24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Warta Belize Breaking Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Industri Hospitality Warta Industri Rapat News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Belize negesake kasus COVID-4 kaping 19, nutup wates karo warga negara

Belize negesake kasus COVID-4 kaping 19, nutup wates karo warga negara
Perdana Menteri Belize Rt. Hon. Dean Barrow
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Perdana Menteri Belize Rt. Hon. Dean Barrow dina iki ngumumake penutupan tapel wates negara kasebut dadi warga negara Belize.

Kanca-kanca Belizeans,

Awal dina iki, tim kepemimpinan Kementerian Kesehatan ngumumake kabar babagan asil tes sing kuwatir nalika esuk iki negesake kasus kaping papat Belize Covid-19.

Wong sing kena infeksi kasebut asale saka Distrik Cayo, nanging udakara 11 dina kepungkur, dheweke wis plancong-plancong menyang kutha Belize lan makarya. Dheweke ana ing isolasi ing Rumah Sakit Regional Kulon lan DHS lan tim wis miwiti latihan pemetaan lan nelusuri. Pancen, kontak kontak minangka pambuka kanggo tes wis diwiwiti; lan olahraga kalebu jangkoan para profesional medis sing melu perawatan pasien.

Kanggo ndeleng kabeh iki, pesenanku dina iki kanggo tujuan loro.

Saiki jelas yen deklarasi Negara Darurat lan nutup negara kasebut ora suwe. Isih ana wong sing negesake manawa kita kakehan tumindak kanggo promosi sawetara langkah draconia sing ana ing instrumen statutori sing direvisi sing ditandatangani bengi dening Mulia Gubernur Jenderal. Muga-muga kasus kaping papat iki bisa mbantu dheweke mbujuki gravitasi absolut saka kahanan kasebut.

Menawi mekaten, aku uga njaluk supaya kabeh ora nyoba ngalahake sistem kasebut. Aja nyoba - lan ing kene aku njaluk petisi marang pamilik bisnis lan individu - mandheg nyoba golek solusi utawa milih watesan sing meksa sampeyan nutup lan matesi kegiatan sampeyan. Aku mbaleni maneh, yen gerakan sampeyan kudu mung adhedhasar tujuwan, diwatesi karo alesan sing wis kacathet ing Peraturan Darurat.

Perjalanan nyabrang ing distrik distrik curtailed, lan Paskah dibatalake, kajaba, minangka kesempatan kanggo ndonga, refleksi, lan nekani virtual ing upacara agama sing bakal ditindakake greja kita.

Sampeyan kabeh ngerti manawa rong kasus pertama kita, salah sijine nyebabake infeksi wong katelu, diimpor. Sing nomer papat iki kayane ora. Mula, nggawe jelas yen penting banget kanggo waspada lan langkah-langkah proteksi sing ditrapake kanggo Negara Darurat kanggo nggayuh. Lan isih ana sing kudu ditindakake. Asile, aku saiki, sawise menehi panjelasan, ngumumake tambahan babagan Peraturan Darurat.

 

Sawetara dina kepungkur, kita menehi kabar babagan keputusan kita kanggo nyelehake kabeh wong Belize mlebu utawa mlebu maneh ing Belize, kanthi karantina 14 dina wajib. Wiwit wektu iku udakara 19 wong Belizeans saiki dikurung ing Kutha Corozal ing rong fasilitas. Nanging, dheweke tetep teka. Iki minangka pangeling banget yen rong kasus pertama kita digawa saka LA lan New York. Kahanan warga Belize sing wis ana ing AS lan Meksiko mung bali menyang negara kasebut, lan ora bisa dilanjutake. Godhong mbukak nganti mbukak kanggo ngimpor virus lan iki bisa nambah kabeh upaya perang nglawan COVID-19.

Akibate, lan sawise entuk dhukungan saka Komite Pengawas Nasional, Pemerintah Belize mutusake manawa wates kita saiki bakal ditutup malah kanggo wong Belize sing pengin mlebu negara kasebut. Kajaba kasus sing bali saka plancongan kanthi perhatian darurat utawa sawetara tujuan darurat liyane, ora ana wong Belizean sing saiki ana ing luar negeri sing bisa bali menyang Belize. Larangan iki, ing wiwitan, bakal suwene Negara Darurat; lan bakal diwiwiti jam 12:01 esuk dina Minggu, 5 April.

Aku, gampang ngakoni, pamindhahan ekstrem. Nanging, ora ana sangsi manawa prelu ditindakake nalika kita nindakake kabeh kanggo ngilangi sistem kesehatan kita lan ngilangi nyawa sing serius amarga panyebaran virus kasebut. Mula, aku takon marang kabeh warga Belize, lan utamane sing ana ing diaspora, kanggo ngerti apa sing dingerteni. Iki minangka perjuangan urip kita lan aku sengaja nggunakake kiasan nalika aku ujar manawa Belize pancen kudu ditrapake ing perang.

Keputusan anyar kita yaiku, amarga kita wis mriksa lan mriksa maneh, kabeh sah lan adhedhasar kekuwatan sing ana ing Konstitusi negara kasebut lan ing Proklamasi Darurat Gubernur Jenderal. Mula, kita bakal nerusake lan sajrone 30 dina sabanjure, jabatan kita ora bisa dibalekake. Nanging, iku ora kabeh.

Kahanan kasus Cayo nerangake manawa bebaya panularan manungsa menyang manungsa saiki akeh. Mula, aku duwe hak bali maneh ing minggu ngarep kanggo ngumumake arahan shutdown sing luwih ketat.

Sawetara bisnis sing lolos saka penutupan babak pertama bisa uga kalebu ing babak kaping loro. Lumrahe, iki bakal kedadeyan sawise rapat Komite Pengawas Nasional ing dina Senin lan konsultasi karo Kabinet.

Aku nutup kanthi nuduhake sawetara kabar apik babagan ekonomi. Formulir aplikasi kanggo wong-wong sing wis ilang pegawean lan bakal diwenehake manawa GOB wis kasedhiya. Nyatane, wis ana akeh aplikasi kaping pisanan. Proses verifikasi lagi ditindakake, lan masarakat kudu ndeleng dhuwit ing bank sajrone rong dina kerja.

Pungkasan, OFID wis negesake persetujuan program reprogram 10 juta dolar Belize saka komponen infrastruktur Proyek Penanggulangan Kemiskinan Southside. Dhuwit kasebut saiki bakal digunakake kanggo nambah dhuwit kanggo program wong. Kajaba iku, OFID nglacak persetujuan kanthi cepet kanggo utang Belize sing anyar kanthi jumlah 20 juta dolar. Nalika kabeh iki dilebokake ing dana sing bakal teka saka Bank Dunia lan IDB, kita bakal ngupayakake supaya ora ana wong sing ngleksanani latihan kanggo nutupi para pengangguran kanthi komprehensif lan wong-wong sing berjuang kanggo panganan kulawargane.

Kaya biasane, bareng-bareng nindakake sing paling apik lan kita bakal menang.

Venceremos,

Lan Gusti Allah mberkahi Belize.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov