Breaking Dominica News Warta Breaking Travel News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Dominica COVID-19 Coronavirus Nganyari Resmi kanggo negara kasebut

Dominica COVID-19 Nganyari Resmi kanggo negara kasebut
Dominica COVID-19 Nganyari Resmi kanggo negara kasebut

Epidemiologis Nasional (Ag) ing Kementerian Kesehatan, Kesehatan lan Investasi Kesehatan Anyar, Dr. Shulladin Ahmed, nganyari negara babagan Dominika COVID 19 statistik coronavirus ing April 8, 2020.

Jumlah total kasus isih ana ing 15. Kasus indeks pertama wis pulih lan saiki ana ing karantina kanggo 14 dina sabanjure. Rong tes PCR ditindakake ing pasien iki sajrone 24 jam lan kaloro tes kasebut negatif.

Nganti saiki, ana 306 tes PCR negara sing ditindakake lan 291 metu minangka negatif. Saiki ana 16 wong ing fasilitas karantina sing dikelola Pemerintah. Satus sewidak sangang wong dibebasake saka fasilitas karantina Pemerintah minggu iki kanthi instruksi ketat supaya dheweke tetep ing omah lan njaga jarak sosial. Dr. Ahmed nyathet manawa Dominica saiki ana ing tahap 3 ing tahap panularan COVID 19 coronavirus nalika transmisi kasebut lumantar klompok kasus. Pasien coronavirus Dominica COVID-19 sing dikonfirmasi kalebu 10 lanang lan 5 wanita umur 18 - 83 taun. Kabeh pasien dirawat ing rumah sakit lan stabil.

Negara kasebut ngetrapake langkah-langkah ing ngisor iki nglawan virus corona Dominica COVID-19:

  1. Negara darurat wis diumumake sing kalebu watesan lan kurva wates.
  2. Jam wajib wajib jam 6 sore nganti 6 esuk Senin nganti Jumuah.
  3. Total kunci ing akhir minggu wiwit jam 6 sore dina Jumuah nganti 6 esuk dina Senen.
  4. Kunci kabeh nalika Liburan Paskah wiwit jam 6 sore tanggal 9 April 2020 nganti 6 esuk tanggal 14 April 2020.
  5. Layanan esensial (lembaga keuangan, pompa bensin, supermarket) bisa diakses masarakat umum wiwit jam 8 esuk nganti 2 sore Senin nganti Jumuah.

Negara darurat wis ditambah suwene telung wulan, lan kurva uga ditambah suwene 21 dina wiwit 20 April 2020.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.