawa kena COVID 19¬

  • bakal enggal ngandhani Kementrian kanthi tanggung jawab kesehatan; lan
  • pindhah menyang isolasi dhewe miturut pedoman Kementerian sing tanggung jawab kanggo kesehatan.
  • Saben wong, nalika mlebu ing Belize saka pelabuhan mlebu, kudu (1) langsung ngandhani Menteri kanthi tanggung jawab kesehatan mlebu ing Belize; lan (2) misahake awake dhewe miturut pedoman Kementerian kanthi tanggung jawab kesehatan.
  1. Pengusaha menehi ijin
  • Pengusaha kudu duwe tugas yen wareg yen pegawai bisa ngeculake tugas karyawane saka papan dununge, kanggo menehi idin marang karyawan kasebut tanpa menehi pengaruh sing ala marang karyawan kasebut.
  • Karyawan sing tugas sing ditugasake mung bisa dibuwang ing papan kerja diwajibake melu kerja ing papan kasebut kajaba diidini dening majikan minangka bagean saka langkah majikan kanggo nglawan risiko panularan COVID 19 ing papan pegawean Pemberian ijin kanggo pegawe miturut paragraf iki ora bakal dianggep cocog karo hak cuti pegawai kasebut kajaba ana persetujuan antara perusahaan lan karyawan kasebut.
  1. Pelanggaran lan Hukuman

Wong sing nglanggar utawa nyurung wong supaya nglanggar ketentuan Pesenan iki, nindakake pelanggaran lan bisa dikenani ukuman ringkesan dhendha sewu dolar utawa dipenjara suwene nem wulan utawa bisa uga dhendha uga dipenjara.

  1. Durasi pesenan

Pesenan kasebut bakal ditrapake nganti dicabut dening Panguwasa Karantina.

Sapa wae sing duwe pitakon babagan Pesenan iki, bisa hubungi Menteri Kesehatan ing Belmopan ing 0-800-MOH-Care, utawa ngunjungi kovid19.bz kanggo informasi luwih lengkap.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.