Breaking News Finlandia Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan Maneka Warta

Tes Cepet kanggo COVID-19 sing Diteliti ing Finlandia

Pilih basa sampeyan
Tes Cepet kanggo COVID-19 sing Diteliti ing Finlandia
Prototipe Tes Cepet kanggo COVID-19 sing Diteliti ing Finlandia

Antarane riset vaksin kanggo nglawan COVID-19 coronavirus diklaim dening udakara 30 negara, Finlandia menehi informasi babagan tahapan tes cepet kanggo piranti COVID-19 kanggo ngenali virus agawe kasebut. Iki wis dilaporake dening Pak Gianfranco Nitti, koresponden kanggo Finlandia "La Rondine" Finlandia lan anggota Associatio Media Asing, Roma. Laporan kasebut nyatakake:

Nggawe tes kanthi cepet lan andal kanggo ngenali penyakit iki ing millennium kita ing tahap wiwitan yaiku komitmen laboratorium, ilmuwan, lan pusat riset ing saindenging jagad. Iki sing diusulake ing Finlandia ing Sepeda gunung, Pusat Riset, Pengembangan lan Inovasi Negara.

Kanthi luwih saka 2,000 karyawan, kalebu akeh ilmuwan lan peneliti, nyengkuyung pertumbuhan sing berkelanjutan lan ngadhepi tantangan global paling gedhe saiki kanggo ngrampungake dadi kesempatan pertumbuhan, mbantu masarakat lan perusahaan berkembang liwat inovasi teknologi. Diadegake ing taun 1942, nduweni pengalaman meh 80 taun ing panelitian tingkat dhuwur lan asil ilmiah.

Tim peneliti MeVac

Lan tepat ing VTT, kerja diwiwiti ing jinis tes anyar adhedhasar deteksi antigen virus kanggo virus COVID-19. Tujuan tes cepet yaiku nyedhiyakake profesional kesehatan kanthi metode sing akurat, cepet lan hemat sumber daya kanggo ndeteksi infeksi coronavirus dini liwat tes cepet kanggo COVID-19.

Pangembangan tes cepet ditindakake dening VTT bebarengan karo pusat riset MeVac - Meilahti babagan vaksin kasebut. Proyek kasebut uga aktif golek perusahaan Finlandia kanggo gabung karo kerja sama kasebut.

Cara tes kanthi cepet adhedhasar deteksi antigen virus ing conto nasofaring lan bakal ngidini diagnosis COVID-19 ing tahap wiwitan penyakit. Tes kasebut dirancang kanggo ditindakake dening profesional kesehatan - paling ora ing tahap kaping pisanan. Nanging, asil bakal ngasilake luwih cepet tinimbang tes sing ana, sajrone 15 menit utawa kurang.

Prototipe alat kanggo diagnosis cepet

Tes cepet anyar kanggo COVID-19 uga bakal luwih murah tinimbang metode tes saiki. Pangembangan Antibodi wis diwiwiti ing VTT lan versi awal tes diarepake ing pungkasan taun 2020.

"Amarga kahanan epidemi iki saya parah ing internasional, kita wiwit golek solusi ing wilayah sing paling apik. Kita duwe pengalaman pangembangan lan produksi antibodi, uga pengalaman sadurunge ing desain tes diagnostik. Keputusan sing gampang kanggo kita miwiti nggarap antibodi COVID-19, "ujare Dr Leena Hakalahti, pimpinan tim riset biosensor VTT.

Riset dening HUS Helsinki, rumah sakit universitas, duwe peran penting ing pangembangan antibodi lan conto sing digunakake ing riset dijupuk saka pasien sing kena infeksi coronavirus.

Proyek kasebut ditindakake kanthi kolaborasi cedhak karo tim riset sing dipimpin dening profesor virologi ing Universitas Helsinki, Olli Vapalahti lan direktur Pusat Penelitian Vaksin MeVac, profesor penyakit infeksi ing universitas sing padha, Anu Kantele.

"Nalika panelitian terus, kita bakal nemokake kemungkinan nggunakake antibodi sing dikembangake ora mung kanggo tes nanging uga kanggo perawatan penyakit coronavirus," ujare Profesor Vapalahti.

VTT miwiti riset kanggo nggawe antibodi anyar tumrap antigen virus SARS-CoV-2 kanthi pendanaan internal, nanging proyek kasebut saiki kanthi tliti golek dana tambahan lan mitra kanggo pangembangan tes cepet kanggo COVID-19 iki. Produksi tes lan alat analisis bisa ditindakake ing Finlandia dening perusahaan VTT lan Finlandia lan, saliyane kanggo nyukupi kebutuhan internal, bisa didol kanthi internasional.

"Tambah kemampuan kanggo nindakake tes duwe peran penting kanggo ngawasi kemajuan epidemi, nanging metode tes saiki mbutuhake akeh wektu lan sumber daya sing matesi kapasitas.

Tujuan tes cepet yaiku supaya bisa nambah kapasitas tes lan njamin kasedhiyan tes sanajan epidemi isih ana, "komentar wakil presiden wilayah riset, Dr. Jussi Paakkari saka VTT.

Ngerjakake tes kanthi cepet saiki fokus ing COVID-19, nanging yen tes cepet kanggo teknologi COVID-19 ditetepake, proses pangembangan sing padha bisa ditrapake kanthi cepet kanggo diagnosis virus liyane.

Diagnostik lan kesehatan digital minangka bidang utama keahlian VTT kanthi udakara 80 wong sing nggarap topik sing gegandhengan ing Finlandia ing pusat-pusat ing Oulu, Espoo, Tampere lan Kuopio. VTT uga duwe pengalaman akeh babagan ngrancang alat diagnostik sing digawe khusus kanggo macem-macem penyakit.

Portofolio teknologi VTT kalebu kabeh sing dibutuhake kanggo nggawe alat lan sistem diagnostik sing bisa digunakake; lembaga kasebut bisa nggabungake keahlian babagan antibodi kanthi produksi seri test strip lan analisis data sing akurat.

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Mario Masciullo - Khusus kanggo eTN