Breaking Italia News Breaking News Swiss Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Risiko Mati ing Coronavirus? COVID-19 Riset nyatane sejatine

Pilih basa sampeyan
Risiko Mati ing Coronavirus? Hasil Riset Swiss nyatane sejatine
pati
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Albert Camus ujar ing taun 1947 babagan Wabah "Siji-sijine cara kanggo nglawan wabah kasebut yaiku kejujuran." Profesional medis Swiss njaluk supaya diterbitake informasi ing ngisor iki kanggo ngerti kahanan saiki. Iki ngidini tampilan sing luwih nyata babagan risiko sing diadhepi karo Coronavirus.

Ing COVID 19 dhokter medis swiss nerbitake riset ing ngisor iki:
Miturut data paling anyar Institut Kesehatan Nasional Italia ISS, umure rata-rata almarhum sing dites kanthi positif ing Italia saiki udakara 81 taun. 10% saka almarhum umure luwih saka 90 taun. 90% almarhum umure luwih saka 70 taun.

80% almarhum nandhang loro utawa luwih penyakit kronis. 50% almarhum nandhang telung utawa luwih penyakit kronis. Penyakit kronis kalebu masalah kardiovaskular tartamtu, diabetes, masalah pernapasan, lan kanker.

Kurang saka 1% wong sing almarhum minangka wong sing sehat, yaiku wong sing ora duwe penyakit kronis sadurunge. Mung udakara 30% almarhum wanita.

Luwih saka Institut Kesehatan Italia mbedakake antawisipun ingkang seda saka virus corona lan wong-wong sing tilar donya karo viruscorona. Ing pirang-pirang kasus, durung jelas manawa wong kasebut mati amarga virus utawa amarga penyakit kronis sing wis ana utawa saka gabungan saka kalorone.

Kaloro wong Italia sing tilar donya kurang saka 40 taun (kalorone umur 39 taun) yaiku pasien kanker lan pasien diabetes kanthi komplikasi tambahan. Ing kasus kasebut, penyebab pati sing durung dingerteni durung dingerteni (yaiku yen saka virus utawa saka penyakit sing wis ana).

Overloading rumah sakit parsial amarga akeh pasien lan pasien saya tambah sing mbutuhake perawatan khusus utawa intensif. Utamane, tujuane yaiku kanggo nyetabilake fungsi pernafasan lan, ing kasus sing abot, kanggo nyedhiyakake terapi anti-virus.

Institut Kesehatan Nasional Italia nerbitake a laporan statistik kanggo pasien sing tes positif lan almarhum, konfirmasi data ing ndhuwur.

Dokter uga nuduhake aspek ing ngisor iki:

Italia Lor duwe salah sawijining populasi paling tuwa lan kualitas udhara paling awon ing Eropa, sing wis nyebabake nomer tambah penyakit pernapasan lan pati ing jaman biyen lan bisa uga faktor risiko tambahan ing epidemi saiki.

Contone, Korea Selatan wis ngalami kursus sing luwih alus tinimbang Italia lan wis ngliwati puncak epidemi kasebut. Ing Korea Selatan, mung udakara 70 wong sing tiwas lan asil tes positif kacarita nganti saiki. Kaya ing Italia, sing kena pengaruh biasane dadi pasien sing berisiko tinggi.

Sawetara lusin kematian uji coba sing positif ing Swiss saiki uga pasien sing duwe risiko nemen kanthi penyakit kronis, umure umure luwih saka 80 taun lan umur maksimal 97 taun, sing nyebabake kematian, yaiku saka virus utawa sadurunge -sakit sing ana saiki, durung dingerteni.

Kajaba iku, panliten nuduhake manawa kit tes virus sing digunakake sacara internasional bisa uga menehi asil positif palsu ing sawetara kasus. Ing kasus kasebut, para wong bisa uga ora wis kena virus coronavirus anyar, nanging bisa uga salah siji saka akeh coronavirus manungsa sing ana ing bagean saka epidemi flu lan flu umum (lan saiki lagi aktif). (1)

Pramila indikator sing paling penting kanggo ngadili bebaya penyakit yaiku ora nomer sing asring dilaporake wong lan pati sing dites kanthi positif, nanging jumlah wong sing sejatine tuwuh utawa mati kanthi ora sengaja saka radhang paru-paru (sing diarani kakehan kematian).

Miturut kabeh data saiki, kanggo populasi sekolah sing sehat lan umur kerja, bisa diarepake kursus penyakit Covid-19 sing entheng nganti moderat. Warga senior lan wong sing nandhang penyakit kronis kudu dilindhungi. Kapasitas medis kudu disiapake kanthi optimal.

Sastra medis

(1) Patrick dkk, Wabah Infeksi Coronavirus Human43 lan Reaktivitas Serologis Salib karo Coronavirus SARS, CJIDMM, 2006.

(2) Grasselli dkk, Panganggone Perawatan Kritik kanggo Wabah COVID-19 ing Lombardia, JAMA, Maret 2020.

(3) Sapa, Laporan Misi Bersama WHO-China babagan Penyakit Coronavirus 2019, Februari 2020.

Nilai referensi

Nilai referensi penting kalebu jumlah kematian flu tahunan, sing nganti 8,000 ing Italia lan nganti 60,000 ing AS; normal umume normal, sing ing Italia nganti 2,000 wong mati saben dina; lan rata-rata kasus paru-paru saben taun, sing ing Italia luwih saka 120,000.

Kematian kabeh sebab saiki ing Eropa lan ing Italia isih normal utawa malah rata-rata ing ngisor iki. Keluwihane kematian amarga Covid-19 kudu katon ing Bagan ngawasi Eropa.

Smog winter (NO2) ing Italia Lor ing wulan Februari 2020 (ESA)

Nganyari rutin babagan kahanan (kabeh referensi sumber).

17 Maret 2020 (I)

  • Profil mortalitas isih mbingungake saka sudut pandang virologis amarga, beda karo virus influenza, bocah-bocah dijaga lan pria kena pengaruh udakara kaping pindho tinimbang wanita. Saliyane, profil iki cocog karo kematian alam, sing meh nganti nol kanggo bocah-bocah lan meh kaping pindho kanggo pria umur 75 taun tinimbang wanita kanthi umur sing padha.
  • Almarhum positif sing tes positif mesthi wae ngalami kondhisi parah. Contone, pelatih sepakbola Spanyol umur 21 taun wis seda positif, dadi berita utama internasional. Nanging, para dhokter didiagnosis leukemia sing ora dingerteni, sing komplikasi khas kalebu radhang paru-paru parah.
  • Faktor sing nemtokake kanggo mbiji bebaya penyakit kasebut ora cacahe wong sing tes positif lan almarhum, sing asring kasebut ing media, nanging jumlah wong sing sejatine tuwuh utawa mati saka radhang paru-paru (sing diarani keluwihan kematian). Nganti saiki, nilai kasebut tetep isih sithik ing umume negara.
  • Ing Swiss, sawetara unit darurat wis kebebanan mung amarga akeh wong sing pengin diuji. Iki nuduhake komponen psikologis lan logistik tambahan kanggo kahanan saiki.

