Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Burundi Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Gusti Allah tresna marang Burundi saengga Afrika liyane bisa kena virus kasebut?

Gusti Allah tresna marang Burundi saengga Afrika liyane bisa kena virus kasebut?
burundi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Burundi, resmi ing Republik Burundi, minangka negara sing ndhelik ing Lembah Great Rift, ing endi wilayah Great Lakes Afrika lan Afrika Wetan. Burundi minangka negara cilik sing dununge ing Afrika Wétan, kanthi sawetara hubungan budaya lan geografis sing gegandhengan karo Afrika Tengah.

Iki diubengi karo Rwanda, Tanzania lan Republik Demokratik Kongo.
Negara-negara Kulon ora nganggep Burundi aman kanggo pariwisata. Akeh pamrentah menehi saran marang warga supaya ora lelungan menyang Burundi amarga dianggep minangka risiko sing gedhe banget. Kadurjanan kejahatan cilik lan kasar biasane ing kene. Nanging umume wong Burundi dianggep grapyak banget.

Burundi diberkahi karo kewan margasatwa lan ijo. Pedesaan duwe macem-macem jinis tanduran lan kewan sing kalebu baya, antelop, antelop, lan hippopotamus. Burundi minangka salah sawijining negara paling cilik ing Afrika. Pariwisata durung dadi industri sing penting kanggo Burundi, lan umume warga kudu njaluk visa sing angel supaya bisa lelungan menyang Burundi.

Tlaga Tanganyika ing Burundi minangka Tlaga Agung Afrika. Bebarengan karo Kenya, Rwanda, Tanzania lan Uganda, Burundi kalebu Negara Mitra Komunitas Afrika Wétan.

Mung ana 3 kasus Coronavirus sing dilaporake ing Burundi ing wektu iki, lan ora ana laporan sapa wae sing tiwas ing Negara Afrika Wétan iki ing COVID-19. Pamrentah ujar manawa 675 wong duwe karantina ing Burundi wiwit dina Rebo. Kasus uga kurang ing negara-negara tanggané, nanging iki bisa dadi tenang sadurunge badai badai.

Afrika kudu sinau saka Italia, Spanyol, China utawa Amerika Serikat, sing kabeh diwiwiti karo 1 utawa loro kasus. Partai pamrentah ing Burundi ngandhani warga supaya ora kuwatir karo virus kasebut lan ngupayakake urip normal.

Gusti Allah tresna marang Burundi minangka pesen saka Jenderal Evariste Ndayishimiye, calon presiden partai CNDD-FDD sing mrentah.

Nalika kunci sing ketat nyebabake urip ing kutha-kutha ing saindenging Afrika lan jagad, restoran, lan bar tetep mbukak ing Burundi, kanthi panguwasa sing mbebasake kebebasan warga sing padha.

Pernikahan lan panguburan saiki, ewonan wong sing setya melu ing greja lan mesjid, lan pasar sing rame isih mbukak lan dagang ing negara sing ndharat 11 yuta.

Urip politik uga bakal diterusake, karo Ndayishimiye lan saingan utamane kanggo kepresidenan, Agathon Rwasa saka partai CNL, ing jejak kampanye lan nganakake kompetisi kanggo demonstrasi.

Burundi tetep dadi salah sawijining negara ing Bumi sing tetep liga bal-balan divisi pisanan lan kaloro mlaku - mung karo penonton sing diwajibake ngumbah tangan lan mriksa suhu.

Ora kabeh duwe kapercayan lan optimisme pamrentah, lan sawetara wong wedi.

Sawetara bank ngetrapake langkah-langkah jarak adoh sosial lan stasiun ngumbah tangan wis dikenalake ing ngarsane akeh toko lan restoran. Pamrentah uga wis njupuk sawetara langkah, nyiarake pesen kesehatan masyarakat ing televisi lan radio, nalika bandara internasional ing Bujumbura ditutup telung minggu kepungkur.

Wates tanahe wis ditutup nganti Rwanda lan Republik Demokratik Kongo. Mung tapel wates karo Tanzania sing isih mbukak, garis urip ekonomi sing ngidini liwat kendaraan abot lan impor.

Diplomat, pejabat PBB lan klompok masarakat sipil nyathet keprihatinan serius babagan kapasitas Burundi kanggo ngatasi epidemi kasebut.

Cuthbert Ncube, Ketua Dewan Pariwisata Afrika ngajak para pemimpin ing Burundi: "Gusti Allah tresna marang Burundi. Gusti Allah pengin Burundi gabung karo negara liya ing Afrika, lan kabeh jagad kasebut kudu ngati-ati. Burundi kudu ngormati bebaya sing ditampilake virus iki ora mung kanggo Burundi, kanggo tangga teparo, nanging kanggo kabeh Afrika. . Kanggo kepentingan kabeh wong ing Afrika, kita ngajak Burundi supaya ora nyelehake kita kabeh ing bebaya gedhe. Afrika ora bakal duwe rekor kanggo nglawan epidemi kaya kasebut sawise mbledhos. Iki kudu dihindari kanthi biaya apa wae. Ayo Afrika dadi conto sing padhang kanggo manungsa. Gusti Allah uga tresna marang Afrika. ”

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.