Nganyari Sint Maarten COVID-19: Bandara, Rumah Sakit, Pendidikan, Bisnis

Nganyari Sint Maarten COVID-19: Bandara, Rumah Sakit, Pendidikan, Bisnis
Nganyari Sint Maarten COVID-19: Bandara, Rumah Sakit, Pendidikan, Bisnis
ditulis dening editor

Kabeh jagad iki ngalami kerusuhan serius amarga ana krisis kesehatan sing durung pernah ana sadurunge. Saben negara kena pengaruh. Sabar lan kurungan mung minangka wangsulan sing cocog. Minangka Presiden Republik Prancis, E. Macron ujar nalika negesake kanthi tulus marang bangsa kasebut, "Jagad iki nglawan mungsuh sing ora katon". Amarga konteks kasebut, pamrentah nuduhake warta paling anyar yaiku a Nganyari Sint Maarten COVID-19 ing virus corona.

Sawetara langkah-langkah mbatesi wis ditindakake ing kabeh titik entri lan kanggo perusahaan umum lan swasta.

Bandara

Watesan lelungan wis dileksanakake dening panguwasa.

Ing Bandara Internasional Putri Juliana, dina Minggu tanggal 22 Maret minangka dina terakhir kanggo warga (penumpang) Sint-Maarten / Saint-Martin bali menyang pulau kasebut nganti tanggal 15 April (bakal diganti).

Mung penerbangan kargo sing bakal sah mlebu.

Kanggo informasi luwih lengkap, tulung tututi tautan ing ngisor iki.

Facebook: Facebook.com/SXMGOV

Situs web: sintmaartengov.org/coronavirus

Jadwal penerbangan sing dianyari kasedhiya ing kaca Facebook bandara lan situs web.

Facebook: Bandara Internasional Putri Juliana

Situs web: sxmairport.com/news-press.php

Ing Bandara Grand Case:

Miturut keputusan, lan kanggo njaga link wilayah, penerbangan komersial diterusake wiwit tanggal 23 Maret dening Air Antilles Express.

Penerbangan bakal dioperasikake karo pesawat Twin-Otter 17 kursi ing dina Senen, Rebo lan Jum'at.

Penerbangan diwenehake kanggo:

  • Ana wong sing ngancani wong sing lara banget
  • Sing mbutuhake operasi mendesak, kemoterapi, dialisis…
  • Sing lelungan amarga alasan profesional ana gandhengane karo krisis.

Nanging, dheweke kudu nuduhake bukti residensi ing dokumen perjalanan.

Kajaba iku, dheweke kudu ngasilake rong dokumen sing mbuktekake motivasi lelungan kasebut.

Air Caraïbes mandheg kabeh penerbangan lan kegiatan nganti ora dingerteni.

Kanggo informasi luwih lengkap, waca:

Facebook: Kasus Grand Aeroport Saint Martin

Situs web: saintmartin-airport.com

situs web: vente_sfg@airantilles.com

Feri antar-pulau

Rotasi ing antarane Saint-Martin lan pulau Anguilla ditanggepi nganti diwartakake maneh saka Stasiun Ferry Marigot.

Ana siji rotasi saben dina antarane Saint-Martin lan Saint-Barthelemy,

Facebook: Voyager St Barth

Marina Benteng Louis

Benteng Louis Marina ing Marigot ditutup kanggo umum.

Yen ana darurat, hubungi + 33 690 66 19 56.

Saka 8 esuk nganti 4 sore ing dina kerja lan wiwit 8 esuk nganti awan ing akhir minggu.

Sampeyan uga bisa ngubungi kontak liwat email: info@marinafortlouis.com

Prahu pribadi saiki diwatesi ing perairan Prancis.

Navigasi samar sah kanggo bahan bakar lan bahan bakar, nanging para pelaut kudu ngisi formulir sing padha karo driver mobil.

Pelabuhan Galisbay

Penerimaan kapal pesiar dilarang wiwit diterbitake Keputusan Menteri tanggal 13 Maret.

Kabeh kegiatan ing pelabuhan komersial, dianggep minangka struktur sing penting, dijaga.