17 Maret 2020 (II)

  • Profesor imunologi Italia Sergio Romagnani saka Universitas Florence nyimpulake ing panelitian babagan 3000 wong sing 50 nganti 75% wong sing tes positif ing kabeh umur tetep ana tanpa gejala - Ngartekno luwih saka sadurunge.
  • Tingkat panginepan ICU Italia Lor ing musim salju biasane wis 85 kanggo 90%. Sawetara utawa akeh pasien sing ana saiki uga bisa duwe tes positif saiki. Nanging, jumlah kasus radhang paru-paru tambahan sing durung dikarepake durung dingerteni.
  • Dokter rumah sakit ing kutha Malaga ing Spanyol nyerat ing Twitter wong-wong saiki luwih cenderung mati amarga panik lan ambruk sistemik tinimbang virus. Rumah sakit kasebut dikepung karo wong sing ngalami flu, flu lan bisa uga Covid19 lan dokter wis ora bisa ngontrol.

Maret 18, 2020

  • panelitian epidemiologis anyar (preprint) nyimpulake yen korban kematian Covid19 sanajan ing kutha Wuhan ing China mung ana 0.04% nganti 0.12% lan mula rodo murah tinimbang flu musiman, sing duwe angka kematian udakara 0.1%. Minangka alasan fatal Covid19 sing akeh banget, para peneliti curiga manawa wiwitane mung sawetara kasus sing kacathet ing Wuhan, amarga penyakit kasebut bisa uga asimtomatik utawa entheng kanggo akeh wong.
  • Peneliti Tiongkok mbantah asap mangsa sing ekstrim ing kutha Wuhan bisa uga duwe peranan sebab njeblugake radhang paru-paru. Ing musim panas taun 2019, protes umum wis kedadeyan ing Wuhan amarga kualitas udara sing kurang.
  • Gambar satelit anyar nuduhake kepiye Italia Lor tingkat polusi udara paling dhuwur ing Eropa, lan kepiye polusi udara iki dikurangi banget dening karantina.
  • Produsen test test Covid19 nyatake manawa ngirim mung digunakake kanggo tujuan riset lan ora kanggo aplikasi diagnostik, amarga durung divalidasi kanthi klinis.
Lembar data kit tes virus Covid19

19 Maret 2020 (I)

Institut Kesehatan Nasional Italia ISS wis nerbitake laporan anyar babagan kematian positif tes:

  • Umur rata-rata yaiku 80.5 taun (79.5 kanggo pria, 83.7 kanggo wanita).
  • 10% almarhum umure luwih saka 90 taun; 90% almarhum umure luwih saka 70 taun.
  • Paling ora 0.8% almarhum ora duwe penyakit kronis sadurunge.
  • Kira-kira 75% almarhum duwe loro utawa luwih kahanan sing wis ana, 50% duwe telung kahanan sadurunge, utamane penyakit jantung, diabetes lan kanker.
  • Lima korban almarhum umure antara 31 lan 39 taun, kabeh ngalami kondisi kesehatan sing serius (kayata kanker utawa penyakit jantung).
  • Institut Kesehatan Nasional durung nemtokake apa sing pungkasan pasien sing ditliti lan diarani umume minangka Pati kovid19-positif.

19 Maret 2020 (II)

  • laporan ing koran Italia Corriere della Sera negesake manawa unit perawatan intensif Italia wis ambruk ing ngisor gelombang flu sing ditandhani ing 2017/2018. Dheweke kudu nundha operasi, nelpon perawat bali saka preinan lan entek sumbangan getih.
  • Virolog Jerman Hendrik Streeck argue yen Covid19 ora bakal nambah total kematian ing Jerman, sing umume udakara 2500 wong saben dina. Streeck nyebataken kasus pria umur 78 taun kanthi prasyarat sing tiwas amarga gagal jantung, banjur dites positif kanggo Covid19 lan mula kalebu ing statistik kematian Covid19.
  • Miturut Profesor Stanford John Ioannidis, virus corona anyar bisa uga ana ora mbebayani maneh tinimbang sawetara coronavirus umum, sanajan kanggo wong tuwa. Ioannidis ujar manawa ora ana data medis sing bisa dipercaya sing ndhukung langkah sing saiki diputusake.

Maret 20, 2020

  • Miturut laporan ngawasi Eropa paling anyar, angka kematian umum ing kabeh negara (kalebu Italia) lan ing kabeh klompok umur tetep ana ing sangisore uga ing sangisore kisaran normal nganti saiki.
  • Miturut statistik Jerman paling anyar, umur rata-rata kematian positif tes udakara 83 taun, umume kanthi kahanan kesehatan sadurunge sing bisa uga bisa nyebabake kematian.
  • Sinau Kanada 2006 sing dirujuk dening Profesor Stanford John Ioannidis nemokake manawa coronavirus adhem umume uga bisa nyebabake tingkat kematian nganti 6% ing klompok risiko kayata warga fasilitas perawatan, lan kit tes virus sing wiwitan nuduhake infeksi coronavirus SARS.

21 Maret 2020 (I)

  • Spanyol nglaporake mung telung kematian positif tes ing umur 65 (saka gunggunge udakara 1000). Kahanan kesehatan sing wis ana lan panyebabe pati durung dingerteni.
  • Tanggal 20 Maret, Italia kacarita 627 tes positif ing negoro ing sedina. Yen dibandhingake, kematian umum umume ing Italia udakara 1800 wong mati saben dina. Wiwit 21 Februari, Italia nglaporake udakara 4000 wong sing tes positif tiwas. Pati umum umume sajrone wektu iki nganti 50,000 wong tiwas. Durung dingerteni babagan pira-pira kematian umum umume wis saya mundhak, utawa nganti saiki tes positif dadi test-test. Kajaba iku, Italia lan Eropa ngalami musim flu sing entheng ing taun 2019/2020 sing nylametake akeh wong sing rentan.
  • miturut Laporan warta Italia, 90% almarhum sing tes positif ing wilayah Lombardy wis tiwas njaba saka unit perawatan intensif, umume ing omah utawa ing bagean perawatan umum. Panyebab pati lan kemungkinan langkah-langkah karantina ing pati isih durung jelas. Mung 260 saka 2168 wong sing positif tes wis tilar donya ing ICU.
  • Bloomberg nyorot "99% Wong-wong sing Tiwas Virus Kasedhiya Sakit Liyane, Italia Ngandika"
Pati Italia sing tes positif amarga penyakit sadurunge (ISS / Bloomberg)

