24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Iran Breaking News News tanggung jawab Keslametan Spanyol Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Maneka Warta

Spanyol nglarang Mahan Air Iran saka wilayah udharane

Spanyol nglarang Mahan Air Iran saka wilayah udharane
Spanyol nglarang Mahan Air Iran saka wilayah udharane
ditulis dening Kepala Editor Tugas

Minangka wiwitan taun iki, Bandara Barcelona - El Prat ing Spanyol mung tujuan sing dituju Iran mahan Air mabur menyang lan saka njero Uni Eropa.

Nanging saiki, pamrentah Spanyol mbatalake hak kebangkrutan, mbatalake lisensi Mahan Air kanggo beroperasi ing Barcelona.

Penerbangan ing antarane Barcelona lan Tehran mlaku kaping pindho saben minggu, nanging panggunaan kursi ing rute kasebut biasa-biasa wae, udakara 30%. Bandara Barcelona uga nutup Terminal 2 tanggal 26 Maret, njupuk kauntungan kanggo nyuda nomer penumpang kanggo ndandani terminal kasebut. Mahan Air dioperasikake ing Terminal 2.

Mahan Air kudu metu saka rute nalika otoritas penerbangan sipil Spanyol DGAC mbatalake lisensi maskapai kasebut.

Nalika mbatalake penerbangan kasebut, Spanyol wis ngetrapake tren sing luwih akeh ing Eropa, ing ngendi Jerman, Prancis, lan Italia kabeh njaluk operator Iran supaya ora bisa mabur menyang bandara.

Ing wulan pungkasan, Jerman mrentah IranAir kanggo nundha penerbangan menyang negara kasebut. "Undhang-undhang Perlindhungan Infeksi sing anyar saiki bisa ditindakake: penerbangan saka Iran menyang Jerman dilarang ditrapake langsung," Menteri Kesehatan Jerman Jens Spahn tweets ing awal April.

Pembawa bendera Iran nggunakake bandara ing Cologne, Bonn, Frankfurt lan Hamburg kanggo penerbangan penumpang lan kargo.

Sanajan pamrentah Jerman nggandhengake keputusan kasebut karo krisis coronavirus, dheweke wis mbatalake lisensi Mahan Air ing Januari 2019. Prancis nglarang maskapai kasebut ing Maret 2019, kanthi tuduhan ngeterake peralatan militer lan personel menyang Siria lan wilayah perang Timur Tengah liyane.

Italia ngetutake kepemimpinan ing pertengahan Desember taun kepungkur sawise rapat antarane Menteri Luar Negeri Luigi Di Maio lan Sekretaris Negara AS Mike Pompeo.

Keputusan Spanyol tegese Mahan Air ora maneh mabur menyang daratan Eropa.

Mahan Air, sing didegake ing taun 1992 minangka maskapai pribadi pertama Iran, dituduh menehi dhukungan finansial lan liyane marang Korps Pengawal Revolusi Islam Iran (IRGC), sing ditunjuk Amerika Serikat minangka organisasi teroris asing ing taun 2019.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Kepala Editor Tugas

Pimpinan editor Tugas yaiku OlegSziakov