Ora ana pembatalan utawa modifikasi jadwal babagan panrima barang.

Hospitals

Ing Rumah Sakit Louis Constant Fleming, langkah pencegahan ditindakake kanggo matesi akses menyang rumah sakit kajaba ER.

Sirkulasi ing wilayah kasebut

Pamrentah Prancis lan Walanda uga setuju karo "Kontrol Wates sing Apik" kanggo mbatesi gerakan sing ora penting. Iki minangka upaya kanggo nyuda kemungkinan panyebaran virus COVID-19.

Kayane, kabeh warga pulau sing kudu nyebrang wates mung bakal bisa nglakoni tujuan kerja utawa tujuan kesehatan.

Kabeh kudu nggawa pengabaian sing ngeselake.

Tanggal 30 Maret, Sisi Walanda ing pulau kasebut wis ngetrapake kurfew wiwit jam 8 bengi nganti jam 6 esuk.

Prefektur lan Collectivité nerbitake dekrit sing nyebutake manawa kabeh kegiatan rekreasi ruangan kayata pantai, kolam hotel lan kolam bareng ing omah dilarang nganti ora diwartakake maneh.

Nganti tanggal 15 April, kabeh sirkulasi dilarang kajaba amarga alasan ing ngisor iki:

Supaya bisa kerja yen makarya saka adoh ora bisa ditindakake

Kanggo blanja barang-barang kebutuhan pokok ing toko sing diidini tetep mbukak.

Kanggo menyang dhokter.

Kanggo ngurus bocah lan / utawa wong sing rentan.

Kanggo njupuk udara seger

Pengabaian sing ngrusak pribadi dibutuhake kanggo kabeh sirkulasi.

Bisa didownload saka tautan ing ngisor iki

Facebook: Préfecture de St Barthélémy lan de Martin Martin

Situs web: saint-barth-saint-martin.gouv.fr

Sampeyan kudu diisi dening saben wong saben-saben metu kanthi alesan sing ditemtokake. Ketidakpatuhan marang aturan kasebut bisa dihukum wiwit saiki wiwit 200 €.

Wiwit tanggal 24 Maret, lan nganti diwartakake maneh, Simpson Bay Lagoon ora ngidini kapal mlebu maneh.

Lembaga pendidikan

Pusat perawatan bocah, taman kanak-kanak, sekolah, perguruan tinggi lan sekolah tinggi ing Saint Martin ditutup dina Senen Maret 16. Sekolah ing Sint Maarten ditutup dina Rebo tanggal 18 Maret.

bisnis

Perusahaan sing mbukak kanggo umum lan bisnis non-esensial ditutup nganti tanggal 15 April 2020.

Kanggo ndeleng dhaptar perusahaan sing sah kanggo nerusake kegiyatan, konsultasi karo tautan ing ngisor iki:

Facebook: Préfecture de St Barthélémy lan de Martin Martin

Situs web: saint-barth-saint-martin.gouv.fr

Kabeh toko kudu ditutup jam 6 sore nganti 15 April 2020.

Pangeling kanggo praktik kebersihan sing apik.

  • Cuci tangan kanthi rutin
  • Tutup tutuk lan irung nganggo sikut utawa jaringan sing lentur nalika batuk lan wahing
  • Gunakake jaringan sing bisa dibuwang
  • Salam tanpa salaman lan aja ngambung
  • Jaga jarak keamanan 4 KAKI
  • Hubungi EMERGENCY +15 yen ana gejala sing muncul (batuk, demam, lsp) lan tetep ing omah
  • Nganggo topeng yen lara

Kanggo pitakon luwih lengkap, kirim email ing contact@st-martin.org utawa nelpon +590 590 875721

Kabeh tim Kantor Pariwisata tetep prihatin lan ngupayakake mbantu lan menehi informasi babagan kemampuan sing paling apik.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

editor

Pemimpin editor kanggo eTurboNew yaiku Linda Hohnholz. Dheweke adhedhasar ing HQ eTN ing Honolulu, Hawaii.