Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Breaking News Afrika Selatan Warta Breaking Travel Education Warta Pamrentah Warta Breaking Jordan News wong Pengumuman Pers tanggung jawab Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Pemulihan Pariwisata saiki duwe rencana sing diarani "HOPE"

RifaiSEZ
RifaiSEZ
ditulis dening Dr. Taleb Rifai

Dr Taleb Rifai minangka mantan Sekretaris Jenderal UNWTO. Dr. Rifai dadi ketua sing anyar Dewan Pariwisata Afrika Pasukan Tugas COVID-19. Ketua ketua Alain St. Ange, mantan menteri Pariwisata Seychelles. Klompok pasukan tugas kasebut dirawuhi pimpinan pariwisata sing misuwur kaya Najib Balala, Edmund Bartlett, Hisham Zazou, Moses Vilakati, Cuthbert Ncube, Gloria Guevara, Louis D'Amore, mung kanggo sawetara jeneng.

Dina iki Dr. Rifai ngusulake rancangan rencana sing diarani RENCANA Rencana Pamulihan Pariwisata Afrika sadurunge rapat sabanjure dening Pasukan Tugas dina Selasa.

Dr. Rifai minangka basis ing Amman, Yordania mikir global. Rencanane bisa uga dadi model sing bener kanggo jagad iki.

Panliten iki dimaksudake kanggo tumindak minangka kerangka kerja umum kanggo rencana pertumbuhan ekonomi lan kemakmuran kanggo negara-negara lan pamrentah ing Afrika lan, kanggo lokalisasi lan adaptasi karo rincian saben negara. Tujuan utamane yaiku nyusun kerangka rencana nasional kanggo mbiyantu saben negara kanthi individu supaya luwih kuat ing babagan ekonomi, sosial lan politik ing "Pasca Corona Era". Iki uga nyoba nyedhiyakake industri plancongan lan pariwisata, sektor sing paling kena pengaruh lan rusak dening krisis COVID19, minangka kekuwatan ekonomi utama lan kabecikan kanggo kabeh wong, kanggo HOPE

Nopo Wisata lan Pariwisata?

Plancongan lan pariwisata saiki lan bakal terus jangka pendek lan menengah, salah sawijining sektor ekonomi sing paling rusak amarga krisis Corona. Ora ana pariwisata tanpa lelungan. Lelungan lan gerakan mandheg kabeh amarga Coronavirus.

Kasunyatane yaiku lelungan lan pariwisata, kaya biasane, bakal mundur maneh, malah luwih kuwat. Plancongan saiki ora dadi kemewahan kanggo wong sugih lan elit, iku kalebu kegiyatan kanggo masarakat. Pancen wis pindhah menyang wilayah hak,
hakku kanggo ngrasakake jagad iki lan bisa ndeleng.

Hak Lelungan kanggo Hak Asasi Manungsa

  • Hak kanggo lelungan kanggo bisnis, kanggo pendhidhikan
  • Hakku santai lan istirahat.
  • Saiki wis dadi "hak asasi manungsa", kaya hak kerja, pendhidhikan lan perawatan kesehatan, hak bebas saka apa sing dakkandhakake lan uripku. Plancongan lan pariwisata wis ditingkatake sajrone dasawarsa pungkasan nganti ora luwih akeh matur nuwun karo kabutuhan penting manungsa.
  • "Hak Asasi Manungsa"
  • Plancongan lan Pariwisata bakal mundur maneh

Napa Afrika

Saiki, Afrika nonton tembung perjuangan karo Coronavirus saka jarak sing adoh, nganti saiki. Yaiku nonton lan ngamati jagad canggih lan maju sing ora bisa ngadhepi tantangan krisis medis sing luwih gampang.

Afrika suwe dadi korban srakah lan eksploitasi. Iit ora nate nyuda reses liyane, dudu bagean saka materi iki lan jagad sing ora sensitif. Mula, iki duwe kesempatan sing khas kanggo nyedhiyakake peta dalan sing beda kanggo kabeh.

Iki bisa uga dadi wayahe Afrika ing sejarah.

