Ngilangi Warta Eropa Breaking News Swiss Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Kabar Olahraga News Keslametan Teknologi Singapur Maneka Warta

Kesimpulan Swiss Whistleblower sing nggegirisi ing COVID-19 lan virus super anyar

Pilih basa sampeyan
Kesimpulan Swiss Whistleblower sing nggegirisi ing COVID-19 lan virus super anyar
sajak
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing rong dina pisanan, artikel dening Prof Dr. med. HC Paul Robert Vogt saka Swiss hasbeen maca luwih saka 350,000 kaping lan nuduhake kaping sewu. Profesor Vogt minangka Spesialis Bedah Vaskular jantung lan toraks lan gagal ngasilake virus kasebut. Dheweke bakal ngganti ketidaktahuan lan kesombongan karo fakta ing artikel iki. Artikel kasebut dijarwakake ing basa Jerman dening Dr. Peter Tarlow, Pakar Keamanan lan Keamanan eTN www.safertourism.com . Dr Tarlow negesake: I mbenerake Terjemahan Google ing basa Inggris supaya bisa dingerteni kanggo pamaca sing bisa nganggo basa Inggris. Pikiran duweke; koreksi terjemahan iku duwekku

Profesor Vogt: Napa aku njupuk posisi?

For 5 alasan:
1. Aku wis kerja bareng Jantung EurAsia - Yayasan Medis Swiss ing EurAsia luwih saka 20 taun, kerja ing China meh setaun lan duwe sesambungan terus karo Rumah Sakit Union Universitas Kedokteran Tongji / Universitas Huazhong suwene 20 taun Ilmu lan Teknologi »ing Wuhan, ing kana aku duwe siji saka papat kunjungan profesor ing China. Aku bisa njaga sesambungan 20 taun karo Wuhan ing wektu saiki.

  1. Covid-19 ora mung masalah ventilasi mekanik; mengaruhi jantung kanthi cara sing padha. Sawetara 30% kabeh pasien sing ora slamet ing unit perawatan intensif mati amarga alasan jantung.
  2. Terapi pungkasan sing bisa ditindakake kanggo gagal paru yaiku bedah bedah kardiologis utawa kardio sing invasif: panggunaan «ECMO», cara «oksigenasi membran ekstrakorporeal», yaiku hubungane pasien karo paru-paru eksternal, buatan, sing digunakake ing iki gambar klinis bisa njupuk fungsi paru-paru pasien nganti bisa digunakake maneh.
  3. Aku takon - cukup gampang - kanggo mratelakake panemume.
  4. Tingkat liputan media lan komentar akeh sing maca ora bisa ditampa tanpa ana kontradiksi babagan kasunyatan, moralitas, rasisme, lan eugenik. Kita butuh bantahan adhedhasar data lan informasi sing dipercaya.

Kasunyatan sing diwenehake diwiwiti saka makalah ilmiah sing ditinjau lan wis diterbitake ing jurnal medis paling apik. Akeh kasunyatan kasebut dingerteni ing pungkasan Februari. Yen sampeyan (ngomong karo profesi medis Swiss) wis nyathet kasunyatan medis kasebut lan bisa misah ideologi, politik, lan obat-obatan, Swiss bakal dadi posisi sing luwih apik dina iki: kita ora bakal duwe COVID-19- nomer nomer loro wong sing positif ing saindenging jagad lan per kapita luwih sithik wong sing kelangan nyawa sajrone konteks pandemi iki. Kajaba iku, kemungkinan kita ora bakal duwe kunci ekonomi sing sebagean, ora lengkap lan ora ana diskusi kontroversial babagan kepiye kita "bisa metu saka kene".

Aku uga pengin nyathet manawa kabeh karya ilmiah sing dakkandhakake kasedhiya saka kula ing bentuk asline.
 
1. Nomer ing media
Bisa dingerteni manawa kabeh wong pengin ngerti babagan pandemi iki kanthi cara liya. Nanging, aritmetika saben dinane ora nulungi kita, amarga kita ora ngerti pirang-pirang wong sing kena virus tanpa konsekuensi lan pirang-pirang wong sing lara.
 
Nomer operator COVID-19 asimtomatik penting kanggo nggawe asumsi babagan panyebaran pandemi kasebut. Nanging, kanggo nduwe data sing bisa digunakake, wong kudu nindakake tes massa sing wiyar nalika wiwitan pandemi. Dina iki, kita mung bisa ngira-ngira pirang-pirang Swiss sing wis kontak karo COVID-19. Kertas karo penulis Amerika-Cina wis diterbitake tanggal 16 Maret 2020 (cathetan) manawa saka 14 kasus sing didokumentasikake, 86 kasus sing ora didokumentasikan wong COVID-19-positif. Ing Swiss, mula ana sing ngarepake 15x nganti 20x luwih akeh wong sing positif COVID-19 tinimbang sing ditampilake ing petungan saben dina. Kanggo menilai tingkat keruwetan pandemi, kita butuh data liyane:

  • Definisi sing tepat lan valid global kanggo diagnosis "nandhang COVID-19":
    a) tes + gejala laboratorium positif; 
  • b) tes laboratorium positif + gejala sing cocog nyebabake CTc paru) tes laboratorium positif, ora ana gejala, nanging temuan sing cocog ing CT paru-paru.
  • 2) jumlah pasien COVID-19 ing rumah sakit ing bangsal umum (rumah sakit)
  • 3) jumlah pasien COVID-19 ing unit perawatan intensif
  • 4) jumlah pasien COVID-19 sing berventilasi
  • 5) jumlah pasien COVID-19 ing ECMO
  • 6) cacahe COVID-19 sing wis tilar donya
  • 7) cacahe dokter lan perawat sing kena infeksi

Mung nomer kasebut sing menehi gambaran babagan keruwetan pandemi iki, utawa bebaya virus iki. Akumulasi angka saiki pancen ora pas lan duwe sentuhan "pers sensasi" - sing paling penting sing dibutuhake ing kahanan iki.

2. "Flu biasa"
Apa iki mung "flu biasa" sing kliwat saben taun lan kita biasane ora nindakake apa-apa - utawa pandemi mbebayani sing mbutuhake langkah kaku?

Kanggo mangsuli pitakon iki, sampeyan ora prelu takon statistikawan sing durung nate weruh pasien. Pambiji statistik murni saka pandemi iki ora sopan. Sampeyan kudu takon marang wong-wong ing garis ngarep.

