Warta Breaking Travel Warta Breaking Kuba Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Kesehatan minangka Hak Asasi Manungsa: Apa Kuba salah mikir kaya iki?

Kesehatan minangka Hak Asasi Manungsa: Apa Kuba salah mikir kaya iki?
Kuba1
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Kuba dadi pangarep-arep kanggo negara kaya Italia lan Spanyol nglawan Coronavirus agawe lan rumangsa ditinggal wong-wong ing saindenging jagad, sanajan Uni Eropa. Kabeh jagad saiki nglawan siji mungsuh umum. Mungsuh iki diarani COVID-19. Mungkin saiki wayahe mungkasi blokade AS ing Kuba. Wayahe jagad iki bisa kumpul.

Ing sawetara minggu kepungkur, Kuba ngirimake atusan panyedhiya medis menyang luwih saka selusin negara ing Eropa, Asia, uga tangga teparo ing Amerika Latin lan Karibia kalebu negara-negara sing bubar mungkasi perjanjian kerja sama karo misi medis Kuba; contone Brasil. Anggota Kuba saka brigade medis internasional Henry Reeve wis disambut kanthi gayeng amarga bisa ndeleng ing macem-macem video YouTube kayata nyathet babagan tekane lan makarya ing Italia.

Reaksi AS tumrap tanggapan kamanungsan Kuba ora nesu lan ora tanggung jawab miturut pratelan sing dirilis dening Jaringan Nasional Kuba (NNOC).

Departemen Luar Negeri AS wis ngelingake negara-negara supaya ora njaluk pitulung saka Kuba sing ujar: "Kuba nawakake misi medis internasional kanggo wong-wong sing nandhang kasus # COVID ー 19 mung kanggo ngasilake dhuwit sing ilang nalika negara-negara mandheg melu program kejam,"

The Jaringan Nasional Kuba lan saklawasé patang puluh organisasi AS kanthi tegas ngutuk iki sing dikatutake minangka ciri khas palsu lan nyasabake solidaritas medis Kuba. Kuba diladeni ing Haiti sawise gempa bumi, ing Afrika nglawan Ebola, malah menehi pitulung kanggo korban AS ing Topan Katrina. Kuba kerja sama ora mung kanggo ngrawat pasien nanging uga nuduhake obat farmasi; Interferon Alpha-2B Recombinant (IFNrec). Amerika Serikat ora mung ngritik Kuba, nanging uga ora nawakake kerjasama medis utawa solidaritas kanggo negara-negara sing kena pengaruh sing ngalami pandemi COVID 19.

Solidaritas medis Kuba minangka pilar masarakat lan didhasarake ing konsep perawatan kesehatan minangka hak asasi manungsa. Iki kontras banget karo Amerika Serikat ing ngendi 27 yuta wong ora duwe asuransi kesehatan, ing endi ora ana lara lara utawa cuti kulawarga saengga meksa akeh wong kerja nalika lara, lan ing endi kulawarga bisa gampang kabotan utang medis saru.

Pira dokter AS sing bisa entuk pendhidhikan kedokteran ing perguruan tinggi Amerika Serikat tanpa biaya kalebu buku, omah, stipend, lan nutrisi? Aman kanggo ngomong: Ora ana! Bandingake karo sistem Kuba sing nyedhiyakake pendhidhikan kanthi tanpa biaya lan malah ndidik siswa medis saka saindenging jagad, kalebu Amerika Serikat - negara kasebut sing ngukum sanksi brutal luwih saka 60 taun kanggo rakyate. Wiwit taun 2000, Sekolah Kedokteran Amerika Latin Kuba (ELAM) wis menehi gelar medis kanggo meh 200 wong enom saka Amerika Serikat. Siji-sijine kewajibane yaiku moral sing kudu diladeni ing komunitas sing mlarat.

Bandingake maneh apa sing ditindakake Cuba karo biaya sing bisa dipikolehi saka misi medis. Kuba nggunakake dana kasebut kanggo nyedhiyakake kesehatan lan kesejahteraan masarakat ing kabeh negara, dene apoteker, asuransi, lan eksekutif rumah sakit nirlaba nglumpukake kekayaan individu sing nyisihake sebagian besar populasi kita kanggo berjuang kanggo perawatan kesehatan sing cukup, kompeten budaya, terjangkau lan dokter dipeksa ing kondisi garis perakitan dening perusahaan "perawatan dikelola" kanthi laba

NNOC nerusake pernyataan kasebut kanthi ujar: "Kita gabung karo Menteri Luar Negeri Kuba kanggo mrotes pernyataan Departemen Luar Negeri AS:" Kampanye smear Pamrentah Amerika Serikat ora sopan ing kabeh kahanan. Iki nyerang banget kanggo Kuba lan saindenging jagad, nalika ana pandemi sing ngancam kita kabeh, lan nalika kabeh kudu ngupayakake promosi solidaritas lan mbantu wong-wong sing butuh. "

"Kita gabung karo anggota Kongres Jim McGovern lan liya-liyane kanggo ngundang kabijakan genosida AS sing ujar: Aku setuju karo wong-wong sing njaluk Amerika Serikat nundha sanksi Kuba kanggo nggampangake pitulung kemanusiaan ing tengah Covid-19."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.