24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Airlines Airport Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii TIKP News wong Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Napa mung Presiden Trump sing bisa nylametake Hawaii saiki?

Napa mung Presiden Trump sing bisa nylametake Hawaii saiki
hawaiimayor
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Saben dina luwih saka 1,000 penumpang isih ndharat lan mangkat ing bandara ing Negara Bagian Hawaii. Minangka negara pulau lan kanthi efektif ngganggu aliran Coronavirus ing antarane wong-wong saka macem-macem wilayah, kudu mandheg aliran iki. Hawaii minangka salah sawijining tujuan plancongan lan wisata sing paling dikarepake ing saindenging jagad. Mungkasi pariwisata saiki mateni ekonomi negara kasebut.

Mungkasi pariwisata lan lelungan bisa uga dadi siji-sijine alat kanggo nylametake industri penting iki Aloha Negara bisa nyambut tamu maneh kanthi mbukak tangan.

Hawaii duwe kauntungan sing jelas tinimbang Amerika Serikat liyane. Hawaii minangka negara bagean pulau lan bisa diisolasi.

Akeh wong ing Hawaii sing meksa Walikota lan Gubernur supaya mungkasi risiko sing ora perlu kasebut. Nalika Walikota Honolulu, Kirk Caldwell, njupuk inisiatif, akeh klompok kalebu pamaca HawaiiNews.online, anggota saka Klompok Komunitas North Shore ing Oahu, LGBT Hawaii , Adhedhasar Hawaii Koalisi Mitra Pariwisata Internasional, lan uga staf saka eTurboNews melu meksa supaya negara bisa nggampangake iki.

Gubernur Hawaii Ige marang eTurboNews seminggu kepungkur, mung Presiden sing bisa nemtokake langkah kasebut. Hawaii duwe 3 kabupaten lan 4 walikota. Walikota iki nglumpuk dina iki kanggo njaluk Presiden Trump nylametake Hawaii lan industri pariwisata lan pariwisata

Walikota Kirk Caldwell, Derek Kawakami, lan Mike Victorino dina iki ngirim surat menyang Presiden Amerika Serikat Donald Trump sing njaluk mandheg kabeh lelungan sing ora penting sing teka ing Hawaii kanggo upaya mungkasi panyebaran COVID-19 (coronavirus).

Gubernur Hawaii, David Ige, karantina wajib patbelas dina wiwit saiki ditrapake kanggo kabeh wong sing lelungan antar pulau. Pesenan antar-pulau kasebut ngembangake perintah karantina Gubernur 26 Maret kanggo kabeh penumpang sing ora ana ing negara.

"Maui County minangka siji-sijine kabupaten sing kasusun saka telung pulau sing kapisah," ujare Walikota Michael Victorino. "Kita kudu mesthekake Maui, Molokai, lan Lanai isih nampa sumber daya lan layanan sing penting nanging uga dilindhungi saka panyebaran virus iki."

"Sawise krisis iki rampung, kita pengin siyap mbukak maneh pulau kita kanggo para pengunjung saka saindenging jagad," ujare Walikota Caldwell. "Nanging mandegake kabeh lelungan sing ora penting teka ing negara kita, penting banget kanggo nyegah panyebaran virus iki, luwih-luwih amarga mayoritas COVID-19 kasus Hawaii gegandhengan karo lelungan. Kajaba iku, pengunjung kaya kasebut nggawe beban kanggo kabeh responden pertama ing wektu nalika kita butuh fokus kanggo nglawan panyebaran COVID-19. ”

"Nalika masarakat pindhah, virus kasebut bisa obah, lan kita butuh pitulung saka kabeh level pamrentah kanggo nyilikake gerakan supaya kita bisa normal maneh," ujare Walikota Derek Kawakami, "Saiki dudu wayahe lelungan santai. Hawaii duwe kesempatan unik kanggo mungkasi panyebaran virus iki kanthi cepet ing negara kita, lan kita njaluk pitulung Presiden supaya bisa kelakon. ”

Ing tanggal 1 April 2020, Hawaii duwe 258 kasus positif COVID-19. Saiki, Hawaii nduwe kasus paling gedhe siji dina paling gedhe nganti saiki, kanthi 25 kasus anyar ing Oahu, lan 34 kasus anyar ing saindenging negara. Hawaii uga mung ngalami korban tiwas pisanan saka COVID-19, kanthi luwih bisa ngetutake.

Kajaba iku, pusat panggilan informasi COVID-19 City lan County Honolulu bakal tetep mbukak suwene minggu iki saka 8 esuk nganti 5 sore saben dina. Pendhudhuk Oahu disaranake ngunjungi situs web, oneoahu.org kanggo njaluk wangsulan pitakon sing asring ditakokake babagan Tetepane Omah Caldwell ing Pesenan Ngarep.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.