Ora ana kolega - lan mesthine aku - lan ora ana staf perawat sing eling yen kondhisi ing ngisor iki wis ana sajrone 30 utawa 40 taun kepungkur, yaiku:

  • kabeh klinik diisi karo pasien sing kabeh duwe diagnosis sing padha;
  • unit perawatan intensif kabeh diisi karo pasien sing kabeh duwe diagnosis sing padha;
  • sawetara 25% nganti 30% perawat lan profesi medis uga ngalami penyakit kasebut persis tinimbang pasien sing ngurus;
  • sawetara ventilator kasedhiya;
    pilihan pasien kudu ditindakake, dudu amarga sebab medis, nanging amarga akeh pasien ora duwe bahan sing cocog;
  • pasien lara kabeh padha - gambar seragam - klinis;
  • cara pati kabeh sing tilar donya kanthi perawatan intensif padha;
  • Obat lan bahan medis ngancam bakal entek.

Adhedhasar ing ndhuwur, jelas manawa ana virus mbebayani sing nyebabake pandemi iki.

Pratelan yen "influenza" merata mbebayani lan biaya korban sing padha saben taun iku salah. Kajaba iku, pratelan manawa ora ngerti sapa sing bakal mati lan sapa sing sekarat amarga COVID-19 uga ora ana hawa sing tipis.
 
Ayo mbandhingake influenza lan COVID19: apa sampeyan duwe perasaan yen kanthi influenza, kabeh pasien mesthi mati "amarga" influenza lan ora ana siji "karo"? Apa kita dokter medis ing konteks pandemi COVID-19 dumadakan kabeh dadi bodho, mula kita ora bisa mbedakake apa ana wong sing mati "karo" utawa "amarga" COVID-19 yen pasien kasebut duwe klinik khas, temuan laboratorium khas lan khas siji? Wis paru-paru CT? Aha, nalika diagnosis "influenza", mesthine kabeh wong siyaga lan nyoba kabeh diagnosis lan mesthi yakin: ora, kanthi influenza, kabeh wong mati "amarga" lan mung COVID-19 "Karo".
 
Kajaba iku: yen ana 1,600 pati influenza ing Swiss sajrone setaun, kita bakal ngomong babagan 1,600 pati sajrone 12 wulan - tanpa langkah pencegahan. Nanging, kanthi COVID-19, ana, sanajan ana counter sing akeh, ngukur 600 wong mati sajrone 1 (siji) wulan! Penanggulangan radikal bisa nyuda panyebaran COVID-19 nganti 90% - dadi sampeyan bisa mbayangake skenario endi sing bakal ana tanpa penanggulangan.
Kajaba iku: ing sawijining wulan> 2200 pasien dirawat ing rumah sakit kanggo COVID-19 ing Swiss lan nganti 500 pasien dirawat ing rumah sakit ing unit perawatan intensif kanthi beda. Ora ana sing nate weruh kahanan kaya ngono ing konteks «influenza».
 
Udakara 8% pengasuh uga entuk influenza minangka bagean saka influenza "biasa", nanging ora ana sing mati. Ing COVID-19, sawetara 25% nganti 30% pengasuh kena infeksi lan iki ana gandhengane karo kematian sing signifikan. Puluhan dokter lan perawat sing wis ngrawat pasien COVID-19 tiwas amarga kena infeksi sing padha.
 
Uga: goleki nomer angel ing «influenza»! Sampeyan ora bakal nemokake. Sing bakal ditemokake prakiraan: udakara 1000 utawa 1600 ing Swiss; udakara 8000 ing Italia; udakara 20,000 ing Jerman. Panaliten FDA (Administrasi Pangan lan Obat-obatan AS) mriksa pirang-pirang 48,000 korban flu ing setaun ing Amerika Serikat pancen tiwas amarga radhang paru-paru influenza klasik. Asil: kabeh gambar klinis sing bisa ditindakake banjur diturunake kanthi "pati amarga radhang paru-paru", kayata radhang paru-paru bayi sing duwe cairan amniotik ing paru-paru nalika lair. Ing analisis iki, jumlah (pasien sing) "tilar donya amarga flu" sacara mudhun sacara dramatis ngisor 10,000.
 
Ing Swiss, kita uga ora ngerti jumlah pas sing sabar sing kena influenza saben taun. Lan iki (kasunyatan Is) sanajan ana puluhan sistem akuisisi data sing regane larang banget; sanajan ora ana data dobel lan telung data sing ora masuk akal dening klinik, perusahaan asuransi kesehatan lan direktur kesehatan; senadyan sistem DRG sing ora duwe arti lan larang regane sing mung ngasilake omong kosong. Malah ora bisa nyedhiyakake jumlah pas pasien influenza ing rumah sakit saben wulan! Nanging sampah jutaan lan miliaran (Franc Swiss) kanggo proyek IT sing regane larang lan ora produktif. 
 
Adhedhasar kahanan ilmu saiki, umume ora bisa ngomong babagan "flu biasa". Lan mulane epidemi masyarakat sing ora dikendhaleni ora resep (Aku pracaya dheweke ujar; karantina minimal). Resep, mesthine Inggris Raya, Walanda lan Swedia nyoba nyerah saben liyane.
 
Amarga tingkat pengetahuan sing kurang saiki, angka kanggo Maret uga ora ujar apa-apa. Kita bisa uwal saka entheng utawa ngalami bencana. Tindakan kaku tegese kurva sing lara luwih rata. Nanging ora mung babagan dhuwur kurva, nanging uga babagan area ing sangisore kurva lan pungkasane nggambarake jumlah kematian.
 
3. «Mung pasien tuwa lan lara sing mati»
Persentase - diagnosis sekunder - moralitas lan EUGENIK
Umur sing tiwas ing Swiss antara 32 lan 100 taun. Uga ana sawetara panliten lan laporan sing nuduhake manawa bocah wis tilar donya amarga COVID-19.
 
Apa 0.9% utawa 1.2% utawa 2.3% mati saka COVID-19 minangka sekunder lan mung panganan kanggo statistikawan. Jumlah pati total sing disebabake amarga pandemi iki relevan. Apa 5000 pati luwih kurang elek yen makili 0.9% kabeh operator COVID-19? Utawa apa 5,000 luwih elek yen nuduhake 2.3% kabeh operator COVID-19?
 
Umur rata-rata pasien sing wis tilar donya umure diarani 83, sing akeh - akeh banget ing masarakat kita - bisa uga dianggep ora dianggep.
 
"Kemurahan sembrono" iki nalika wong liya mati ora bisa dilalekake ing masyarakat kita. Aku ngerti bab liyane, bengok-bengok langsung lan nyalahke langsung nalika ana wong liya utawa wong sing cedhak karo aku. 

  • Umur iku relatif. Siji calon presiden AS ana 73 dina iki lan sing liyane 77 taun. Tekan umur sing ditemtokake kanthi kualitas urip sing apik minangka aset sing migunani kanggo investasi kesehatan ing Swiss. Lan minangka asil saka obat sing bisa ditrapake kanthi tuwa kanthi diagnosa telung sisih lan kualitas urip sing apik. Prestasi positif ing masarakat iki dumadakan wis ora ana regane maneh, nanging luwih-luwih mung momotan?

