Breaking News Internasional Breaking Philippines News Warta Breaking Travel angkara budaya Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Filipina Duterte: Pelanggar karantina COVID-19? Tembak mati!

Filipina Duterte: Pelanggar karantina COVID-19? Tembak mati!
Presiden Filipina Rodrigo Duterte
ditulis dening Kepala Editor Tugas
Sajrone pidato ing televisi sing durung dijadwalake ing wayah wengi Rebo, Presiden Filipina Rodrigo Duterte menehi peringatan banget marang warga negara, sing nglanggar watesan kunci ing tengah-tengah viruscorona krisis - nglanggar karantina lan sampeyan bisa langsung ditembak, amarga pasukan keamanan Filipina saiki duwe prentah kanggo nembak 'para perusuh' sing kasar nalika negara kasebut nglawan wabah kasebut.

Ing peringatan sing parah, Duterte marang polisi lan militer supaya nggunakake pendekatan sarung tangan kanggo pelanggar langkah-langkah kunci ing Luzon - pulau paling gedhe lan paling padhet negara kasebut - sing dileksanakake wulan pungkasan kanggo nyegah panyebaran virus corona.

“Aku ora bakal ragu-ragu. Prentahku kanggo polisi lan militer, uga [kabupaten], yen ana masalah utawa kahanan ana wong-wong gelut lan nyawane nyerang, mateni wong-wong mau, "ujare presiden.

Duterte menehi pidato sawetara jam sawise 21 warga ing Kota Quezon - umume para buruh pabrik lan konstruksi berpenghasilan rendah, ora bisa kerja nalika dikunci - dicekel amarga protes tanpa ijin. Penangkapan kasebut dikutuk dening klompok pekerja Solidaritas Pekerja Filipina (BMP), sing nyebabake pamrentah amarga target wong sing mlarat njaluk pitulung nalika krisis.

Presiden njaluk sing butuh pitulung supaya sabar, ndhesek supaya "ngenteni pangiriman sanajan telat, bakal tekan lan sampeyan ora bakal keluwen," nanging ngelingake warga "aja medeni pamarentah. Aja nantang pamrentah. Sampeyan mesthi bakal kalah. ”

Pesen kunci sing nyapu nggawe kabeh penduduk Luzon 57 yuta dadi "karantina komunitas sing ditingkatake," matesi gerakan ing saindenging pulau kanggo tuku panganan, obat-obatan lan barang-barang penting liyane, lan nutup kabeh industri penting.

The Philippines wis ngonfirmasi luwih saka 2,300 kasus Covid-19 lan ngetung 96 korban jiwa. Organisasi Kesehatan Dunia, nanging, wis ngamati manawa kurang saka tes sing ditindakake ing kana, bisa uga ana jumlah infeksi sing luwih gedhe, nanging ujar manawa diarepake supaya "tambah akeh ing dina-dina mbesuk."

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov