24/7 eTV BreakingNewsShow :
TANPA SUARA? Klik ing simbol swara abang ing sisih kiwa ngisor layar video
Dewan Pariwisata Afrika Ngilangi Warta Eropa Warta Breaking Travel Warta Pamrentah LGBTQ News Keslametan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News Maneka Warta

Airbnb bisa main ing Era Corona

Airbnb-and-Homeaway
Airbnb-and-Homeaway
ditulis dening Dr. Taleb Rifai

Airbnb bisa dadi penting ing krisis COVID -19. Peran iki kalebu ing tahap Containment lan Recovery saka krisis kasebut. Disaranake manawa krisis iki duwe rong fase sing beda;

1. Tahap Containment, sing kudune ngatasi tantangan kesehatan sing cepet saiki, supaya wong tetep urip sehat, kanthi ngetrapake kabeh langkah-langkah kunci lan langkah-langkah liyane. Umume tujuan donya isih ing tahap iki SAIKI.

2. Tahap Pemulihan, persiapane kudu njamin ora mung ngatasi efek serius krisis ing perekonomian lan lapangan kerja, nanging luwih becik mbantu proses pemulihan dadi bentuk pertumbuhan, kemakmuran, lan pembangunan sing luwih maju. Umume tujuan ngupayakake persiapan kanggo tahap iki SAIKI.

Krisis COVID-19 

Krisis kasebut nyebabake masarakat, ekonomi, lan urip kita akeh. Penting, ing wiwitan kudu nggawe kasunyatan manawa, "jagad sawise Corona ora bakal padha karo donya sadurunge Corona. "

Nanging sing paling relevan ing kene yaiku kasunyatan manawa lelungan lan pariwisata saiki lan bakal terus dadi salah sawijining sektor sing paling kena pengaruh lan kegiatan manungsa amarga ana krisis. Umume bisa dadi salah sawijining sektor ekonomi pungkasan lan kegiatan manungsa sing pulih. Ora ana pariwisata tanpa lelungan lan plancongan wis mandheg saiki.

Sanajan pungkasane bakal bangkit luwih kuwat lan luwih sehat, ora beda karo pikiran sing optimis banget, pemulihan plancongan lan pariwisata ora bakal gampang lan ora cepet. Jagad iki bakal tetep wegah lan wedi lelungan sawetara wektu, utamane saka tujuan sing adoh banget. Pitakon ing kene yaiku, kepiye Airbnb bisa menehi sumbangan kanggo njaga dividen kegiatan manungsa sing hebat iki sing diarani lelungan lan pariwisata kanggo entuk manfaat kabeh wong ing saindenging krisis Corona?

Airbnb 

Airbnb, tanpa ragu, dadi pimpinan sewa jangka pendek lan ekonomi sing diarani sharing ing akomodasi. Mula, rumangsa duwe tanggung jawab sosial kanggo nulungi komunitas lokal lan masarakat ing tujuan tartamtu, utamane sing digunakake.

Iki ora mung kudu ditindakake minangka rasa tanggung jawab sosial perusahaan amarga uga entuk kepentingan langsung bisnis Airbnb, sing mung bisa ngupayakake ing jagad perdamaian lan harmoni sing sehat.

Airbnb uga cenderung dibangun ing rong pilar kasebut. Salah sijine yaiku pengalaman lelungan unik lan khusus sing didhasarake model bisnis lan Loro yaiku nggunakake teknologi platform digital paling anyar. Loro-lorone kasebut ora mung cocog karo tren lelungan lan pariwisata paling anyar, nanging uga nduweni kualifikasi Airbnb kanggo main peran luwih gedhe ing rekonstruksi jagad sing luwih otentik lan gumantung teknologi sing muncul saka Era Corona.

Carane bisa Airbnb, mulane, duwe peran luwih gedhe kanggo ngewangi tujuan ing tahap Containment lan Recovery, kanggo ngatasi krisis Corona lan metu luwih kuwat lan luwih sehat?

1. Airbnb bisa mbantu nggunakake ciri khas kemampuan lelungan lan pariwisata kanggo ndhukung sektor ekonomi liyane lan sabanjure ndhukung ekonomi umume saben negara ing kabeh tahapan Containment and Recovery. Siji conto sing apik, sing aku yakin manawa Airbnb wis nindakake sebagian, nyumbang kanggo upaya penahanan akeh tujuan kanthi nyedhiyakake akomodasi kanggo petugas kesehatan, kanggo wong sing duwe karantina lan para pekerja sing nulungi kegiatan penahanan umume. Kegiatan pariwisata liyane uga bisa dimanfaatake kayata transportasi lan toko panganan.