    Kajaba iku: yen 1000 luwih saka 65 taun utawa 1000 luwih saka 75 taun sing sadurunge nganggep sehat, bakal ditliti, sawise mriksa> 80% "diagnosis sekunder" anyar, utamane nalika diagnosis sing nyebar "Tekanan darah tinggi" utawa "gula".
     
    Tulisan media tartamtu lan komentar para pamaca - miturut pendapat saya akeh - nyebrang kabeh diskusi iki, mula ora ana bau eugenik lan pangeling nalika akrab. Apa aku pancen kudu ngarani taun-taun kasebut? Aku gumun amarga media kita ora ngupayakake nulis teks sederhana babagan perkara iki. Media kita sing nerbitake panemu sengsara kasebut ing kolom komentar lan ninggalake dheweke ing kana. Lan nggumunake manawa para politisi ora nganggep penting kudu menehi pendapat sing jelas babagan iki.
     
    Pandemi iki diumumake
  • Apa Swiss wis siyap minimal kanggo pandemi iki? 
  • Apa ana pancegahan nalika COVID-19 pecah ing China? NO
  • Apa sampeyan ngerti manawa pandemi COVID-19 bakal nyebar ing saindenging jagad?

Ya, Wis Diumumake lan Tanggal Tanggal Maret 2019.
SARS ana ing 2003 .
MERS mlebu 2012 .


ing 2013: Bundestag Jerman ngrembug babagan skenario bencana: Kepiye cara Jerman nyiapake bencana, kayata banjir? Ing konteks iki, uga dibahas babagan reaksi Jerman babagan pandemi SARS mbesuk! Ya, ing 2013 Bundestag Jerman nggawe simulasi pandemi korona SARS ing Eropa lan Jerman!

In  2015: upaya kolaborasi eksperimen diterbitake dening peneliti saka telung universitas AS, Wuhan lan peneliti Italia saka Varese, sing duwe laboratorium ing Bellinzona. Iki ngasilake virus korona sing diprodhuksi kanthi sintetis ing laboratorium lan kanthi mangkono kena infeksi budaya lan tikus sel. Alesan kerja: dheweke pengin ngasilake vaksin utawa antibodi monoklonal kanggo disiapake kanggo pandemi korona sabanjure.  
Ing pungkasan 2014: pamrentah AS nundha riset babagan MERS lan SARS sajrone setaun amarga bebaya tumrap manungsa. 
ing 2015: Bill Gates pidato sing dianggep umum lan ujar manawa jagad iki durung siyap kanggo pandemi korona sabanjure.
ing 2016: makalah riset liyane muncul sing ngatasi virus corona. «Ringkesan» publikasi iki kudu dilebur ing cangkem amarga iki minangka panjelasan sing sampurna babagan sing lagi ditindakake:

"Fokus ing CoV kaya SARS, pendekatan kasebut nuduhake manawa virus nggunakake protein lonjakan WIV1-CoV bisa nginfeksi budaya endothelium alveolar kanthi langsung tanpa adaptasi lunjakan maneh. Data in vivo nuduhake atenuasi relatif tumrap SARS-CoV, réplikasi sing ditambah karo anané angiotensin manungsa sing ngonversi enzim tipe 2 ing vivo nuduhake manawa virus kasebut duweni potensi patogen signifikan sing ora bisa dicekel dening model kewan cilik saiki. ”

Ing wulan Maret 2019: panelitian epidemiologis dening Peng Zhou saka Wuhan ujar manawa, amarga biologi virus corona ing lawa ((bat)) ing Tiongkok, bisa diprediksi bakal ana pandemi korona liyane. Mesthi wae! Sampeyan ora bisa ngomong persis kapan lan ing endi, nanging China bakal dadi papan sing paling apik. 

Intine, ana 8 KONCRET, PERINGATAN BERSIH ING KANGING 17 TAHUN bakal kedadeyan kaya mengkene. LAN IKI SEBENAR BENAR! Ing Desember 2019, 9 wulan sawise peringatan Peng Zhou. Lan wong-wong Tionghoa menehi informasi marang WHO sawise ndeleng 27 pasien pneumonia atipikal tanpa pati. Rantai reaksi Taiwan, sing kasusun saka total 124 langkah, diwiwiti tanggal 31 Desember - kabeh diterbitake tanggal 3 Maret 2020. Lan ora, diterbitake ing Taiwan-Tionghoa ing jurnal medis Asia, nanging kanthi kolaborasi Universitas California ing "Jurnal Asosiasi Medis Amerika".
 
Siji-sijine sing kudu sampeyan lakoni: wiwit tanggal 31 Desember 2019, ketik "bat + coronavirus" ing "PubMed", Perpustakaan Kedokteran Nasional AS, lan kabeh data kasedhiya. Lan sampeyan mung kudu ngetutake publikasi nganti pungkasan Februari 2020 kanggo ngerti: 1) apa sing bakal diarepake lan 2) sing kudu ditindakake.
 
Uzbekistan mrentah supaya 82 siswa saka Wuhan bali ing wulan Desember lan dilebokake ing karantina. Ing tanggal 10 Maret, aku ngelingake Swiss saka Uzbekistan amarga aku wis takon pendapatku: anggota parlemen, Bundesrat, BAG, media. 
 
Lan apa sing ditindakake Switzerland wiwit China ngabari WHO tanggal 31 Desember 2019? (Apa) pamrentah negara, BAG, ahli, komisi pandemi (rampung)? Kayane dheweke ora weruh apa-apa. Mesthi wae, kahanane alus banget. Apa sampeyan kudu menehi informasi babagan pedunung? Nggawe gupuh? Kepiye cara nerusake? Sing paling ora bisa ditindakake: sinaoni karya ilmiah ilmuwan Tionghoa lan Amerika-Tionghoa sing wis diterbitake ing jurnal medis Amerika lan Inggris sing paling apik.
 
Paling ora - lan iku bisa ditindakake tanpa menehi informasi babagan populasi, tanpa nyebar gupuh - paling ora bisa ngisi bahan medis sing dibutuhake. Swiss kasebut, kanthi sistem perawatan kesehatan 85 milyar-euro, ing kulawarga kelas menengah rata-rata papat wong ora bisa mbayar premi asuransi kesehatan, lagi ana ing tembok sawise 14 dina angin entheng, kanthi kakehan topeng, disinfektan banget. lan peralatan medis sing sithik banget isin. Apa sing ditindakake komisi pandemi? Yen ora butuh PUK. Nanging ora ana sing kapentingan politikus.
 
Lan kegagalan resmi terus nganti saiki.  Ora ana langkah sing digunakake dening Singapura, Taiwan, Hong Kong utawa China sing ditrapake. Ora ana penutupan tapel wates, ora ana kontrol tapel wates, kabeh bisa lan bisa kanthi gampang imigrasi menyang Swiss tanpa dipriksa kabeh (aku ngerti dhewe tanggal 15 Maret).
 