21 Maret 2020 (II)

  • Japan Times takon: Jepang ngarepake ledakan virus corona. Wonten pundi? Sanajan dadi salah sawijining negara pertama sing entuk asil tes positif lan ora ngetrapake kunci, Jepang minangka salah sawijining negara sing paling ora kena pengaruh. Kutipan: "Sanajan Jepang ora bisa ngetung kabeh wong sing kena infeksi, rumah sakit ora bakal tipis lan ora ana lonjakan kasus pneumonia."
  • Peneliti Italia ujar manawa asap asap banget ing Italia Lor, paling ala ing Eropa, bisa uga duwe peran sebab ing wabah paru-paru saiki, ing Wuhan sadurunge.
  • Ing wawancara anyar, Profesor Sucharit Bhakdi, ahli mikrobiologi medis sing misuwur ing dunya, ujar manawa nyalahake coronavirus anyar amarga matine "salah" lan "mbebayani", amarga ana faktor liyane sing penting, utamane kahanan kesehatan lan udhara sing durung ana. kualitas ing kutha-kutha Cina lan Italia Lor. Profesor Bhakdi nggambarake langkah sing saiki dibahas utawa dileksanakake minangka "grotesque", "guna", "ngrusak awake dhewe" lan "lampus kolektif" sing bakal nyepetake umur wong tuwa lan ora kudu ditampa dening masarakat.

22 Maret 2020 (I)

Babagan kahanan ing Italia: Umume media utama nglaporake manawa Italia nganti 800 wong sedina saben dina saka virus corona. Kasunyatane, presiden Layanan Perlindungan Sipil Italia negesake manawa iki mati "karo virus corona lan dudu saka virus corona "(menit 03:30 saka konferensi pers). Kanthi tembung liya, wong-wong kasebut tilar donya nalika uga positif.

Minangka Profesor Ioannidis lan Bhakdi wis nuduhake, negara kaya Korea Selatan lan Jepang sing ngenalake ora ana langkah kunci wis ngalami kakehan kematian meh-nol sajrone Covid-19, nalika kapal pesiar Diamond Princess ngalami angka kematian ekstrapolasi ing saben sawetara mille, yaiku ing utawa ngisor tingkat flu musiman.

Angka pati positif sing tes saiki ing Italia isih kurang saka 50% angka kematian saben dina normal ing Italia, yaiku udakara 1800 kematian saben dina. Dadi bisa uga, bisa uga ana sebageyan gedhe normal kematian saben dina saiki mung pati "Covid19" (amarga tes positif). Iki minangka poin sing ditekanake dening Presiden Layanan Perlindungan Sipil Italia.

Nanging, saiki wis jelas manawa sawetara wilayah ing Italia Lor, yaiku sing ngadhepi paling angel langkah-langkah kunci, ngalami angka kematian saben dina kanthi nyata. Uga dingerteni manawa ing wilayah Lombardia, 90% kematian positif test ana ora ing unit perawatan intensif, nanging umume Teng griyo. Lan luwih saka 99% duwe kahanan kesehatan sing wis ana sadurunge.

Profesor Sucharit Bhakdi wis disebut langkah-langkah kunci "ora ono gunane", "ngrusak awake dhewe" lan "lampus kolektif". Mula, ana pitakon sing nguwatirake nganti pira tingkat kematian para wong tuwa kasebut, terisolasi, lan stres banget kanthi pirang-pirang kahanan kesehatan sing wis ana sadurunge, bisa uga disebabake saka langkah-langkah kunci sing isih suwene isih ditindakake.

Yen mangkono, bisa uga salah sawijining kasus sing perawatan luwih ala tinimbang penyakit iki. (Deleng pembaruan ing ngisor iki: mung 12% sertifikat mati sing nuduhake virus corona minangka panyebabe.)

Angelo Borrelli, kepala Layanan Perlindungan Sipil Italia, negesake bedane antarane pati karo lan saka virus-viruscorona.

22 Maret 2020 (II)

  • Ing Swiss, saiki ana 56 wong sing tes positif sing mati, kabeh padha "Pasien berisiko tinggi" amarga wis tuwa lan / utawa kahanan kesehatan sing wis ana. Penyebabe pati nyata, yaiku saka utawa mung karo virus, durung dikandhani.
  • Pamrentah Swiss negesake manawa kahanan ing Swiss kidul (ing jejere Italia) "dramatis", nanging dokter lokal nolak iki lan ujar kabeh iku normal.
  • miturut laporan pencet, botol oksigen bisa uga langka. Nanging, alasane dudu panggunaan sing luwih dhuwur saiki, nanging luwih apik amarga wedi kekurangan mangsa ngarep.
  • Ing pirang-pirang negara, wis ana nambah kekurangan saka dhokter lan perawat. Iki utamane amarga petugas kesehatan sing tes positif kudu duwe karantina dhewe, sanajan ing pirang-pirang kasus, dheweke bakal tetep bebas utawa gejala.

22 Maret 2020 (III)

  • Model saka Imperial College London prédhiksi antara 250,000 nganti 500,000 tiwas ing Inggris "saka" Covid-19, nanging panulis panaliten saiki wis ngakoni manawa akeh kematian kasebut ora bakal ditambah, nanging kalebu bagean saka angka kematian taunan sing normal, sing ing Inggris udakara 600,000 wong saben taun. Tegese, kakehan kematian bakal tetep sithik.
  • Dr. David Katz, direktur pendiri Pusat Riset Pencegahan Universitas Yale, takon ing New York Times: "Apa Kita Nglawan Coronavirus Luwih parah tinimbang Penyakit iki? Bisa uga ana cara sing luwih ditargetake kanggo ngalahake pandemi kasebut. "
  • miturut Profesor Italia Walter Ricciardi"Mung 12% sertifikat pati sing nyebabake sebab langsung saka coronavirus", dene ing laporan umum "kabeh wong sing tilar donya ing rumah sakit sing kena virus corona dianggep bakal ngalami virus corona". Iki tegese angka pati Italia sing dilaporake dening media kudu dikurangi paling ora faktor 8 kanggo entuk pati nyata disebabake virus. Dadi, pungkasane ana paling ora ana sawetara rolas pati saben dina, dibandhingake karo kematian saben dina umume ing antarane 1800 wong mati lan nganti 20,000 korban flu saben taun.