Afrika uga kalebu 53 entitas nasional, negara berkembang sing relatif cilik. Mula, ngrampungake tantangan ekonomi mula ora larang karo standar internasional. Mula, Afrika bisa dadi model kanggo akeh negara berkembang ing saindenging jagad.

Kita kudu miwiti kanthi ngakeni luwih dhisik yen jagad sawise Coronavirus bakal beda banget karo sadurunge.

Tantangan kanggo sektor plancongan lan pariwisata yaiku carane menehi kontribusi lan nuwuhake transformasi kabeh masarakat dadi era anyar ekonomi, jaman pasca Coronavirus.

Kesehatan kabeh ekonomi minangka cara kanggo sektor kita tuwuh lan mupangat. Tantangan sing ora mung bisa nggawa kita dadi sehat, nanging bakal pindhah menyang jagad sing beda-beda, jagad sing luwih maju lan makmur, jagad sing luwih apik.

Kita kudu nggawe episode elek iki dadi kesempatan.

Krisis iki duwe rong fase sing beda;

1) Fase kontainer, sing kudu lan ngatasi tantangan kesehatan sing cepet banget dina iki, supaya masarakat tetep urip sehat, kanthi ngetrapake kabeh langkah-langkah kunci.

2) Tahap pamulihan. Persiapan sing kudu njamin ora mung ngatasi efek serius krisis ing ekonomi lan ing lapangan kerja, nanging luwih becik nggawa kita menyang bentuk kemakmuran lan pembangunan sing luwih maju.

Nalika rong tahap kasebut penting lan kudu ditangani kanthi cepet, jagad iki saiki wis nyedhiyakake kabeh energi lan sumber daya menyang wadhah fase siji.

Mungkin amarga dingerteni, urip lan kesehatan minangka prioritas manungsa, nanging laporan iki pengin narik kawigaten kasunyatan manawa, urip sawise tahap siji, ngemot, uga penting.

Kudu dadi urip kanthi mulya lan makmur. Mula, kita kudu miwiti nyiyapake lan ngrancang dina sawise ngemot kanthi cepet lan tanpa wektu tundha.

Ana biaya kanggo kabeh, kanggo saben tahap lan kita kudu nyiyapake dhewe.

Biaya kontainer jelas lan saben negara wis njupuk langkah kanggo ngatasi tahap iki lan sabanjure, biaya sing ana gandhengane, masing-masing miturut kapabilitas.

Nalika sawetara pamrentah, utamane ing negara-negara berkembang, wis nindakake pekerjaan sing apik banget, umume pamrentah durung miwiti ngatasi tahap loro.

Amarga ana kerusakan gedhe sing ngemot tahap siji, utamane kunci, bakal nyebabake fase loro (pemulihan), saiki kita kudu miwiti ngrancang lan nyiapake tahap loro lan biayane.

Rencana Pangarep-arep

Plan HOPE, mulane, minangka upaya kanggo ngatasi krisis, kanggo ngrampungake rencana pemulihan dina sesuk, kira-kira biaya lan sumber daya sing dibutuhake.

Kongres AS- anyar nyetujoni alokasi $ 2.2 triliun, sing nggambarake kira-kira 50% anggaran tahunan lan 10% PDB, kanggo ngatasi akibat saka krisis kasebut. Iki bakal digunakake kanggo tujuan ing ngisor iki:

1. Pembayaran langsung marang buruh sing kelangan pegawean lan kulawargane, gumantung saka ukuran kulawarga
2. Nggawe dana kanggo nylametake lan bailout kanggo bisnis lan perusahaan, akeh ing industri pariwisata lan pariwisata, kalebu maskapai penerbangan, perusahaan pelayaran, agensi perjalanan, lan operator tur. )
3. Dhukungan saka anggaran nasional kanggo luwih nyuda pajak ing beya ing
papan, utamane ing sektor jasa lan teknologi digital.
4. Dhukungan anggaran nasional kanggo ngrampungake kabeh langkah sing gegandhengan karo medis
wadhah lan pitulung nalika mbukak ekonomi kanthi bertahap.