Wong Austria sing nutup tapel wates karo Swiss lan pamrentah Italia sing pungkasane mandheg SBB ing pungkasan Maret lan liya-liyane. Lan isih durung ana karantina kanggo wong sing mlebu Swiss. 
 
Apa klompok riset Antonio Lanzavecchia dikonsultasi ing Bellinzona? Antonio Lanzavecchia, sapa sing dadi panulis riset babagan coronavirus sintetik sing kasebut ing ndhuwur? Kepiye Pak Lanzavecchia tanggal 20 Maret ing stasiun TV Ticino cilik ujar manawa virus iki nular banget lan tahan banget - mula BAG tanggal 22 Maret 2 dina mengko nulis "lapisan perak"?
 
Kepiye manawa pangarang campuran Amerika-Tionghoa nerbitake Ilmu ing tanggal 6 Maret sing mung panutupan wates gabungan lan kurva lokal sing efektif, nanging bisa ngatasi panyebaran virus nganti 90% - FOPH lan Dewan Federal nanging ujar yen penutupan tapel wates ora ana gunane, "amarga umume wong bakal kena infeksi ing omah".
 
Nganggo topeng ditemokake ora perlu - ora amarga efektifitas durung kabukten. Ora, amarga sampeyan ora bisa nyedhiyani topeng cukup. Sampeyan kudu ngguyu yen ora tragis: tinimbang ngakoni kesalahan sampeyan dhewe lan langsung didandani, luwih becik sampeyan njaluk duta besar Jerman mlebu. Apa sing dikandhani: Swiss iku 85 milyar (euro) sistem kesehatan ora duwe topeng kanggo nglindhungi wargane, perawat lan dokter?
 
Serangkaian kerusakan sing isin bisa ditambah: desinfeksi tangan! Dianjurake amarga efektif lan dianjurake sadurunge jaman flu Spanyol. Apa kita nate krungu saka para pembuat keputusan sing disinfektan efektif lan sing ora efektif? Kita ora, sanajan ringkesan 22 makalah diterbitake ing Jurnal Infeksi Rumah Sakit tanggal 6 Februari 2020, sing nglaporake nalika semana virus corona bisa urip nganti 9 dina ing logam, plastik lan kaca, lan sing tiwas telung Disinfektan virus ing 1 (siji) menit lan sing ora. Mesthi wae, disinfektan sing bener ora bisa disaranake kanthi khusus: warga kasebut bakal ngerti manawa ora cukup, amarga toko pandemi, sing mesthine duwe etanol (62% nganti 71% etanol bisa mateni virus korona sak menit), ditutup ing taun 2018.
 
Nalika kasusahan pandemi uga katon jelas tumrap BAG, diumumake manawa pasien sing kudu menyang unit perawatan intensif bakal duwe kemungkinan sing ora apik. Iki minangka kontradiksi sing jelas kanggo 4 makalah ilmiah sing sadurunge diterbitake, sing kabeh setuju yen 38% nganti 95% kabeh pasien sing kudu menyang unit perawatan intensif bisa dibuwang ing omah.
 
Aku ora pengin nyebutake poin liyane ing kene. Rong prekara sing jelas: pandemi kasebut wis diumumake paling ora 8 kali wiwit taun 2003. Lan sawise wabah kasebut dilaporake menyang WHO tanggal 31 Desember 2019, dheweke bakal duwe rong wulan kanggo sinau data sing bener lan nggawe kesimpulan sing bener. Contone, Taiwan, sing 124 langkah diterbitake awal, paling ora kena infeksi lan korban jiwa lan ora kudu "ngunci" ekonomi.
 
Langkah-langkah negara-negara Asia diklasifikasikake minangka ora cocog kanggo kita (Swiss) amarga alasan politik lan nyebar. Salah sijine: nelusuri wong sing kena infeksi. Mesthine (iku) mokal lan ing masarakat sing gampang ngirim data pribadi menyang iCloud lan Facebook. Lacak? Yen aku mudhun saka pesawat ing Tashkent, Beijing utawa Yangon, butuh wektu 10 detik lan Swisscom nampani aku menyang negara kasebut. Lacak? Ora ana karo kita.
 
Yen wong duwe orientasi sing luwih apik, mesthine bakal ana manawa negara-negara tartamtu bisa nindakake tanpa langkah kaku. Ing Swiss, langkah-langkah ditindakake kanthi kaku utawa ora, nanging nyatane nggawe masarakat kena infeksi. Langkah-langkah sing luwih kaku ditindakake kanthi kasep. Yen sampeyan wis bereaksi, sampeyan (Swiss) bisa uga ora prelu njupuk langkah kaya ngono - lan bisa ngatasi diskusi saiki babagan "metu". Aku ora pengin ngomong babagan akibat ekonomi.
 
5. Aspek politik - propaganda
Napa Swiss ora nyawang Asia? Ana cukup wektu. Utawa kanthi tembung liyane: kepiye Swiss ndeleng Asia? Wangsulane jelas: umuk, ora ngerti lan ngerti kabeh. Biasane wong Eropa, utawa apa kudune dakkandhakake biasane Swiss?
 
Xi Jinping isih kepenak nalika ujar manawa amarga "narcissism" Eropa dadi pusat pandemi global. Aku bakal nambah: amarga sombong, ora nggatekke, lan ngerti kabeh saka Swiss.
 
Ing kolom komentar, pamaca media liyane saya akeh sing ngelingi yen awake dhewe duwe tingkat paling apik wong positif COVID-19 lan salah siji saka pati paling dhuwur saben wong karo Spanyol, kita bisa uga ora terus mulang wong liya.
 
Eropa kayane ora bisa dideleng. Amerika - paling ora ilmuwan lan sawetara wartawan politik - beda reaksi. Amerika wis ngakoni karya ilmiah penulis China sing apik banget lan diterbitake ing jurnal medis paling apik. Malah ing "Urusan Luar Negeri", jurnal esai sing paling penting ing politik internasional, ana tulisan-tulisan kanthi judhul kayata: "Apa sing bisa disinaoni ing jagad saka China"; lan "China duwe aplikasi lan jagad liyane butuh rencana"; Kajaba iku, "kerja sama internasional ing antarane para ilmuwan minangka conto" kepiye carane kudu "kerja sama multi-polaritas" ing wilayah liyane lan kepiye jagad iki "saling terkait". Malah Anthony Fauci sing asring dikutip, pangareping virologi Trump,
 
Kasunyatan manawa kepemimpinan politik AS durung ngleksanakake iki dudu masalah para ilmuwan, sing kalebu WHO, muji karya Cina sing apik banget ing lapangan: "wong Tionghoa ngerti persis apa sing ditindakake"; "Lan dheweke pancen pancen trampil".
 
