Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality Hotel & Resor News Pengumuman Pers Resorts tanggung jawab Pariwisata Perjalanan Plancongan | Tips Plancongan Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Pendhiri Adam Stewart Nuduhake Pentinge Yayasan Sandal

Pilih basa sampeyan
Pendhiri Adam Stewart Nuduhake Pentinge Yayasan Sandal
Pendhiri Adam Stewart Nuduhake Pentinge Yayasan Sandal
ditulis dening editor

Iki awake dhewe.

Sing ditemokake ing Resor Sandal uga ana ing njaba. Kaendahan Optimisme. Syukur. Nanging ana luwih akeh "ing kana."

Adam Stewart ngluncurake Yayasan Sandal 10 taun kepungkur amarga dheweke wis gedhe ndeleng kabeh, ing njaba lan ing njaba, saka sudhut sing durung ana sing nate weruh. Nganti saiki.

Mungkin iki dudu wektu paling pas kanggo mlebu kantor Adam Stewart. Wakil Ketua Sandals Resorts International lan Pendiri Yayasan Sandal bubar ngrampungake rapat maraton, sing mung rada suwe tinimbang setengah maraton sing bakal ditindakake akhir minggu iki.

Wanci jam 4 sore, nggawe kita tengah-tengah antarane nedha awan sebagean Adam lan nedha bengi. Adam nyruput banyu kanggo nahan.

"Apa sampeyan yakin saiki bakal nindakake iki?" sampeyan takon.

Adam ora bisa nolak manawa dheweke luwih seneng ana ing sisih ngarep lawang kantor. Mula dheweke duwe pangeling-eling babagan “ing kana” ing kene. Ana globe sing katon mandheg banjur kepulauan Karibia ngadhepi mejane. Ana gambar kolam renang Sandal sing nggumunake lan lapangan golf lan… hei, kuwi Richard Branson!

Nanging sing paling cedhak karo Adam yaiku rangkai foto 8 × 10 kanthi tema tunggal: Kulawarga. Garwane Adam lan anak telu lungguh lan ngadeg ing macem-macem pose sawetara inci saka dheweke, sedina muput.

"Kulawarga nambah semangat kanggo kepinginan mbantu komunitas pulau," jarene.

Nalika sampeyan takon apa dheweke siyap kanggo pacelathon iki, mripate Adam bisa ngyakinake kaya swarane. "Pancen." Dheweke njupuk rong sips banyu maneh nalika sampeyan ujar, "Pengetan kaping 10 Yayasan Sandal ..."

Adam njupuk saka kana.

Sampeyan luwih dhisik kudu ngerti babagan wong tuwa.

Dheweke nandur wiji kanggo Yayasan nalika aku tuwuh ing kene, ing Jamaika. Nanging beda banget anggone nindakake.

Bapak (Pendhiri Sandal lan Ketua Gordon "Butch" Stewart) mikir manawa dheweke kudu nggawe bisnis sing sukses supaya bisa menehi. Elingi, industri kabeh kalebu enom banget nalika diwiwiti ing taun 1981 - ing taun sing padha aku lair. Dheweke percaya yen Sandal ngalami pengalaman sing luwih gedhe tinimbang tamu, mula akeh tamu sing bakal teka. Lan luwih akeh tamu tegese bisa nggawe luwih akeh lapangan kerja lan nyukupi kebutuhan ing komunitas sing nantang. Bapak nganggep wong-wong mau minangka kulawarga. Makane dheweke kerja 20 jam sedina.

Ibu, ing tangan liyane, nganggep sampeyan ora butuh ngrewangi wong liya. Dheweke duwe wektu kanggo mbangun omah kanggo wong miskin lan nggawe klambi sing apik kanggo sing ora mampu. Nyatane, aku takon dheweke apa bisa nonton bocah-bocah nalika maraton akhir minggu iki, nanging dheweke kerja kanggo amal sing diarani Back on the Rack ing Kingston, mula dheweke ora bisa.