Pemimpin global pemulihan pariwisata global diwiwiti
Dr. Taleb Rifai

Singapura, Korea Selatan, Kanada, China, lan akeh negara liyane, kalebu sawetara negara Afrika, nggawe gerakan sing padha. Meh kabeh dialokasikan antara 8 - 11% PDB kanggo rencana sing padha. Mula, disaranake kira-kira 10% PDB minangka jumlah sing cukup kanggo dialokasikan kanggo saben negara ing Afrika.

Kerangka umum, bisa uga katon kaya iki,

1. Saben negara Afrika kudu menehi kira-kira 10% PDB kanggo Recovery Rencanakake HARAPAN.

2. Dana sing dialokasikan bisa digunakake lan dipérang dadi rong bagean

A. 1/3 dana kanggo dhukungan langsung saka anggaran tahunan 2020 kanggo ngatasi kerugian sing ditindakake nalika fase ngemot lan nyiapake pemulihan. Iki mesthine kalebu:

1. Biaya langsung langkah-langkah medis kanggo ngemot

2. Subsidi buruh sing kelangan pegawean asil saka
langkah-langkah penahanan, utamane para turis

3. Nggawe "Hope Fund", kanggo nyengkuyung bisnis utamane UKM lan menehi utang sithik

4. Biaya nyuda pajak lan beya minangka bagean saka stimulasi
ekonomi nasional.

B . 2/3 dana kanggo miwiti pirang-pirang proyek infrastruktur. Ing kabeh sektor kayata, sekolah, klinik, dalan lan dalan gedhe, bandara lan pelabuhan, kalebu kebutuhan infrastruktur liyane. Iki bakal mbantu nggayuh:

1. Ngrangsang ekonomi nasional kanthi mompa dhuwit seger.

2. Nggawe luwih akeh wong supaya bisa kerja maneh, lan nggawe lapangan kerja anyar.

3. Mujudake proyek infrastruktur sing dibutuhake.

4. Nambah bathi sing dikoleksi kanggo ndhukung anggaran.

5. Ngukir model sing bisa ditrapake sawise pulih.

6. Pamulihan lengkap dadi ekonomi sing luwih maju

7. Dana kasebut kanthi becik dialokasikan saka tabungan yen ora banjur nyilih kanthi suku bunga murah minangka pilihan liyane. Nyilih sah ing kene, sanajan tarif utang nasional ngluwihi 100%. Kita utang kanggo mompa dhuwit menyang ekonomi, ngrangsang lan nguatake ekonomi lan, sabanjure, nambah bathi saka anggaran nasional, nambah kemampuan negara kanggo mbayar utang maneh. Kita ora nyilih kanggo mbayar utang sadurunge, nanging kita utang kanggo ngrangsang ekonomi kanthi mompa dhuwit, kanthi mbuwang luwih akeh.

8. Dhaptar proyek sing relevan kudu disiapake kanthi cepet, rata-rata dana alokasi $ 1 milyar cukup kanggo nyadari 100 proyek kanthi rata-rata $ 10 yuta saben proyek. Proyek kasebut penting banget kanggo stimulasi Ekonomi Nasional, nanging penting kanggo nyedhiyakake prasarana sing dibutuhake supaya pemerintah bisa nyedhiyani kabeh layanan sing dibutuhake kanggo masarakat lan bisnis, kalebu lelungan lan layanan pariwisata.

9. Kertas babagan pajak sing diusulake lan pangurangan biaya kudu disiapake kanthi cepet minangka reformasi pajak sing bakal diterusake sawise pulih.

Biaya anggaran nasional reguler kudu diitung saka (2A4) ing ndhuwur kanthi asumsi yen biaya kudu dipertanggungjawabake sajrone taun 2021 lan bisa uga taun 2022. Sawise ekonomi sing nembe pulih kudu bisa ngurus kebutuhan anggaran, amarga luwih akeh bathi bakal diklumpukake.
Minangka asil saka pemulihan ekonomi, kita bakal bisa ndhukung anggaran nasional biasa.