Bentenipun, majalah Jerman DER SPIEGEL nerbitake artikel kanthi irah-irahan "Kesombongan agawe" lan ora ateges Amerika, nanging Eropa sing sombong.
 
Apa kasunyatane?
Sawise epidemi SARS, China nginstal program pemantauan sing kudu nglaporake klompok radang paru-paru atipikal paling awal. Nalika 4 pasien ing negara iki kanthi pedunung gigantic nuduhake radhang paru-paru atypical ing wektu sing cendhak, sistem ngawasi nyebabake weker.


Ing tanggal 31 Desember, pamrentah Tionghoa ngandhani WHO manawa sawise 27 (sumber liyane ujar: 41) pasien ing Wuhan didiagnosis ngalami radang paru-paru atypical nanging durung nemahi tiwas.
Ing tanggal 7 Januari 2020, tim sing padha ing Peng Zhou, sing menehi peringatan babagan pandemi korona ing wulan Maret 2019, nerbitake genom virus penyebab sing ditetepake lengkap kanggo jagad supaya kit tes bisa dikembangake kanthi cepet ing saindenging jagad, kanthi riset vaksinasi lan antibodi monoklonal bisa diproduksi: bertentangan karo pendapat WHO, wong Tionghoa sing lumpuh ing wulan Januari kanthi larangan perjalanan lan kurfew.

Aku ora prelu milih langkah-langkah liyane sing wis dijupuk ing China. Miturut tim riset internasional, China nylametake atusan ewu pasien kanthi langkah-langkah awal lan radikal kasebut.

Tanggal 31 Desember 2019, Taiwan mandheg kabeh penerbangan saka Wuhan. 124 langkah liyane sing ditindakake ing Taiwan diterbitake ing Jurnal Asosiasi Medis Amerika - ing wektu sing tepat. Siji mung kudu nyathet.

Tanpa mangu-mangu, struktur komando lan kontrol China wiwitane nyebabake nyandhet informasi sing relevan, nanging kosok baline bisa digunakake kanthi luwih efektif mengko mbatesi pandemi kasebut. Nanggulangi dokter mata Li Wenliang pancen ala, nanging cocog karo kedadeyan kaya ngono. Nalika taun 1918, dokter negara Amerika Loring Miner ing Haskell County, Amerika Serikat ing Kansas, ndeleng sawetara pasien sing ngalami gejala flu sing luwih abot tinimbang gejala sadurunge, dheweke nuli menyang Layanan Kesehatan Umum Amerika Serikat lan njaluk dhukungan. Iki ditolak. Telung pasien Haskell County disusun dadi militer. Albert Gitchell, NCO - sing sabar NULL - nyebar virus menyang perusahaan sing dheweke masak lan saiki dipindhah menyang Eropa. Udakara 40 dina mengko ana 20 yuta sing kena infeksi lan 20,000 wong mati ing Eropa. Pandemi taun 1918 nyebabake pati luwih akeh tinimbang Perang Dunia I. 

Keluhan barat babagan "perawatan" Li Wenliang bisa ditrapake, nanging isih netepi standar dobel, amarga ana sing ngerti apa sing dialami whistleblowers nasib ing Kulon kanthi nilai-nilai gedhe. Pamrentah Amerika Serikat uga nyoba nyaring informasi medis kanthi ngarahake para ahli virologi Amerika menyang Trump kanggo ngrembug babagan pratelan umum karo Mike Pence, wakil presiden, sing diterbitake ing "Ilmu Pengetahuan" sing diterbitake kanthi judhul "Apa kita entuk", diterangake minangka "ora bisa ditampa" lan dibandhingake karo China.
 
Politik minangka salah sawijining perkara; karya ilmiah liyane. Ing pungkasan Februari 2020, dadi akeh makalah ilmiah sing apik karo pangarang Cina-Cina lan campuran Amerika-katon kaya sing ngerti apa pandemi kasebut lan apa sing kudu ditindakake.
 
Napa sampeyan kangen kabeh?
(Kita ora kejawab) amarga politisi, uga media uga mayoritas warga ora bisa misahake ideologi, politik lan kedokteran ing kahanan kaya ngono. viral radhang paru-paru minangka masalah medis lan dudu masalah politik. Thanks kanggo politik lan ideologi sing dianggep adil saka fakta medis, Eropa kanthi cepet nggawe pusat pandemi ing saindenging jagad - ing tengah-tengah Swiss kanthi tingkat infeksi kaping pindho per kapita.
 
Politik lan media duwe peran mligi ing kene. Ora fokus ing kegagalan dhewe, populasi ora diganggu dening pambuwang China sing goblok. Kajaba iku, kaya biasane, Rusia bashing lan Trump bashing. Sampeyan ora prelu seneng karo Trump - nanging nganti AS padha karo Swiss babagan COVID 19 korban per kapita, (ora ana wong ing AS sing bakal ngalahake Trump).
 
Kepiye Swiss terus ngritik negara liya yen sampeyan duwe wong kapital paling kapindho kanthi sistem perawatan kesehatan paling larang nomer loro ing donya lan sampeyan ora duwe cukup topeng, disinfektan utawa cukup peralatan medis? Swiss ora kaget karo pandemi iki - sawise tanggal 31 Desember 2019, paling ora ana 2 wulan kanggo ngati-ati. Lan media wis nyumbang kanggo tumindak kasebut. Liputan media kesel banget sajrone pidato sing apik, sing ditindakake Dewan Federal lan BAG lan ngritik negara liya.
 
Ana conto sing cukup kanggo bashing China sing bodho: "Wong Tionghoa disalahake"! Sapa wae sing ngaku kaya iki, ora ngerti babagan biologi lan urip umume. "Kabeh pandemi teka saka China": flu Spanyol nyatane flu Amerika, HIV teka saka Afrika, Ebola teka saka Afrika, flu babi saka Meksiko, epidemi kolera ing taun 1960-an kanthi jutaan wong saka Indonesia lan MERS saka Tengah Wétan kanthi pusat Arab Saudi.
 
Ya, SARS teka saka China. Nanging wong-wong Tionghoa, beda karo kita, wis ngerti kepiye “Urusan Luar Negeri” nulis tanggal 27 Maret 2020: “Pandhemik Past mbabarake Kelemahane China. Sing Saiki Nyorot Kekuwatane ”.
 
Yen diklaim kanthi konsisten manawa tokoh-tokoh sing diterbitake China ing pandemi COVID 19 kabeh bakal gloss, apa tegese? Apa tegese kita ora prelu nindakake apa-apa? Utawa apa ora ateges luwih akeh - yen tokoh-tokoh kasebut nyata-nyata - minangka pandemi sing luwih mbebayani sing kudu ditindakake ing Eropa? Dadi logika cubluk sing ora ana gunane lan politik!
 