2. Wis jelas manawa pasar tradisional sing adoh banget ora bakal cepet bali. Pamrentah lan tujuan saiki saiki dadi pariwisata domestik lan pariwisata daerah. Amarga gaya pangowahan iki mbutuhake owah-owahan utama strategi lan rencana implementasi lan latihan, Airbnb bisa mbantu mbantu promosi lan nyadari tren anyar iki kanthi kabeh cara, kanthi strategi dhewe uga langsung mbantu kutha lan tujuan supaya bisa ngliwati sudut iki.

3. Kita kudu ngerti manawa krisis iki bakal owah kanthi cara mikir lan cara urip, utamane babagan teknologi digital. Krisis kasebut wis mbuktekake manawa kita butuh lan kita bisa ngowahi akeh kabiasaan manungsa dadi adoh, "saka omah". Kita mung kudu mikir kanthi imajinatif. Conto sing apik yaiku apa sing ditindakake Yunani liwat proyek kasebut, "Yunani saka omah". Iki minangka proyek kanthi kemitraan karo Google, ngasilake serangkaian video kanggo ngerteni lan ngerti budaya, alam, masarakat. Video kasebut bakal nuduhake kaendahan Yunani saka omah, tanpa ngunjungi. Tujuane yaiku kanggo nyumetake rasa penasaran lan minat para calon pengunjung mbesuk.

4. Teknologi digital bakal duwe peran luwih gedhe ing sawetara kegiatan pariwisata, kayata restoran sing kudu matesi kegiyatane mung kanggo layanan pangiriman nganti kita mungkasi jarak sosial lan bali menyang normal, sing kayane ora bakal suwe. Airbnb bisa mbantu nyusun struktur bisnis kasebut uga nglatih para staf, utamane sing ana ing komunitas sing dienggo. Tumindak sing padha uga bisa ditrapake kanggo konferensi, rapat, perayaan, konser, lan acara khusus. Kabeh bisa dirancang kanggo rampung saka omah. Kita mung kudu mikir ing njaba kothak, kanthi imajinatif. Nanging, bisnis kudu direstrukturisasi lan staf kudu dilatih maneh.

5. Tantangan sing paling penting yaiku nglindhungi proyek. Pakaryan bakal, tanpa mangu-mangu, dadi tugas sing paling penting kanggo urip sing sopan lan ekonomi sing sehat. Airbnb bisa mbantu nyiyapake kerjaan sementara ing sewa lokal, kanggo para pekerja, pembersih lan staf trampil liyane ing komunitas kasebut, nganti kahanan kasebut normal maneh.

6. Nguatake kesehatan ekonomi lokal, utamane kegiyatan pariwisata liyane ora mung tumindak sing bener, uga, kaya sing wis diandharake sadurunge, kanggo kepentingan Airbnb lan komunitas sing digunakake. Airbnb bisa nggayuh, mula, lan menehi pitulung kanggo mitra pariwisata liyane, hotel, taksi, operator tur lan pengecer kayata kerajinan tangan lan senengane. Nawakake panggunaan layanan platform lan pitulungan paket liyane bisa uga sawetara tumindak apik sing bisa ditindakake Airbnb.

Iki minangka sawetara saran, intine ora ngetutake utawa ngetrapake apa-apa, nanging luwih becik miwiti diskusi sehat babagan apa sing bisa ditindakake lan mikirake kanthi pikiran imajinatif sing mbukak, metu saka pendekatan kothak. Elinga yen apa wae sing ditindakake ora mung ditindakake amarga iku sing bener, nanging uga minangka langkah bisnis sing bener kanggo Airbnb.

Pikiran kasebut diwenehake dening Dr. Taleb Rifai, mantan Sekretaris Jenderal UNWTO lan David Scowsill, mantan CEO WTTC.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Taleb Rifai

Dr. Taleb Rifai minangka wong Yordania sing dadi Sekretaris Jenderal Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa, adhedhasar ing Madrid, Spanyol, nganti tanggal 31 Desember 2017, sing nyekel jabatan kasebut wiwit dipilih kanthi sebulat suara ing taun 2010. Yordania pisanan jabatan Sekretaris Jenderal agensi PBB.