Aku? Aku dadi hibrida kanggo wong loro kasebut.

Wong ora ngerti apa sing kedadeyan ing mburi layar.

Wong tuwaku kalorone teka saka generasi sing ujar, "Yen sampeyan nindakake kabecikan, lakonana kanthi tenang."

Contone, bapak bakal nolak sawetara dina ing Resor Pantai lan nggawa bus akeh bocah saka wilayah sing ora duwe tugas kanggo plancongan lan sinau babagan pariwisata - dheweke isih nindakake. Dheweke menehi biaya apa wae kanggo dadi Presiden Asosiasi Hotel kanggo para nelayan. Dheweke mung bakal nyewa driver independen kanggo pesawat antar-jemput bandara dadi resor bakal nyediakake lapangan tinimbang nggawa dheweke lunga. Mung saiki wong ngerti manawa 96 persen pametune ing restoran asale saka petani lokal. Yaiku jinis keputusan bisnis sing mesthi ditindakake kanggo ndhukung wong-wong sing butuh.

Aku terus lan terus, nanging Bapak ora gelem.

Ing taun 2009 kita mutusake kanggo pindhah menyang level liyane.

Gagasane yaiku nindakake apa sing wis mesthi ditindakake, nanging kanthi teratur minangka "Yayasan Sandal." Pirang-pirang taun aku mbayangake sepira maneh sing bisa ditindakake yen nindakake sawetara klompok babagan upaya:

-Nyelehake tamu sing seneng karo Karibia lan pengin melu maju - lan nikmati bathi pajeg.

-Mitra perusahaan sing bisa menehi pengaruh positif ing pulau-pulau.

Agen-agen lelungan sing bakal promosi program kaya Paket Tujuan lan Maca Dalan.

-Angka anggota tim Sandal 14,000 sing manggon ing komunitas kasebut.

Sepuluh taun mengko, kita ngetrapake luwih saka 120 program lan proyek saben taun. Iki nuduhake manawa nalika kita kerja bareng, ora ana watesan apa sing bisa ditindakake.

Yayasan kasebut ora beda karo organisasi jangkauan liyane.

Apa sing ditindakake ora bisa digunakake ing papan liya. Ora ing Asia. Ora ing Eropa. Kita manggon ing kene, ing Karibia. Tiyang sepuh lan simbah kulo manggen wonten mriki. Iki minangka kanca lan kulawarga. Kita ora nate ngyakinake wong sing kerja ing Sandal dadi bagean saka upaya Yayasan, saka staf tunggu nganti manajer umum. Ora sepisan.

Kita kabeh kalebu bagean saka permadani kepulauan. Lan resort lan pelanggan uga dadi bagian saka permadani.

Para tamu resort ana ing kahanan sing unik.

Pungkasane, kita pengin wong-wong teka lan nikmati papan sing apik banget sing bisa diarani omah. Tutul wedhi lan gunung lan segara. Nanging uga ngakoni ing antarane kaendahan, ing jero resor lan njaba, yaiku kebutuhan kanggo mbantu. Kita ngajak tamu metu karo duta besar komunitas kanggo ngrasakake dhewe.

Pikirake bartender sing ngombe ombenan sampeyan.

Sumbangan $ 25 bisa uga nyedhiyakake pendhidhikan sing migunani kanggo anak-anake ing sekolah lokal sing diupdate karo upaya Yayasan .. Sumbangan $ 50 mbantu tuku peralatan nylametake ing klinik lokal sing nyedhiyakake anggota tim, komunitas lan pengunjung .. Sumbangan $ 75 bisa nulungi samodra dadi luwih sregep lan tangguh kanggo nambah rezeki para nelayan lokal .. Mantra kita yaiku, “Kita ora butuh akeh sekedhik. Kita butuh sethithik saka akeh. ” Tumindake sing katon cilik kasebut kanthi nyata ngowahi komunitas. Aku wis ndeleng.