Kanthi pratelan terus-terusan kaya "wong Tionghoa mung ngapusi" "Singapura, kediktatoran kulawarga, ngapusi", ora bisa ngatasi pandemi iki. Ing kene uga majalah AS "Urusan Luar Negeri" - mesthine dudu ramah China - tumindak luwih cerdas, kaya sing bisa diwaca tanggal 24 Maret 2020: "AS lan China Bisa Bekerja Sama kanggo Ngalahake Pandemi. Nanging, Antagonisme Bakal Nggawe Ala Paling Apik ”. Lan tanggal 21 Maret: "Perlu Dunia kanggo Mungkasi Pandemi. Kerjasama Ilmiah Ora Ana Batas - Untunge ”.
 
Aku mung bisa nampani kritik Lukas Bärfuss. Khususipun pratelanipun:
«Napa pabrik sing ana gandhengane wis ora ana ing Biberist. Nanging ing Wuhan. Lan manawa alokasi alangan iki bisa uga ora mung nyebabake selulosa, nanging uga informasi, pendhidhikan, panganan lan obat ».
Pratelan iki nyebabake tandha lan ngilangi arogansi lan ketidaktahuan kita.
 
Apa cukup yen ing wiwitan pandemi iki, wong Kulon katon apik banget lan seneng banget ing Tiongkok? Apa dhukungan China kanggo negara-negara Kulon saiki kudu difitnah kanthi jahat? Nganti saiki, China nyedhiyakake 3.86 milyar topeng, 38 yuta klambi pelindung, 2.4 yuta piranti pangukuran suhu inframerah lan 16,000 ventilator. Dudu Tiongkok sing diklaim kekuwatan dunya, nanging kegagalan negara-negara Kulon nyebabake Kulon pancen nyuda tetes medis China.
 
6. Virus iki asale saka endi?
Ana sekitar 6400 spesies mamalia ing jagad iki. Kelelawar lan kelelawar woh kalebu 20% saka populasi mamalia. Ana macem-macem jinis bat lan batangan woh ana 1000 jinis. Dheweke mung mamalia sing bisa mabur, sing nerangake gerakane akeh banget.
 
Kelelawar lan kelelawar woh minangka macem-macem virus. Kelelawar lan kelelawar woh ing sejarah pangembangan bisa uga dadi titik mlebu virus ing silsilah mamalia.
 
Ana macem-macem virus mbebayani sing nyebar saka manungsa menyang "bat" lan tanggung jawab kanggo akeh penyakit: campak, mumps, rabies, demam Marburg, Ebola lan liya-liyane, penyakit langka, ora kalah mbebayani. (Aku kepengin weruh apa pernyataan iki kudu dadi kelelawar kanggo manungsa?) Ing mamalia liyane, virus sing asale saka "Kelelawar" terus-terusan nyebabake korban jiwa ing peternakan babi, ayam utawa manuk.
Iki minangka proses biologis sing umure wis mayuta-yuta taun. DNA wong sing sehat uga ngemot sisa-sisa urutan gen virus sing wis "dibangun" sajrone pirang-pirang ewu taun.
 
SARS lan MERS wis nambah riset ing virus corona, amarga amarga bakal ana epidemi virus utawa pandemi anyar sing diarepake. Sawetara 22 saka 38 sing dingerteni lan ora ana virus virus korona sing wis diklasifikasikake wis ditliti kanthi akeh dening peneliti Tiongkok, antara liya, publikasi Peng Zhou babagan epidemiologi "coronavirus kelelawar ing China" lan publikasi liyane dening pangarang Amerika sing kasebut ing ndhuwur. Peng Zhou prédhiksi epidemi korona anyar ing Maret 2019 amarga alasan ing ngisor iki:

  • keanekaragaman hayati ing China;
  • jumlah "bat" akeh ing China;
  • kapadhetan pedunung sing dhuwur ing China = urip cedhak ing antarane kewan lan manungsa;
  • keragaman genetik sing dhuwur saka "bat", yaiku kemungkinan gedhe genom saka jinis coronavirus individu bisa owah kanthi spontan minangka asil saka mutasi acak;
  • rekombinasi genetik aktif virus corona tegese: Virus Corona kanthi macem-macem jinis ngganti urutan genom siji liyane, lan banjur bisa dadi luwih agresif tumrap manungsa;
  • Kasunyatan manawa akeh virus kasebut - virus corona, nanging uga virus Ebola utawa Marburg - urip bebarengan ing «kelelawar» kasebut lan bisa kanthi sengaja ngganti bahan genetik

Sanajan ora kabukten, Peng Zhou uga ngandhani kebiasaan mangan Cina, sing nambah kemungkinan virus kasebut ditularake saka kewan menyang manungsa. Peng Zhou ngelingake babagan pandemi korona ing artikel Maret 2019. Lan dheweke nulis manawa dheweke ora bisa ngomong kanthi tepat kapan lan ing endi pandemi iki bakal muncul, nanging China bakal dadi "titik panas". Dadi kebebasan ilmiah! Peng Zhou lan klompok saka Wuhan terus riset, lan wong-wong sing ngidentifikasi genom COVID-19 tanggal 7 Januari lan nuduhake karo kabeh wong.
Ana 4 teori babagan virus iki nyebar menyang manungsa:
1) Virus COVID-19 wis ditularake saka bat terus menyang manungsa. Nanging, virus sing dadi pertanyaan lan genetis cocog karo 96% virus "COVID-19" saiki ora bisa, amarga strukture, dock menyang "enzim konversi angiotensin" (ACE) tipe 2 ing paru-paru. Nanging, virus butuh enzim iki supaya bisa nembus menyang sel paru-paru (lan menyang sel jantung, ginjel lan usus) lan ngancurake.
2) Virus COVID-19 mlumpat menyang manungsa saka pangolin, mamalia dandruffed Malaysia sing diimpor ilegal menyang China, lan wiwitane ora nyebabake penyakit. 3) Minangka bagean saka panularan manungsa menyang manungsa kanthi berturut-turut, virus iki wis adaptasi karo kahanan manungsa umume amarga ana mutasi utawa adaptasi lan pungkasane bisa dock menyang reseptor ACE2 lan nembus sel, sing "miwiti" pandemi kasebut.
4) Ana galur induk saka rong virus COVID-19 iki, sing sayangé saiki durung bisa dideteksi.
Iki minangka virus laboratorium sintetis, amarga iki sing pancen ditliti lan mekanisme biologis gairah wis diterangake kanthi rinci ing taun 2016. Mesthi wae para ahli virologi kasebut nolak kemungkinan iki, nanging ora bisa uga disingkirake. ing "Pengobatan Alam" sing mentas diterbitake: "Asal-usul proksimal SARS-CoV-2" dening Kristian Andersen.