23 Maret 2020 (I)

  • Sinau Prancis anyar ing Jurnal Agen Antimikroba, kanthi judhul SARS-CoV-2: wedi mungsuh data, nyimpulake yen "masalah SARS-CoV-2 bisa uga overestimated", amarga "tingkat kematian kanggo SARS-CoV-2 ora beda banget karo koronavirus umum sing diidentifikasi ing rumah sakit panelitian ing Prancis".
  • An Sinau Italia Agustus 2019 nemokake yen korban flu ing Italia antara 7,000 lan 25,000 ing taun-taun pungkasan. Nilai kasebut luwih dhuwur tinimbang ing negara-negara Eropa liyane amarga akeh warga tuwa ing Italia, lan luwih dhuwur tinimbang apa wae sing diarani Covid-19 nganti saiki.
  • Ing lembar kasunyatan anyar, Organisasi Kesehatan Dunia WHO nglaporake manawa Covid-19 nyatane nyebar luwih alon, ora luwih cepet, tinimbang influenza kanthi faktor udakara 50%. Kajaba iku, panularan pra-gejala katon luwih endhek karo Covid-19 tinimbang karo influenza.
  • Dokter terkenal ing Italia nglaporake "Kasus paru-paru aneh" katon ing wilayah Lombardia wis ing November 2019, nuwuhake pitakon maneh manawa disebabake virus anyar (sing resmi ditampilake ing Italia wulan Februari 2020), utawa faktor liyane, kayata tingkat asap dhuwur sing mbebayani ing Italia Lor.
  • Peneliti Denmark Peter Gøtzsche, pangadeg Kolaborasi Medis Cochrane sing misuwur, nulis manawa Corona "epidemi panik massal"Lan" logika minangka korban pertama. "

23 Maret 2020 (II)

  • Mantan Menteri Kesehatan Israel, Profesor Yoram Lass, jarene coronavirus anyar "kurang mbebayani tinimbang flu" lan langkah-langkah kunci "bakal luwih akeh wong sing mateni tinimbang virus". Dheweke nambahake manawa "angka kasebut ora cocog karo panik" lan "psikologi luwih unggul tinimbang ilmu pengetahuan". Dheweke uga nyathet manawa "Italia misuwur amarga morbiditas gedhe banget kanggo masalah pernapasan, luwih saka kaping telu ing negara liya ing Eropa."
  • Pietro Vernazza, spesialis penyakit infeksi Swiss, ujar manawa akeh tumindak sing ditindakake ora adhedhasar ilmu pengetahuan lan kudu dibalekake. Miturut Vernazza, pangujian massal ora ana artine amarga 90% populasi ora bakal weruh gejala, lan kunci lan sekolah penutupan malah "kontraproduktif". Dheweke nyaranake nglindhungi mung klompok risiko nalika njaga ekonomi lan masarakat supaya ora ganggu.
  • Presiden Federasi Dokter Dunia, Frank Ulrich Montgomery, udur sing langkah-langkah kunci kaya ing Italia "ora wajar" lan "kontraproduktif" lan kudu dibalik.
  • Swiss: Sanajan panik media, luwih akeh kematian isih ana ing nol utawa meh: testosis paling anyar "Korban" yaiku 96yo ing perawatan paliatif lan 97yo kanthi kahanan sing wis ana.

Maret 24, 2020

  • Inggris mbusak Covid19 saka dhaptar resmi Penyakit Infeksi Konsekuensi Tinggi (HCID), sing nyatakake yen angka kematian "Kurang sakabèhé".
  • Direktur Institut Kesehatan Nasional Jerman (RKI) ngakoni dheweke ngitung kabeh kematian sing positif tes, preduli saka sebab nyata pati, minangka "pati virus corona". Umur rata-rata almarhum yaiku 82 taun, umume kanthi prasyarat serius. Kaya ing negara-negara liyane, kakehan kematian amarga Covid19 bisa uga meh nganti nol ing Jerman.
  • Tempat tidur ing unit perawatan intensif Swiss sing diwenehake kanggo pasien Covid19 isih ana "Biasane kosong".
  • Profesor Jerman Karin Moelling, mantan Ketua Virologi Medis ing Universitas Zurich, nyatakake ing Interview yen Covid19 yaiku "ora ana virus pembunuh" lan "panik kudu diakhiri".

Maret 25, 2020

  • Ahli imunologis lan toksikologi Jerman, Profesor Stefan Hockertz, nerangake ing a wawancara radio manawa Covid19 ora luwih mbebayani tinimbang influenza (flu), nanging mung diamati kanthi luwih tliti. Luwih mbebayani tinimbang virus kasebut yaiku rasa wedi lan gupuh sing digawe media lan "reaksi otoriter" kanggo akeh pamrentah. Profesor Hockertz uga nyathet manawa umume "kematian korona" sejatine tiwas amarga sebab liyane uga nyoba positif kanggo coronavirus. Hockertz yakin manawa nganti sepuluh wong luwih akeh tinimbang sing dilaporake duwe Covid19, nanging ora ana sing ngerteni utawa sethithik banget.
  • Virologi lan biokimia Argentina Pablo Goldschmidt nerangake manawa Covid19 yaiku ora luwih mbebayani tinimbang adhem utawa flu sing ala. Malah bisa uga virus Covid19 nyebar wis ing taun-taun sadurunge, nanging ora ditemokake amarga ora ana sing nggoleki. Dr. Goldschmidt ngomong babagan "teror global" sing digawe media lan politik. Saben taun, jarene, telung yuta bayi sing ana ing jagad iki lan 50,000 wong diwasa ing AS mung mati amarga radhang paru-paru.
  • Profesor Martin Exner, kepala Institut Kebersihan ing Universitas Bonn, nerangake ing wawancara kenapa personel kesehatan saiki lagi tekanan, sanajan durung ana paningkatan jumlah pasien ing Jerman nganti saiki: Ing tangan siji, dokter lan perawat sing wis positif kudu dikarantina lan asring angel diganti. Saliyane, perawat saka negara-negara tanggané, sing nyedhiyakake bagean penting kanggo perawatan, saiki ora bisa mlebu ing negara kasebut amarga wates sing ditutup.
  • Profesor Julian Nida-Ruemelin, mantan Menteri Negara Budaya lan Profesor Etika Jerman, points out manawa Covid19 ora ana résiko tumrap masarakat umum sing sehat lan manawa tumindak ekstrim kayata curfew ora bisa dibenerake.
  • Nggunakake data saka kapal pesiar Diamond Princess, Profesor Stanford John Ioannidis nuduhake sing nyebabake koreksi umur Covid19 sing didandani umur antarane 0.025% lan 0.625%, yaiku ing kisaran selesma utawa flu sing kuwat. Menapa malih, a Sinau Jepang nuduhake manawa kabeh penumpang sing positif tes, lan sanajan umure rata-rata, 48% isih ana tanpa gejala; eing antarane bocah 80-89 taun, 48% tetep bebas gejala, lan ing antarane umur 70 nganti 79 taun, ana 60% sing nggumunake sing ora ana gejala. Iki maneh nuwuhake pitakon manawa penyakit sing wis ana dudu faktor sing luwih penting tinimbang virus kasebut. Tuladha Italia wis ditampilake 99% pati positif tes duwe siji utawa luwih kahanan sing wis ana, lan uga ing antarane, mung 12% saka sertifikat mati nyebutake Covid19 minangka faktor panyebab.