Salah sawijining perkara sing paling hebat sing wis dadi bagean…

… Kesehatan kanggo bocah. Sedih, tanpa teknologi sing tepat ing Karibia, bocah sing kelainan getih lan kanker bocah asring salah didiagnosis. Dadi sumbangan tamu wis ngidini kita gabung karo SickKids. Saiki dheweke wis ngubungake dokter sing dianggep terkenal ing Amerika Utara karo dokter ing pulau kasebut liwat telemedisin. Iki sejatine nylametake nyawane.

Aku mikir babagan uripe bocah wadon umur 13 taun ing Ocho Rios.

Dheweke dadi pusat bocah-bocah wadon sing lagi ngandut, sing asring bakal diusir saka sekolah. Kita kekancan karo papan sing ana gandhengane karo bocah-bocah wadon kanggo nyakup kelas tutoring lan parenting. Kahanan kaya dheweke ora bisa dadi pungkasan perjalanan para bocah wadon, impene. Dheweke umure mung 13.

Jujur, aku ora ngerti tenan nalika isih enom.

Ibu bakal njupuk aku saka sekolah lan mampir ing omah kanggo nggawe klambi kanggo wong. Minangka bocah, aku bakal mikir, "Iki butuh telung jam." Nanging iki menehi kesan. Nalika mlebu sekolah asrama ing Boca Raton, Florida, aku mulai ngerti yen aku seneng banget karo Karibia. Panganan Wong sing grapyak. Hawane melesat ing omah tanpa AC. Kaendahan alam. Nanging aku uga ngerti bedane banget antara hak istimewa lan kebutuhan gedhe ing komunitas Karibia.

Ibu lan bapak sakloron pancen bener.

Ibu wis ngewangi wong ing garis ngarep nganti puluhan taun. Bapak kepengin dadi pengusaha terhormat. Dheweke tetep ing Jamaika kanggo miwiti bisnis nalika wong-wong padha budhal menyang papan sing bisa ngasilake dhuwit kanthi luwih cepet. Dheweke entuk kapercayan lan integritas. Mula, masarakat ing masarakat paling padesan ngerti Sandal ora mung minangka resor, nanging minangka wong sing kepengin banget nggawe kabecikan. Aku mikir sebabe Yayasan wis bisa nindakake akeh sajrone 10 taun kepungkur.

Anakku lair ora suwe sawise kita miwiti Yayasan.

Ngganti perspektifku. Lan banjur anak-anakku wadon, lan aku bakal luwih akeh ngowahi. Sadurunge duwe anak, aku wis bisa ngobrol karo sampeyan babagan tujuan Yayasan. Nanging anak-anakku menehi wawasan sing jelas kanggo ngapa aku nindakake iki. Maksudku, kepiye yen anak-anakku ana ing sepatune wong-wong sing butuh?
Pikiran kasebut dadi motivasi kanggo aku saben dina.

Nampilake gambar anake.
Delengen carane umure isih enom ing kene. Aku mesthine kudu nganyari gambar kasebut, nanging aku kira angel ngeculake.

Kulawarga Stewart Pengin Sampeyan Ngerti:

"Saben dolar sing disumbang menyang Yayasan Sandal langsung diwiwiti. Ora 50 persen utawa 90 persen. Iku mesthi 100 persen. Sumbangan $ 150 bisa uga mbantu nggawe jedhing ing sekolah utawa nyedhiyakake AC ing rumah sakit. Sumbangan $ 75 bisa uga mbantu para pengrajin lokal utawa peternakan kulawarga. Siji hadiah nyebabake wong ora bisa mbayangake. Amarga tumindak kemurahan, ngelingake yen ana wong sing prihatin tenan. ”

Kanggo nggunakake sawetara dolar supaya bisa digunakake langsung, bukak SandalFoundation.org banjur klik tombol "Sumbang Saiki". Wong-wong ing komunitas Karibia ujar, "Matur nuwun wis menehi pangarep-arep lan kesempatan."

 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.