Istimewane fakta kasebut yaiku virus corona bisa urip bebarengan karo virus Ebola ing «bat» sing padha tanpa batangane lara. Siji tangan, iki cocog karo ilmiah amarga bisa uga mekanisme kekebalan sing bisa nerangake sebab kenapa kelelawar kasebut ora lara. Mekanisme kekebalan nglawan virus corona lan virus Ebola bisa menehi wawasan sing penting kanggo Homo sapiens. Saliyane, kasunyatan kasebut dadi kuwatir amarga bisa mbayangake amarga rekombinasi genetik sing dhuwur, aktif, bisa terbentuk, "supervirus", sing nduweni periode inkubasi sing luwih dawa tinimbang virus COVID-19 saiki, nanging nyebabake Virus Ebola.
 
SARS duwe kematian 10%; kematian MERS yaiku 36%. Ora amarga homo sapiens manawa SARS lan MERS ora nyebar kanthi cepet kaya COVID-19 saiki. Mung begja. Pratelan manawa virus kanthi tingkat kematian sing dhuwur ora bisa nyebar amarga mateni hoste kanthi cepet banget nalika nalika karavan unta sing "kena infeksi" nuli X'ian menyang Silk Road lan amarga kematian sing gedhe ing kafilah sabanjure ora teka maneh. Dina iki sworo seru. Saiki kabeh wong jaringan akeh. Virus sing mateni sajrone 3 dina isih ana ing saindenging jagad. Kabeh wong ngerti Beijing lan Shanghai. Aku wis kenal Wuhan suwene 20 taun. Ora ana kanca lan kanca sing kenal karo Wuhan sing nate krungu. Nanging apa sampeyan ndeleng pirang-pirang wong asing ing Wuhan - ing kutha sing "ora ana sing ngerti" - lan kepiye cara disebarake menyang kabeh wilayah ing donya kanthi cepet? Yaiku kahanan saiki. 
 
7. Apa sing dingerteni? Apa sing ora dingerteni
Kita ngerti,
1) yaiku virus sing agresif;
2) jangka masa inkubasi rata-rata suwene 5 dina; wektu inkubasi maksimal durung jelas;
3) operator COVID-19 asimtomatik bisa nginfeksi wong liya lan virus iki "nular banget" lan "tahan banget" (A. Lanzavecchia);
4) kita ngerti populasi risiko;

5) ing sajrone 17 taun kepungkur, ora bisa nggawe vaksinasi utawa antibodi monoklonal tumrap coronavirus;
6) vaksinasi tumrap virus corona sing durung nate dikembangake;
7) sing diarani "vaksinasi flu" mung duwe efek minimal, bertentangan karo pariwara populer.

Apa sing kita ora ngerti:
1) manawa ana utawa ora kekebalan sawise ngalami infeksi. Data tartamtu nuduhake manawa manungsa bisa nggawe immunoglobulin saka kelas G wiwit dina 15, sing kudu nyegah infeksi maneh karo virus sing padha. Nanging durung mesthi kabukten;
2) suwene kekebalan sing bisa dilindhungi;
3) manawa virus COVID-19 iki tetep stabil, utawa apa COVID-19 sing rada beda nyebar maneh ing saindenging jagad ing musim gugur, padha karo gelombang flu biasa, sing ora ana kekebalan;
4) manawa suhu sing luwih dhuwur ing musim panas bakal mbantu kita amarga casing COVID-19 ora stabil ing suhu sing luwih dhuwur. Sampeyan kudu kasebut ing kene manawa virus MERS nyebar ing Timur Tengah wiwit Mei nganti Juli, nalika suhu luwih dhuwur tinimbang sing sadurunge dialami;
suwene wektu supaya populasi kena infeksi nganti Nilai R <1:

Yen sampeyan nyoba 1 yuta wong ing Zurich ing wektu tartamtu, 12% nganti 18% COVID-19 diarani positif saiki. Kanggo nyuda pandemi watak pandemi, nilai R kudu <1, yaiku udakara 66% populasi kudu kena virus lan ngalami kekebalan. Ora ana sing ngerti suwene, suwene pirang-pirang wulan nganti infeksi, sing saiki kira-kira 12% nganti 18%, wis tekan 66%! Nanging bisa dianggep panyebaran virus saka 12% nganti 18% dadi 66% populasi bakal terus ngasilake pasien lara.

  • dadi ora ngerti sepira suwene kita bakal ngatasi virus iki. Loro laporan, sing ora bisa diakses publik (Rencana Respon COVID Pamrentah AS lan laporan saka Imperial College London) teka kanthi mandiri menyang tahap "kunci" nganti 18 wulan;
  • lan kita ora ngerti manawa virus iki bakal ngatasi epidemi / pandemi utawa malah uga endemik;
  • kita isih durung ngakoni lan ditrapake sacara wiyar, terapi sing wis ditemtokake; Kita durung bisa nampilake salah sawijine ing kasus flu.

Mbok manawa panguwasa lan media kudu nyelehake fakta kasebut ing kasunyatane tinimbang menehi laporan babagan vaksinasi sing rupane sukses sing ora adoh saben rong dina.

  1. Apa sing bisa ditindakake saiki?
    Aku uga ora bisa mangsuli pitakon babagan solusi sing paling apik. Sampeyan bisa uga apa Swiss bisa ngemot kabeh pandemi utawa apa infeksi terus ora kena pengaruh amarga kabeh langkah wiwitane wis overlept.

    Yen mangkono, kita mung bisa ngarep-arep manawa kita ora bakal mbayar (kabijakan) "kabijakan" iki kanthi kakehan wong sing lara lan lara parah. Lan ora akeh pasien sing ngalami konsekuensi jangka panjang saka infeksi COVID-19, kayata "berkat" COVID-19 fibrosis paru-paru sing mentas entuk, metabolisme glukosa sing ngganggu lan penyakit kardiovaskular sing ana saiki. Konsekuensi jangka panjang sing ngalami infeksi SARS didokumentasikan nganti 12 taun sawise penyembuhan kasebut. Muga-muga COVID-19 bakal tumindak beda.

    Angkat saka "kunci-mudhun", utawa bali menyang apa sing kita anggep normal, mesthi dikarepake saben wong. Ora ana wong sing bisa prédhiksi langkah-langkah endi sing bakal nyebabake konsekuensi negatif nalika bali menyang normal - yaiku, yen tingkat infeksi saya malih. Saben langkah menyang pelonggaran biasane dadi langkah sing ora dingerteni.
     
