24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Breaking Travel Education Warta Pamrentah Warta Breaking Malawi News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Maneka Warta

Presiden mrentah supaya mungkasi kampanye kesadaran kanggo Coronavirus

Presiden mrentah supaya mungkasi kampanye kesadaran kanggo Coronavirus
presidentmalawi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kampanye sing nyoba nglawan Coronavirus nganggo topeng lan sarung tangan lan martakake ngumbah tangan kanggo nyegah virus corona nyebar. Kanggo mungkasi kampanye kesadharan virus corona yaiku prentah dening Presiden Peter Mutharika. Dheweke minggu kepungkur ngumumake COVID-19 minangka bencana nasional kanggo Malawi, lan partai-partai oposisi wis mbukak saben omah kanggo ndhidhik wong babagan gejala lan pencegahan.

Malawi mrentah partai politik oposisi supaya upaya kasebut minangka politisasi pandemi kasebut. Nalika Malawi durung negesake kasus virus kasebut, partai-partai oposisi wis mbukak saben omah kanggo ndhidhik masarakat babagan gejala lan pencegahan.

Juru bicara pamrentah marang Voice of America manawa pesen sing disebar oposisi ora digawe dening para ahli kesehatan, lan nggawe upaya kasebut minangka langkah politik sing bisa luwih mbebayani tinimbang sing apik.

Partai oposisi Malawi Kongres (MCP) lan partai Gerakan Transformasi Bersatu (UTM) wis mbukak saben omah ing pedesaan kanggo ningkatake kesadaran babagan gejala lan pencegahan.

Nalika virus corona nyebar ing saindenging Afrika, Malawi wis nambah skrining virus kasebut ing kabeh titik mlebu lan rumah sakit. Pejabat kesehatan ujar manawa ana 500 wong sing dipantau nalika ana karantina dhewe ing saindenging negara.

Masalah babagan kampanye virus corona saka partai-partai oposisi diwiwiti nalika komisi pemilihan Malawi dina Senin ujar manawa ana pemilihan umum sing dibatalake taun kepungkur bakal ditindakake tanggal 2 Juli.

Pengadilan Konstitusi wulan pungkasan nggulingake pemilihan Mei 2019, kanthi nyebutake penyelundupan sing nyebar. Partai Presiden Mutharika ngajokake keputusan kasebut ing Pengadilan Tinggi.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.