Breaking Israel News Warta Breaking Travel Breaking News US Warta Pamrentah News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Maneka Warta

Coronavirus nggawe negara ngobrol

Pilih basa sampeyan
Kabeh kasino Las Vegas ditutup amarga pandemi virus corona
Kabeh kasino Las Vegas ditutup amarga pandemi virus corona
ditulis dening Saluran Media

Pemimpin jagad, wiwit Donald Trump nganti Angela Merkel, ngomong angel nalika nglawan virus corona. Nanging nalika terminologi perang digunakake saka mimbar bully ing ibukutha global, kasunyatane yaiku "mungsuh sing ora kasat mata" terus ngaku korban liyane, kanthi medis lan ekonomi.

Ing dina Rebo, jumlah kasus coronavirus sing dikonfirmasi ing 180 negara lan wilayah luwih saka 938,452, kanthi luwih saka 47,290 korban jiwa, miturut Johns Hopkins University lan Pusat Sumber Daya Coronavirus.

Ing konferensi warta sing digawe serius ing dina Selasa, Presiden Trump ngakoni yen rong minggu sabanjure bakal "nglarani" banget amarga modeling nuduhake yen nganti 240,000 wong Amerika bisa mati, sanajan uga ana langkah-langkah ketat.

"Kekuwatan kita bakal diuji, ketahanan kita bakal dicoba, nanging Amerika bakal mangsuli kanthi katresnan lan wani lan tekad sing wesi," ujare Trump.

Ing dina Rebo, korban tiwas AS mung luwih saka 5,112, kanthi 215,344 kasus sing dikonfirmasi.

Kepiye koordinasi tanggapan global lan regional kanggo wabah COVID-19? Apa luwih kudu rampung?

"Koordinasi global… wis beda-beda, lan sawetara wilayah luwih apik tinimbang liyane," ujare Dr. Osman Dar, direktur Proyek One Health ing Chatham House London, marang The Media Line liwat email.

Tanggepan ing wilayah Timur Tengah nduduhake variasi iki.

"Sawetara materi medis sing digawa Mossad menyang negara kasebut minangka asil langsung saka hubungan pemanasan Israel karo negara-negara Arab," ujare Jonathan Schanzer, wakil presiden senior riset ing Yayasan Pertahanan Demokrasi, marang The Media Line, ngrujuk marang layanan intelijen eksternal Israel.

"Kerja sama antarane Israel lan negara-negara mungsuh iki terus saya akeh," ujare. "Nanging kerja sama sajrone krisis pancen nyengkuyung."

Nalika negesake manawa Israel lan negara anggota Dewan Kerja Sama Teluk nganti saiki sukses ngemot pandemi kasebut, Dr. Banafsheh Keynoush, sawijining analis ing AS, nyeseli kekurangan koordinasi sing luwih wiyar ing Timur Tengah lan Afrika Lor, sing bisa ngganggu upaya ngemot luwih jembar.

"Sithik banget sing bisa ditindakake sacara kolektif dadi wilayah amarga ora duwe kekarepan utawa kapercayan politik, lan sumber daya winates," ujare Keynoush ing email sing dikirim menyang The Media Line.

Contone, Siria bisa dadi bom nalika nyebar penyakit iki. Ing dina Rebo, negara sing gelut perang nglaporake 10 kasus lan loro korban jiwa. Perserikatan Bangsa-Bangsa ngelingake wabah parah yen penyakit iki nyebar ing antarane para pengungsi Siria lan pengungsi internal.

Nanging bisa uga mungsuh lawas bisa mulang piwulang anyar babagan kerja sama sajrone krisis, amarga Israel lan Palestina kerja sama kanggo nyegah wabah virus corona.

Contone, tim medis Israel nyedhiyakake mitra Otoritas Palestina ing latihan West Bank babagan cara ngatasi penyakit kasebut. Ing Gaza, Israel ngirim kit tes virus corona menyang Hamas liwat nyebrang wates.

"Loro arene sing beda banget [ana] ing Tepi Kulon lan Gaza, nanging ing kalorone kasus kasebut kita ngerteni keterlibatan Israel," Yaakov Lappin, rekan riset ing Pusat Studi Strategis Begin-Sadat, marang The Line Media.

Ing dina Rebo, ana 5,591 kasus sing dikonfirmasi lan 23 wong mati ing Israel, dene ing wilayah Palestina ana 134 kasus sing dikonfirmasi lan siji korban jiwa.

Koordinator Kegiatan Pamrentahan ing Wilayah (COGAT), unit Kementerian Pertahanan Israel, uga wis kerja sama karo pejabat kesehatan umum Palestina.