    Kita mung bisa ngomong apa sing ora bisa ditindakake: infeksi aktif saka klompok sing ora beresiko karo virus COVID-19 mesthi dadi fantasi mutlak. Sampeyan mung bisa ngelingi wong sing ora ngerti babagan biologi, obat lan etika:
     mesthine ora ana pitakon manawa kanthi sengaja nginfeksi jutaan warga sing sehat kanthi virus agresif sing sejatine ora dingerteni, uga ora ana kerusakan akut utawa konsekuensi jangka panjang;
    1) luwih akeh jumlah virus per populasi, luwih gedhe kemungkinan bisa ana mutasi sing ora disengaja, sing bisa ndadekake virus dadi luwih agresif. Dadi, mesthine kita ora sacara aktif mbantu nambah virus ing saben populasi.
    2) Luwih akeh wong sing kena infeksi COVID-19, kemungkinan virus iki bakal adaptasi "luwih apik" kanggo manungsa lan bakal dadi bencana. Dianggep manawa iki wis kedadeyan sadurunge.
    3) kanthi cadangan pamrentah (Swiss) sing kira-kira US $ 750 milyar, kanthi etika lan moral bisa nularake pirang-pirang yuta wong sing sehat kanggo pertimbangan ekonomi.


Infeksi sing disengaja kanggo wong sing sehat karo virus agresif iki bakal ngrusak salah sawijining prinsip dhasar kabeh sejarah medis saka "keprihatinan" ekonomi jangka pendek sing murni: prinsip "premi nil" (Terjemahan: Pertama aja cilaka). Minangka dhokter, aku ora gelem melu kampanye vaksinasi kaya ngono.

Penentuan konsentrasi antibodi COVID-19 IgM lan IgG ing getih sejatine bareng karo netralisasi virus COVID-19. Diagnosis kuantitatif lan kualitatif saka antibodi kasebut saiki wis diselidiki ing panelitian klinis cilik kanthi 23 pasien. Saiki ora bisa ngomong manawa panentu massa antibodi ing getih bakal nggawe "kunci-mudhun" sing dikontrol luwih aman kanthi ngidini mung wong sing infeksi lan infeksi bisa bebas bebas. Sampeyan uga durung jelas kapan metode iki bakal valid kanggo klinis lan ditrapake kanthi wiyar.
 
9. mbesuk
Pandemi iki nyebabake akeh masalah politik. "Urusan Luar Negeri" karo Donald Trump lan Anthony Fauci ing sampul surat kasebut ditulis ing tanggal 28 Maret 2020: "Wewelak Ngandhani sapa Kita. Piwulang Pandemi Nyata Bakal Politik ”.
 
Pitakon politik kasebut bakal nasional lan internasional.
 
Pitakon pisanan mesthine bakal mengaruhi sistem kesehatan. Kanthi anggaran 85 milyar, Swiss - ing babagan jumlah pasien korona per 1 yuta populasi - entuk posisi nomer loro ing saindenging jagad. Sugeng rawuh! Wirang tenan! Materi dhasar lan murah ilang ing Swiss sawise 14 dina. Iki kedadeyan nalika nyatakake "politikus kesehatan", "ekonom kesehatan" lan ahli TI nggunakake miliaran kanggo proyek kayata e-kesehatan, kertu kesehatan elektronik, sistem informasi klinik sing regane larang banget (takon ing Rumah Sakit Lucerne Cantonal!), Ton komputer lan " Data Gedhe. ” »Investasi lan kanthi mangkono narik miliaran saka sistem kesehatan sing digunakake kanthi salah. Lan profesi medis lan FMH pancen pancen bodho lan pungkasane bisa bertahan. Dheweke luwih seneng diarani rip-off lan kriminal saben minggu. Swiss pungkasane kudu nyelidiki Pira-pira saben 1 yuta dana awis sing isih digunakake kanggo layanan medis, sing entuk bathi langsung kanggo pasien lan pira dhuwit sing digunakake kanggo tujuan liyane tinimbang asosiasi lobi ing njaba industri, sing tanpa malu-malu memperkaya kue 85 milyar kasebut tanpa nate weruh pasien. Lan, mesthine kontrol kualitas layanan medis sing cukup bisa uga dibutuhake. Aku ora pengin njupuk langkah luwih lanjut minangka bagean saka reorganisasi sistem kesehatan Swiss ing kene. Lan, mesthine kontrol kualitas layanan medis sing cukup bisa uga dibutuhake. Aku ora pengin njupuk langkah luwih lanjut minangka bagean saka reorganisasi sistem kesehatan Swiss ing kene. Lan, mesthine kontrol kualitas layanan medis sing cukup bisa uga dibutuhake. Aku ora pengin njupuk langkah luwih lanjut minangka bagean saka reorganisasi sistem kesehatan Swiss ing kene.
 
Pitakon internasional utamane babagan hubungan kita karo China lan negara-negara Asia umume. Komentar kritis: ya. Nanging "bashing" bangsa liya sing terus-terusan lan bodho ora bisa dadi resep kanggo ngrampungake masalah global - aku malah ora pengin ngomong babagan "ngrampungake". Daripada nggawe parrot propaganda sing ora ana artine, mesthine kudu menehi hasil karo panganggit sing bener-bener bisa ngomong ing level dhuwur, kayata:

Pankaj Mishra: "Saka reruntuhan kekaisaran"
Kishore Mahbubani: "Ajaib Asean. Pemangkin Perdamaian "
"Apa Kulon ilang?"
"Apa wong Asia bisa mikir?"
Lee Kuan Yew: "Pandhangane wong siji babagan jagad iki"
David Engels: "Ing dalan menyang kerajaan"
Noam Chomsky: "Sapa sing ngatur jagad iki"
Bruno Macàes: "Fajar Eurasia"
Joseph Stiglitz: "Sugih lan miskin"
Stephan Lessenich: "Banjir ing Sisih Kita"
Parag Khanna: "Masa Depan Asia Kita"

Maca ora ateges kabeh panulis kasebut bener kabeh. Nanging bakal dadi nilai sing gedhe kanggo wong Kulon - kalebu Swiss - kanggo ngganti kabeh-kabeh, ora nggatekke lan kumingsun ing kene lan ing kasunyatan, pangerten lan kerja sama. Siji-sijine alternatif yaiku nyoba ngilangi pesaing sing dikepengini kanthi cepet utawa mengko ing perang. Kabeh wong bisa milih dhewe apa sing kudu dipikirake babagan "solusi" iki.
 
Ing pangerten iki, kita mung bisa ngarep-arep manawa manungsa bakal luwih eling. Ngalamun mesthi diidini.
 
Tantangan global. Lan pandemi sabanjure yaiku cedhak wae. Lan bisa uga iki bakal disebabake dening virus super lan njupuk ombone sing ora bakal dibayangake.
 

Ing rong dina pisanan, artikel kasebut wis diwaca luwih saka 350,000 kaping lan nuduhake ewu kaping Prof. Dr. med. Dr. HC Paul Robert Vogt

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.