26 Maret 2020 (I)

  • USA: The data paling anyar ing AS tanggal 25 Maret nuduhake jumlah penyakit kaya flu sing saya mudhun ing saindenging negara, sing frekuensi saiki luwih murah tinimbang rata-rata pirang-pirang taun. Langkah-langkah pamrentah bisa dipungkiri minangka sebab iki, amarga kurang saka seminggu wis ditrapake.

USA: Nyuda penyakit kaya flu (25 Maret 2020, KINSA)

  • Jerman: The laporan influenza paling anyar Institut Robert Koch Jerman tanggal 24 Maret nyathet "nyuda aktivitas penyakit pernafasan akut" ing negara:: Jumlah penyakit kaya influenza lan jumlah rumah sakit sing ditindakake amarga ana ing sangisore level taun-taun sadurunge lan saiki lagi ditindakake nolak. RKI nerusake: "Peningkatan jumlah kunjungan menyang dokter saiki ora bisa diandharake kanthi virus influenza sing sirkulasi ing populasi utawa dening SARS-CoV-2."

Jerman: Nyuda penyakit kaya flu (20 Maret 2020, RKI)

  • Italia: Virolog Italia misuwur Giulio Tarro argue tingkat kematian Covid19 kurang saka 1%, sanajan ing Italia lan sebanding karo influenza. Nilai-nilai sing luwih dhuwur mung muncul amarga ora ana bedane antara kematian lan Covid19 lan amarga jumlah wong sing kena infeksi (bebas gejala) dianggep sepele.
  • UK: Panulis studi British Imperial College, sing ngramal nganti 500,000 wong mati, nyuda maneh ramalane. Sawise wis ngakoni proporsi kematian sing tes positif minangka bagean saka kematian normal, saiki ujar manawa puncak penyakit kasebut bisa uga dipikolehi rong utawa telung minggu wis.
  • UK: Wali Inggris dilaporake ing Februari 2019 sanajan ing musim flu umum banget 2018/2019 ana luwih saka 2180 panggunaan flu sing gegandhengan karo unit perawatan intensif ing Inggris.
  • Swiss: Ing Swiss, kakehan kematian amarga Covid19 jebule isih nol. "Korban fatal" paling anyar sing ditampilake media yaiku a Wanita umur 100 taun. Nanging, pamrentah Swiss tetep ngencengi langkah-langkah sing diwatesi.

26 Maret 2020 (II)

  • Swedia: Swedia nganti saiki ngupayakake strategi sing paling liberal kanggo ngatasi Covid19, yaiku adhedhasar rong prinsip: Klompok risiko dilindhungi lan wong sing ngalami gejala flu tetep ing omah. "Yen sampeyan ngetutake rong aturan kasebut, ora perlu langkah-langkah luwih lanjut, sing efek kasebut mung marginal," ujare pimpinan epidemiologis Anders Tegnell. Urip sosial lan ekonomi bakal dilanjutake kanthi normal. Rebutan cepet menyang rumah sakit saiki durung bisa ditindakake, ujare Tegnell.
  • Ahli hukum pidana lan konstitusi Jerman Dr. Jessica Hamed udur sing langkah-langkah kayata curfew umum lan larangan kontak minangka pelanggaran gedhe lan ora proporsional ing hak-hak dhasar kebebasanan lan bisa uga "kabeh ilegal".
  • The laporan ngawasi Eropa paling anyar angka kematian umum umume nuduhake nilai normal utawa rata-rata ngisor ing kabeh negara lan kabeh klompok umur, nanging saiki siji istiméwa: ing klompok umur 65+ ing Italia prakiraan angka umume sing saiki diprakirake (sing diarani skor z sing disetel tundha), nanging isih ana ing sangisore nilai gelombang influenza 2017 lan 2018.

27 Maret 2020 (I)

Italia: Miturut data paling anyar diterbitake dening Menteri Kesehatan Italia, kematian umume saiki luwih dhuwur ing kabeh klompok umur luwih saka 65 taun, sawise umure kurang saka rata-rata amarga mangsa rendheng. Nganti tanggal 14 Maret, kematian umum isih ana ing musim flu 2016/2017, nanging bisa uga wis ngluwihi. Umume jumlah kematian sing berlebihan saiki teka saka Italia sisih lor. Nanging, peran sing tepat saka Covid19, dibandhingake karo faktor liyane kayata panik, kerusakan kesehatan lan kunci dhewe, durung jelas.

Italia: Total kematian 65+ taun (garis abang) (MdS / 14 Maret 2020)

France: Miturut data paling anyar saka Prancis, angka kematian umum ing level nasional tetep ana ing kisaran normal sawise musim influenza ringan. Nanging, ing sawetara wilayah, utamane ing sisih lor-wétan Prancis, angka kematian umum ing klompok umur 65 taun wis mundhak banget gegayutan karo Covid19 (waca gambar ing ngisor iki).

Prancis: Pati total ing level nasional (ndhuwur) lan departemen Haut-Rhin sing kena pengaruh banget (SPF / 15 Maret 2020)

Prancis uga nyedhiyakake informasi rinci babagan distribusi umur lan kondhisi pasien perawatan intensif positif positif lan pasien almarhum (pirsani gambar ing ngisor iki):

  • Umure rata-rata ing almarhum yaiku 81.2 taun.
  • 78% almarhum umure luwih saka 75 taun; 93% umure luwih saka 65 taun.
  • 2.4% saka almarhum ana ing umur 65 taun lan ora (ngerti) penyakit sadurunge
  • Rata-rata umur pasien perawatan intensif yaiku 65 taun.
  • 26% pasien perawatan intensif luwih saka 75 taun; 67% ngalami penyakit sadurunge.
  • 17% pasien perawatan intensif umure kurang saka 65 taun lan ora ngalami penyakit sadurunge.