Gagasan kasebut minangka pamikiran umum lan tegese dadi proposal kerangka kerja. Dheweke ora dituruti kanthi wuta.

Sing penting, kanggo saben negara Afrika, yaiku ngrancang, ngembangake lan nggunakake rencana tartamtu, adhedhasar kahanan tartamtu ing saben negara lan, tindakake saiki, dina iki, ora sesuk

Kita kudu ngupayakake pendekatan miturut negara.

Ora Ana siji HARAPAN rencana bisa pas kabeh. Era pasca-Coronavirus anyar ndadekake akeh Organisasi Internasional ora relevan.

Malah Organisasi Daerah ora bisa, ora kudu umum ing kabeh wilayah kasebut. Saben negara kudu ditangani kanthi mandiri

Era pasca virus corona anyar pancen wis ngasilake kasunyatan anyar, yaiku dunia anyar.

Sawetara fitur anyar sing diantisipasi saka Era Anyar, yaiku konsekuensi ekonomi lan utamane pengaruhe ing industri pariwisata lan pariwisata. Iki bakal mengaruhi lelungan lan pariwisata. Sing paling penting yaiku ningkatake pentinge pariwisata domestik lan regional lan, akibate, kebutuhan kanggo nyetel rencana promosi pariwisata lan strategi wisata lan pariwisata kabeh.

Sawetara pangowahan liyane bisa uga

1. Infrastruktur produksi kanthi otomatis bakal ngirit energi lan ora mung biaya produksi sing luwih murah, nanging uga bakal nambah kualitas. Pengurangan jam kerja manungsa bakal mbantu kita njaga kesehatan sing luwih apik, lan bakal ngidini wong duwe wektu luang lan plancongan luwih akeh, kanthi jangka panjang, bisa ngrangsang lelungan lan pariwisata.

2. Tambah kapercayan ing teknologi, kinerja teknis, lan sektor pembayaran online lan bakal terus ngowahi prilaku konsumen, adoh saka cara tradisional. Perjalanan bisnis lan pariwisata kudu ngakoni lan kasunyatan anyar lan nyetel model bisnis.

3. Bakal ana penurunan jangka panjang ing lelungan bisnis amarga muncul alat konferensi video, kanthi individu sing regane dhuwur luwih seneng lelungan liwat jet pribadi sing beda karo udara kelas kapisan, sing nyebabake pengaruh gedhe ing industri lelungan. .

4. Sistem internasional tradisional wis entek. Malah sistem lan organisasi regional kudu menyesuaikan karo kasunyatan anyar lan ngatasi kekhususan saben negara kanthi individual. Sistem internasional, kalebu sistem PBB. lan organisasine kudu nyetel supaya luwih adil lan adil. Iki bakal menehi pengaruh gedhe marang organisasi pariwisata internasional kayata UNWTO, WTTC lan liya-liyane.

5. Pamrentah, pimpinan bisnis, lan perusahaan bakal menehi dana luwih akeh kanggo investasi produk kesehatan lan kesehatan sawise nemokake kesenjangan ing sistem global nalika nglawan virus corona. Iki bakal mengaruhi pariwisata medis. Wiwitan teknologi liyane bakal muncul, kanthi aplikasi kreatif.

6. Kepercayaan marang pamrentah lokal ing negara berkembang bakal saya akeh, amarga ana upaya pertahanan sing kuat kanggo ngontrol pandemi kasebut. Bank Pusat wis nyuntikake akeh dana kanggo institusi finansial lan nawakake pambebasan sing durung ana sadurunge sing durung diwenehake sadurunge. Pemahaman negara berkembang lan negara cilik, ningkatake promosi turisme lan peluang branding

7. Bakal ana pangowahan sosial sing ngenali babagan sisih urip sing bisa uga sadurunge wis rame banget. Komunitas internasional gabung ing empati global kanggo ngadeg manunggal. Inisiatif filantropi wis digawe lan bantuan kamanungsan ditawakake nalika miliarder nyumbang jutaan dolar kanggo nylametake nyawane masarakat. Plancongan kudu nguatake empati global iki.