"Mesthi minangka conto krisis medis supaya loro pihak bisa nambah kerjasama kanggo kepentingan umum," ujare Lappin.

Ing tandha liyane sing nyemangati, komunitas ilmiah ing jagad iki bakal nambah kerjasama.

Ing dina Minggu, Administrasi Pangan lan Obat AS ngumumake persetujuan uji coba Tahap Loro kanggo obat Israel sing bisa ngobati Sindrom Pernafasan Pernafasan Akut (ARDS), sawijining kondhisi sing tanggung jawab udakara 50% korban virus corona.

"Katon yen ing level ilmiah lan teknis, pancen ana koordinasi," Amb. Charles Ries, wakil presiden ing think tank RAND Corporation, marang The Media Line. "Para ilmuwan duwe hubungan internasional lan oyot lan kabiasaan internasional sing cocog karo perkara iki."

Nanging Ries ujar manawa luwih bisa ditindakake kanthi bebarengan kanggo ngatasi virus corona. Sarane kalebu nyingkiri alangan perdagangan lan kontrol ekspor peralatan medis penting kayata topeng, sarung tangan, lan ventilator; ngangkat watesan kanggo subsidi kanggo produksi barang domestik sing gegandhengan karo pandemi; mrentahake sapa wae sing nggawe vaksin kanggo menehi lisensi teknologi kanggo kabeh wong supaya bisa skala cepet; lan ngetrapake sistem sing aman kanggo nandhakake lelungan sing duwe kekebalan virus.

Dheweke nambahake manawa tes cepet kudu kasedhiya ing saindenging internasional.

Lan kepiye cara pamrentah sing beda - lan kadang kontradiktif -? Pangukuran beda-beda miturut negara, wilayah, negara bagian lan uga kutha, kalebu kunci, kurfew, jarak sosial, penutupan bisnis lan watesan perjalanan.

"Koordinasi asring luwih parah ing bagean sing sugih ing donya, kayata Amerika Utara lan Eropa, ing ngendi pamrentah nasional lan pejabat negara utawa propinsi nggunakake macem-macem pendekatan jarak adoh sosial lan langkah karantina," tulis Chatham House Dar.

Miturut Ries, transparansi efektifitas langkah-langkah kasebut penting yen praktik paling apik diterapake ing skala global.

"Yen pamrentah bisa ngerti babagan apa sing dicoba pamrentah liyane, lan apa asile, dakkira komunitas internasional bisa kanthi cepet nyedhot lan ngetrapake piwulang," jarene.

Nanging Organisasi Kesehatan Dunia ora nampa data saka negara-negara tartamtu, lan luwih saka 70 wis nemtokake larangan lelungan internasional kanggo nentang WHO, sing menehi saran supaya ora tumindak kasebut. Mung 45 negara sing nggunakake larangan perjalanan internasional sing nglaporake tumindak menyang agensi kasebut, minangka syarat.

Dar ujar manawa WHO wis sinau piwulang saka wabah kepungkur, kayata Ebola, nanging, kaya Perserikatan Bangsa-Bangsa lan Bank Dunia, "kurang efektif ing manajemen lan koordinasi akses menyang diagnosis lan penanggulangan medis, kayata PPE peralatan]. ”

Conto nuduhake informasi lan koordinasi sing cedhak sajrone krisis virus corona yaiku kasus AS lan Israel, sing nggawe klompok kerja gabungan lan mekanisme pertukaran kanggo nglawan pandemi kasebut.

"Kita ndeleng koordinasi Israel-Amerika level tinggi," ujare Ries.

AS nyedhiyakake pitulung finansial kanggo wilayah sing angel banget, nganti saiki ngasilake dana $ 274 yuta liwat USAID lan Departemen Luar Negeri kanggo 64 negara sing ngalami risiko paling gedhe.

Ing ngendi pamrentah lan agensi internasional gagal nyedhiyakake PPE lan peralatan kanggo perawatan kritis lan diagnostik, pendanaan pribadi kayata Yayasan Jack Ma ing China lan Yayasan Bill & Melinda Gates ing AS wis melu.

Tilas sing nembe nyumbang masker rai, tameng rai, kit tes lan peralatan protèktif kanggo Israel, lan sing terakhir ngumumake nyumbang $ 3.7 yuta kanggo ndhukung upaya relief virus corona ing wilayah Seattle sing luwih gedhe.

SOURCE: Saluran Media

Panganggit: JOSHUA ROBBIN MARKS

Coronavirus nggawe negara ngobrol

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Saluran Media