Panguwasa Prancis nambahake manawa "bagean saka epidemi (Covid-19) ing mortalitas umume isih kudu ditemtokake."

Distribusi umur pasien ing rumah sakit (kiwa ndhuwur), pasien perawatan intensif (kanan atas), pasien ing omah (kiwa ngisor), lan almarhum (sisih tengen ngisor). Sumber: SPF / 24 Maret 2020

USA: Peneliti Stephen McIntyre wis evaluasi data resmi pati saka radhang paru-paru ing AS. Biasane ana 3000 nganti 5500 wong sing tiwas saben minggu lan saengga luwih signifikan tinimbang angka saiki kanggo Covid19. Ing jumlah tiwas ing AS udakara 50,000 nganti 60,000 saben minggu. (Cathetan: Ing grafik ing ngisor iki, angka paling anyar kanggo Maret 2020 durung dianyari kanthi lengkap, mula kurva mudhun).

AS: Pati amarga radhang paru-paru saben minggu (CDC / McIntyre)

Inggris Raya:

  • Neil Ferguson saka Imperial College London saiki nompo manawa Inggris duwe kapasitas cukup ing unit perawatan intensif kanggo ngobati pasien Covid19.
  • John Lee, Profesor Emeritus Patologi, udur sing cara tartamtu ing kasus Covid-19 kadhaptar nyebabake overestimasi risiko sing ditindakake dening Covid19 dibandhingake flu biasa lan kasus adhem.

Topik liyane:

  • sinau wiwitan dening peneliti ing Universitas Stanford nuduhake manawa 20 nganti 25% pasien positif Covid19 dites positif kanggo virus influenza utawa virus adhem liyane.
  • Nomer aplikasi kanggo asuransi pengangguran ing AS mundhak dadi luwih saka telung yuta. Ing konteks iki, cetha mundhak bunuh diri uga diarepake.
  • Pasien positif tes pisanan ing Jerman saiki wis pulih. Miturut pratelane dhewe, wong lanang umur 33 taun kasebut ngalami penyakit kasebut "Ora elek kaya flu".
  • Media Spanyol laporan yen tes cepet antibodi kanggo Covid19 mung duwe sensitivitas 30%, sanajan paling ora 80%.
  • sinau saka China ing taun 2003 nyimpulake manawa kemungkinan mati saka SARS yaiku 84% luwih dhuwur tumrap wong sing kena polusi udara moderat tinimbang pasien saka wilayah sing duwe hawa bersih. Resiko malah 200% luwih dhuwur ing antarane wong-wong saka wilayah sing udhara akeh banget.
  • Jaringan Jerman kanggo Kedokteran Berbasis Bukti (EbM) ngritik nglaporake media ing Covid19: "Cakupan media ora ana manut kriteria komunikasi risiko adhedhasar bukti sing wis dituntut. () Presentasi data mentah tanpa referensi panyebab pati liyane nyebabake overestimasi risiko ".

27 Maret 2020 (II)

  • Peneliti Jerman Dr. Richard Capek udur ing analisis kuantitatif manawa "Epidemi Corona", nyatane, "epidemi tes". Capek nuduhake manawa jumlah tes saya tambah akeh, proporsi infeksi tetep stabil lan mortalitas saya mudhun, yaiku marang panyebaran virus kasebut kanthi eksponensial (waca ing ngisor iki).
  • Profesor Virologi Jerman Dr. Carsten Scheller saka Universitas Würzburg nerangake ing podcast manawa Covid19 mesthi bisa dibandhingake karo influenza lan nganti saiki saya pati luwih sithik. Profesor Scheller curiga manawa kurva eksponensial sing asring ditampilake ing media luwih ana gandhengane karo nambah tes tinimbang nyebarake virus sing ora biasa. Kanggo negara kaya Jerman, Italia ora dadi tuladha tinimbang Jepang lan Korea Selatan. Sanajan jutaan turis Tionghoa lan mung watesan sosial sing sithik, negara-negara kasebut durung ngalami krisis Covid19. Siji alasan kanggo iki yaiku nyandhang topeng cangkem: Iki meh ora bisa dilindhungi saka infeksi, nanging bakal matesi nyebar virus dening wong sing kena infeksi.
  • The tokoh paling anyar saka Bergamo (kutha) nuduhake manawa total kematian ing wulan Maret 2020 mundhak saka umume 150 wong saben wulan dadi udakara 450 wong. Ora jelas babagan proporsi iki amarga Covid19 lan proporsi apa amarga faktor liyane kayata panik massa, keruntuhan sistemik lan kunci dhewe. Jebulane rumah sakit kutha kasebut dikepung dening wong-wong saka kabeh wilayah lan ambruk.
  • Kaloro profesor kedokteran Stanford, Dr. Eran Bendavid lan Dr.Jay Bhattacharya, nerangake ing sawijining artikel manawa nyebabake Covid19 dipateni dening sawetara pesenan gedhene lan bisa uga ana ing Italia mung 0.01% nganti 0.06% lan ing ngisor iki kena pengaruh influenza. Alesan kanggo overestimation iki yaiku jumlah wong sing wis nganggep entheng (tanpa gejala). Minangka conto, komunitas Vo Italia sing wis diuji kabeh kasebut, sing dituduhake 50-75% positif-tanpa uji coba positif wong
  • Gerald Gaß, Presiden Asosiasi Rumah Sakit Jerman, nerangake ing wawancara karo Handelsblatt "kahanan ekstrem ing Italia utamane amarga kapasitas perawatan intensif sing kurang banget".
  • Wolfgang Wodarg, salah sawijine pangritik awal lan vokal saka "panov Covid19", yaiku sauntara ora kalebu dening dewan saka Transparency Internantional Jerman, ing ngendi dheweke dadi ketua klompok kesehatan. Wodarg wis banget diserang media amarga kritik kasebut.
  • Wiski NSA Edward Snowden ngelingake yen pamrentah nggunakake kahanan saiki kanggo nggedhekake negara pengawasan lan matesi hak-hak dhasar. Langkah kontrol sing ditindakake saiki ora bakal dibongkar sawise krisis.