8. Pengaruh positif sing dialami pandemi iki marang lingkungan kita bakal tahan. Kabeh organisasi lingkungan ngerti manawa ana penurunan nitrogen dioksida ing sawetara wilayah Tiongkok lan Italia ing Maret 2020. Kangge, Pusat Riset Iklim Internasional ing Oslo ngramal bakal ana penurunan emisi karbon dioksida 1.2% ing taun 2020. Iki bakal menehi pengaruh gedhe marang lelungan sing tanggung jawab lan pariwisata berkelanjutan.

9. Sistem pendhidhikan bakal diowahi. Nalika sekolah ditutup ing 188 negara ing saindenging jagad, miturut UNESCO, program sekolah ing omah wis wiwit ditrapake. Iki ngidini wong tuwa bisa mbantu ngembangake katrampilan lan nemokake bakat. Sinau kanthi adoh bakal ngidini negara-negara berkembang bisa nambah kualitas pendhidhikan.

10. Tinggal ing omah wis dadi pengalaman sing positif banget kanggo akeh wong, amarga ngiyatake ikatan kulawarga sing kebak katresnan, rasa syukur, lan pangarep-arep. Kajaba iku, iki uga nyebabake nggawe konten online sing nglipur sing saiki ngguyu.

Krisis iki bakal kliwat, lan kita bakal ngerteni luwih akeh pangembangan sosial, ekonomi, lan teknologi sing positif ing saindenging jagad.

Dewan Pariwisata Afrika kanggo Jagad: Sampeyan duwe sedina maneh!
atblogo

Konten liyane ing Dewan Pariwisata Afrika klik kene

Wiwit saiki, saiki kita ngerti manawa kesehatan kita luwih dhisik.

Peluncuran resmi Dewan Pariwisata Afrika persis setaun kepungkur sajrone Pasar Perjalanan Dunia ing Capetown, Afrika Selatan. Nalika Dr. Taleb Rifai gabung karo organisasi kasebut, dheweke ujar:

KITA KABEH metu saka AFRIKA

Ing jagad saiki, aku kepengin yakin manawa kekuwatan Transformasi Pariwisata lan Transformatif, yen dikelola lan dimanfaatake kanthi apik, minangka landasan kanggo nggawe perdamaian jagad lan dadi jagad sing luwih apik, kanggo manungsa lan planet,
Nglindhungi warisan budaya lan alam, Nguatake komunitas lokal. Ngeculake stereotip sing nggawe kita bisa nemu, nikmati lan ngrayakake kaendahan macem-macem budaya sing sugih,

Iki pancen sawetara kontribusi pariwisata kanggo Nggawe Jagad dadi papan sing luwih apik.

Bayangake apa tegese kanggo Afrika.
Mark Twain nyimpulake kanthi becik nalika ujar
"Plancongan bisa nyebabake prasangka, ketaksuban, lan pikiran sempit, lan akeh wong sing mbutuhake akun kasebut. Pandhangan sing jembar, sehat, amal kanggo wong lan samubarang ora bisa dipikolehi kanthi vegetasi ing salah sawijining pojokan bumi sajrone urip. ”

Plancongan, kanca-kanca, mbukak pikiran, mbukak mata, lan mbukak ati. Kita dadi wong sing luwih apik nalika lelungan

Mula dadi pakurmatan sing gedhe yen aku melu ATB. Iki minangka kesempatanku kanggo mbayar bali menyang Afrika, negara kelairane, papan kelairan umat manungsa, utang sing wis suwe kita kabeh kudu utang 

Ayo gabung, ayo nggawe Afrika SATU maneh lan, dadi SATU karo Afrika.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Taleb Rifai

Dr. Taleb Rifai minangka wong Yordania sing dadi Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa, adhedhasar ing Madrid, Spanyol, nganti tanggal 31 Desember 2017, sing nyekel jabatan kasebut wiwit dipilih kanthi sebulat suara ing taun 2010. Yordania pisanan jabatan Sekretaris Jenderal agensi PBB.