 

Cacahing tes yaiku nemokake a proporsional jumlah infeksi, rasio tetep pancet, ngomong marang epidemi virus sing lagi ana (Dr. Richard Capek, data AS)

Maret 28, 2020

  • sinau anyar dening University of Oxford nyimpulake yen Covid19 bisa uga wis ana ing Inggris wiwit Januari 2020 lan setengah saka populasi bisa uga wis diimunisasi, kanthi umume wong ora ngalami utawa mung gejala entheng. Iki tegese mung siji saka sewu wong kudu dirawat ing rumah sakit kanggo Covid19. (Sinau)
  • Media Inggris kacarita ing wanita 21 taun "sing tilar donya amarga Covid19 tanpa penyakit sadurunge". Nanging, wis wiwit dadi dikenal manawa wanita kasebut ora nyoba positif kanggo Covid19 lan tilar donya amarga gagal jantung. Gosip Covid19 muncul "amarga watuk watuk".
  • Ilmuwan media Jerman Profesor Otfried Jarren ngritik manawa akeh media nyedhiyakake jurnalisme sing ora kritis sing negesake ancaman lan kekuwatan eksekutif. Miturut Profesor Jarren, meh ora ana bedane lan debat nyata ing antarane para ahli.

Maret 29, 2020

  • Dr Sucharit Bhakdi, Profesor Emeritus Mikrobiologi Medis ing Mainz, Jerman, nulis an Surat Terbuka kanggo Kanselir Jerman Dr Angela Merkel, ngundang penilaian penting babagan tanggapan marang Covid19 lan takon marang Kanselir limang pitakon penting.
  • The data paling anyar saka Institut Robert Koch Jerman nuduhake yen paningkatan wong sing tes positif padha karo paningkatan jumlah tes, yaiku ing istilah persentase tetep padha. Iki bisa uga nuduhake manawa paningkatan jumlah kasus utamane amarga paningkatan jumlah tes, lan ora amarga ana epidemi.
  • Ahli mikrobiologi Milan, Maria Rita Gismondo nimbali pamrentah Italia kanggo mungkasi komunikasi nomer "positif corona" saben dina amarga angka kasebut "palsu" lan ndadekake masarakat panik ora prelu. Jumlah tes-tes gumantung banget karo jinis lan jumlah tes lan ora ujar apa-apa bab kahanan kesehatan.
  • Dr. John Ioannidis, Profesor Kedokteran lan Epidemiologi Stanford, menehi jero wawancara sakjam babagan kekurangan data kanggo ngukur Covid19.
  • Virologi Argentina, Pablo Goldschmidt, sing urip ing Prancis, nganggep reaksi politik marang Covid19 minangka "rampung banget" lan ngelingake "Langkah totaliter". Ing bagean Prancis, gerakan masarakat wis dimonitor drone.
  • Panulis Italia Fulvio Grimaldi, lair ing taun 1934, nerangake manawa langkah-langkah negara sing saiki ditindakake ing Italia yaiku "Luwih ala tinimbang fascism". Parlemen lan masarakat pancen wis ora kuwat.

30 Maret 2020 (I)

  • Ing Jerman, sawetara klinik ora bisa nampa pasien maneh - ora amarga akeh pasien utawa kasur sing sithik, nanging amarga staf keperawatan wis kabukten positif, sanajan umume, dheweke meh ora nuduhake gejala. Kasus iki nggambarake maneh babagan carane lan kenapa sistem perawatan kesehatan lumpuh.
  • Ing pensiun lan panti jompo ing Jerman kanggo wong sing demensia maju, 15 wong sing tes positif sampun seda. Nanging, "kaget akeh wong sing tiwas tanpa nuduhake gejala korona"Spesialis medis Jerman menehi informasi marang kita:" Saka sudut pandang medisku, ana sawetara bukti manawa sawetara wong kasebut bisa uga tiwase amarga tumindak sing ditindakake. Wong sing demensia ngalami stres banget nalika ana pangowahan gedhe ing urip saben dinane: isolasi, ora ana kontak fisik, bisa uga staf sing duwe hood. "Nanging, almarhum dianggep minangka" korban korona "ing statistik Jerman lan internasional. Gegayutan karo "krisis korona", saiki uga bisa mati amarga penyakit ora ana gejala.
  • miturut apoteker Swiss, Swiss Inselspital ing Bern meksa staf kudu cuti, mandheg terapi lan nundha operasi amarga wedi karo Covid19.
  • Profesor Gérard Krause, kepala Departemen Epidemiologi ing Pusat Penelitian Infeksi Helmholtz Jerman, ngelingake babagan televisi publik Jerman ZDF manawa langkah-langkah anti-korona "bisa nyebabake luwih akeh matine tinimbang virus kasebut".
  • Macem-macem media nglaporake manawa luwih saka 50 dokter ing Italia sing wis tilar donya „sajrone krisis korona“, kaya para prajurit ing sawijining perang. Mirit ing dhaptar sing cocogNanging, nuduhake manawa umume wong sing tilar donya minangka dokter pensiunan kanthi macem-macem jinis, kalebu psikiater lan pediatrik umur 90 taun, sing umume tiwas amarga sebab alami.
  • An survey ekstensif ing Islandia nemokake yen 50% kabeh wong sing positif tes nuduhake "ora ana gejala" babar pisan, dene 50% liyane umume nuduhake "gejala kaya adhem sing moderat". Miturut data Islandia, angka kematian Covid19 yaiku ing saben mille kisaran, yaiku ing kisaran flu utawa ngisor. Saka rong tes-positif kasebut tilar donya, salah sawijine yaiku "turis kanthi gejala sing ora biasa". (Data liyane Islandia)
  • Wartawan Surat Harian Inggris Peter Hitchens nyerat, "Ana bukti sing kuat yen panik sing hebat iki bodho. Nanging kebebasan kita isih rusak lan ekonomi kita lumpuh. "Hitchens negesake manawa ing sawetara wilayah ing Inggris, drone polisi ngawasi lan laporan "Ora penting" lumaku ing alam. Ing sawetara kasus, drone polisi nelpon wong liwat speker mulih supaya "nylametake nyawane". (Cathetan: Malah George Orwell ora ngira luwih adoh.)
  • Layanan rahasia Italia ngelingake saka kerusuhan sosial lan pambrontakan. Supermarket wis dijarah lan apotek diserbu.
  • Sementara Profesor Sucharit Bhakdi nerbitake video (Jerman / Inggris) kang nerangake dheweke Surat Terbuka menyang Kanselir Jerman Dr. Angela Merkel.

30 Maret 2020 (II)

Ing sawetara negara, ana bukti-bukti sing ana gandhengane karo Covid19 yen "perawatan bisa luwih ala tinimbang penyakit".

Ing tangan siji, ana risiko sing diarani infeksi nosokomial, yaiku infeksi sing ditampa pasien, sing bisa uga lara ringan, ing rumah sakit. Kira-kira ana udakara 2.5 yuta infeksi nosokomial lan 50,000 korban per taun ing Eropa. Malah ing unit perawatan intensif Jerman, udakara 15% pasien ngalami infeksi nosokomial, kalebu radhang paru-paru ing ambegan buatan. Uga ana masalah kuman sing luwih tahan antibiotik ing rumah sakit.

Aspek liyane yaiku metode perawatan sing dituju kanthi sengaja nanging kadang banget agresif sing saya akeh digunakake ing pasien Covid19. Iki kalebu, khusus, administrasi steroid, antibiotik lan obat anti-virus (utawa kombinasi kasebut). Wis ing perawatan pasien SARS-1, ditampilake manawa asile karo perawatan kasebut yaiku asring luwih elek lan luwih fatal tinimbang tanpa perawatan kasebut.

31 Maret 2020 (I)

Dr. Richard Capek lan peneliti liyane wis ditampilake yaiku jumlah individu sing positif tes gegayutan karo jumlah tes sing ditindakake tetep ajeg ing kabeh negara sing diteliti nganti saiki, sing ngomong marang panyebaran eksponensial ("epidemi") saka virus lan mung nuduhake paningkatan eksponensial ing jumlah tes.

Gumantung saka negara kasebut, proporsi individu sing positif tes antara 5 lan 15%, sing cocog karo panyebaran coronavirus sing biasane. Apike, angka angka sing tetep kasebut ora ditepungi kanthi aktif (utawa malah dicopot) dening panguwasa lan media. Nanging, kurva eksponensial nanging ora relevan lan mblusukake ditampilake tanpa konteks.

Tindakake tumindak kasebut, mesthine ora cocog karo standar medis profesional, kaya sing dideleng saka tradhisional laporan influenza saka Institut Robert Koch Jerman wis jelas (hlm. 130, deleng bagan ing ngisor iki). Ing kene, saliyane nomer deteksi (nengen), jumlah conto (kiwa, bar abu-abu) lan tingkat positif (kiwa, kurva biru) ditampilake.

Iki langsung nuduhake yen sajrone musim flu tingkat positif mundhak saka 0 nganti 10% nganti 80% sampel lan mudhun maneh menyang nilai normal sawise sawetara minggu. Yen dibandhingake, tes Covid19 nuduhake tingkat positif sing tetep ing kisaran normal (pirsani ing ngisor iki).

Ngiwa: Jumlah conto lan tingkat positif; tengen: nomer deteksi (RKI, 2017)

Tingkat positif Covid19-positif nggunakake data AS (Dr. Richard Capek). Iki ditrapake sacara analog kanggo kabeh negara liya sing saiki kasedhiya data babagan jumlah conto.

Tingkat positif Covid19 (Dr. Richard Capek, data AS)

31 Maret 2020 (II)

  • analisis grafis data ngawasi Eropa kanthi nyengsemake nuduhake manawa ora preduli karo langkah-langkah sing ditindakake, angka kematian ing saindenging Eropa tetep ana ing kisaran normal utawa ing ngisor iki nganti tanggal 25 Maret, lan asring sangisor sangisoré level taun-taun sadurunge. Mung ing Italia (65+) tingkat kematian sakabèhé saya mundhak (bisa uga amarga sawetara sebab), nanging isih ana ing sangisoré musim flu sadurunge.
  • Presiden Institut Robert Koch Jerman negesake maneh manawa kondhisi sing wis ana lan panyebabe pati nyata ojo duwe peran ing definisi sing diarani "kematian korona". Saka sudut pandang medis, definisi kasebut jelas nyasab. Iki duwe efek sing jelas lan umum dingerteni supaya politik lan masarakat wedi.
    • Ing Italia, kahanan saiki wiwit ayem. Kaya sing dingerteni, tingkat kematian sing nambah sementara (65+) yaiku efek lokal, asring diiringi panik masal lan gangguan perawatan kesehatan. Politisi saka Italia sisih lor takon, "kepiye manawa pasien Kovid saka Brescia diangkut menyang Jerman, lan ing Verona, rong pertiga kasur perawatan intensif kosong?"
  • Ing artikel sing diterbitake ing Jurnal Investasi Eropa, Profesor kedokteran Stanford John C. Ioannidis ngritik "cilaka informasi sing gedhe banget lan langkah-langkah sing dudu bukti". Malah jurnal wis nerbitake klaim sing diragukan wiwit wiwitan.
  • Sinau Tiongkok sing diterbitake ing Jurnal Epidemiologi Cina ing wiwitan Maret, sing nuduhake ora bisa dipercaya tes virus Covid19 (udakara 50% asil positif palsu kanggo pasien asimtomatik), saiki wis ditarik. Panulis utama panliten kasebut, dekan sekolah kedokteran, ora pengin menehi alasan penarikan kasebut lan ngomong babagan „prekara sensitif", Sing bisa nuduhake tekanan politik, kaya sing dicathet jurnalis NPR. Nanging, independen saka panelitian iki, ora bisa dipercaya tes virus PCR sing wis dingerteni wis dingerteni: Ing taun 2006, umpamane, infeksi massa ing panti jompo Kanada sing duwe koronavirus SARS "ditemokake", sing mengko diaktifake metu dadi coronavirus kadhemen umum (sing bisa uga fatal kanggo klompok risiko).
  • Panulis saka Risiko Jaringan Manajemen Risiko JermanNET ngomongake ing analisis Covid19 "mabur buta" uga "kompetensi data lan etika data" ora cukup ". Ora luwih akeh tes lan langkah-langkah, a conto wakil perlu. "Pangertèn lan rasio" langkah-langkah kasebut kudu ditakokake kanthi kritis.
  • Wawancara Spanyol karo virologi Argentina-Prancis sing kondhang internasional Pablo Goldschmidt diterjemahake menyang basa Jerman. Goldschmidt nganggep langkah-langkah sing dileksanakake minangka kontraproduktif medis lan nyathet yen saiki kudu "maca Hana Arendt" kanggo ngerti "asal usul totaliterisme".
  • Perdana Menteri Hongaria Viktor Orban, kaya perdana menteri lan presiden liyane sadurunge umume ora duwe tenaga parlemen Hongaria miturut "ukum darurat" lan saiki bisa mrentah miturut keputusan.

Luwih lengkap babagan Coronavirus.


Nuduhake

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.