Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

Nganyari Resmi Kepulauan Cayman ing coronavirus COVID-19

Nganyari Resmi Grand Cayman ing COVID-19
Nganyari Resmi Kepulauan Cayman ing COVID-19

Sanajan ora ana asil sing dilaporake sajrone 21 April 2020 Covid-19 press briefing, ing pejabat Nganyari Kepulauan Cayman, Kepala Petugas Kedokteran Dr. John Lee rinci babagan sing kalebu ing gelombang pertama tes sing luwih gedhe. Dene, Gubernur, menehi rincian liyane babagan tim pendukung militer, warga sipil, lan logistik sing bakal teka saka Inggris minggu ngarep.

Perdana Menteri, Hon. Alden McLaughlin, ngatur pengaturan kanggo rapat Majelis Legislatif minggu iki lan ngomong karo wong Caymania sing manggon ing luar negeri. Sabanjure, Menteri Kesehatan menehi update babagan peralatan sing nembe ditugasake ing rumah sakit Kepulauan Cayman.

Kepala Petugas Kedokteran Dr. John Lee

  • Ora ana asil rutin anyar saiki, lan status kesehatan wong sing dilaporake wingi tetep padha.
  • Mesin ing Otoritas Pelayanan Kesehatan ngalami perawatan lan jadwal kualitas sing dijadwalake.
  • Tes pangembangan para pekerja baris ngarep wis diwiwiti. Gelombang pertama pengujian iki kalebu: kabeh panggunaan rumah sakit saiki; kabeh rawat inap saiki; kabeh staf kesehatan garis depan; sapa sing nuduhake gejala pernapasan utawa rekomendasi saka profesional kesehatan; tahanan lan staf penjara garis depan.
  • Program pengujian sing ditambahi bakal nambah ing wektu sing tepat. Telpon hotline flu terus mudhun: wingi ana 16 panggilan lan enem peserta ing klinik flu.
  • Dheweke ngramal 1,000 kasus bakal dites ing rong minggu pertama prosedur uji coba sing rapi

Komisioner Polisi, Pak Derek Byrne

  • Ora ana masalah penting babagan kepolisian sewengi.
  • Sepuluh nyegat kedadeyan ing Cayman Brac sewengi, tanpa dilaporake nglanggar. Ing Grand Cayman sewengi, 341 kendaraan dicegat, lan siji wong ditemokake nglanggar lan dielingake kanggo dituntut; wiwit jam 6 esuk dina iki, wis akeh lalu lintas. Siji wong ditemokake nglanggar papan perlindungan ing aturan papan lan diwenehake karo tiket.
  • Medevac sukses kedadeyan saka Little Cayman, nanging iki ora ana gandhengane karo COVID-19.
  • Pangeling ditanggepi yen kurfew keras bali jam 7 bengi nganti jam 5 esuk; dileksanakake ing antarane 5:15 lan 6:45; pantai isih ana ing papan kunci sing angel.
  • Pamilik bisnis sing duwe pengaturan keamanan pribadi kudu nggunakake sistem kasebut kanggo mriksa ing papane. Sing duwe tanpa keamanan pribadi kudu ngubungi polisi kanggo ngatur priksa.
  • Delegasi militer Inggris bakal bisa kerja sama karo RCIPS nalika teka, kaya prosedur musim pra-topan normal.

Perdana Menteri Alden McLaughlin

  • Majelis Legislatif siyap kanggo rapat sing bakal diwiwiti sesuk lan dilanjut dina Kamis.
  • Rapat sesuk disusun kanggo mesthekake selaras karo jarak sosial: ana enem anggota pamrentah sing dipilih, ditambah karo Jaksa Agung lan pimpinan oposisi. Siji Anggota Oposisi lan rong Anggota independen uga bakal melu, lan siji Anggota Oposisi bakal njupuk Kursi.
  • Rapat sesuk bakal diowahi kanggo mandhiri, mula ana rapat penting DPR bisa ditindakake kanthi elektronik ing dina Kamis kanggo milih Wakil Speaker, ngganti anggota Komite Bisnis lan nggawe amandemen undang-undang, kaya sing diumumake sadurunge.
  • Wong Cayman sing manggon ing jaban rangkah uga ditujokake lan dielingake manawa Pamrentah prihatin karo dheweke lan kesejahteraane.
  • CIGO-UK matur nuwun amarga kerjaane, ngewangi warga Caymania ing Inggris lan ing Eropa. Contone kalebu telpon Zoom mingguan, uga panggilan Zoom kuliner interaktif sing nyedhiyakake tarif lokal kanthi sawetara bahan sing diganti kanthi kreatif.
  • Dheweke pengin Ibu Ethel Ebanks, pirang-pirang selamat ulang tahune sing kaping 102 dina iki. Dheweke negesake maneh manawa dheweke dikasihi banget, lan kanggo wong kaya dheweke, kita kudu tetep ing omah lan njaga masarakat supaya tetep aman. Dheweke negesake paribasan sing menehi saran yen "kapan pinituwa mati, perpustakaan bakal kobong" lan ngelingake manawa kabeh urip padha uga larang regane lan terkenal.

Ingkang Sinuhun Gubernur, Pak Martyn Roper

  • Penerbangan jembatan udara British Airways sing nomer loro bakal teka dina Selasa, 28 April lan mangkat dina Rebo, 29 April jam 6.05 sore, kanthi mandheg sedhela ing Kapuloan Turks lan Caicos kanggo nglumpukake penumpang sing bali menyang London.
  • Penerbangan kasebut bakal nggawa kit ekstraksi lan swab, uga sawetara wong Caymania sing bali menyang Kepulauan.
  • Kabeh sing wis ndhaptar liwat hotline lelungan bakal dikirim link menyang tiket tiket.
  • Pets bakal diijini lelungan lan rincian bakal diwenehake kanggo sing wis ndhaptar.
  • Kaya sing dilaporake wingi, pesawat kasebut uga bakal ngeterake tim cilik saka Inggris, padha karo sing wis dikirim ing TCI.
  • Kahanan ukum lan undang-undang stabil lan Gubernur duwe kapercayan ing Kapabilitas Cayman kanggo ngatur risiko. Nanging kahanan saiki durung ana sadurunge; tim militer, sipil lan logistik cilik iki bakal menehi dhukungan, keahlian lan sumber daya, kanggo njamin kita bisa ngatur risiko kayata penanganan jam, kurungan, faktor ekonomi lan sosial.
  • Tim kasebut uga bakal mbantu siyap-angin topan, nggarap Manajemen Bahaya Cayman Islands, lan koordinasi karo aset Inggris liyane. Bakal kalebu perancang medis lan keamanan bebarengan karo ahli logistik.
  • Penyebaran iki minangka sinyal kuwat dhukungan Inggris kanggo Kapuloan Cayman lan resimen pertahanan Kepulauan Cayman bakal kerja bareng karo para pendatang sing anyar.
  • Baginda Ratu uga sugeng ambal warsa.

Menteri Kesehatan Dwayne Seymour

  • Dheweke njaluk wong supaya ora narik dana saka pensiun pribadi yen ora prelu. Dheweke nyathet wong kayata nganggur, utawa sing makarya ing pariwisata, minangka kategori sing butuh sejatine ngakses pensiun.
  • Dheweke ngucapake langkah-langkah pangujian sing luwih cepet.
  • Laboratorium ing Kepulauan Cayman dilengkapi papat mesin PCR (reaksi rantai polimerase): telu ing HSA, kalebu siji sing anyar sing bakal ditugasake, lan siji ing Rumah Sakit Dokter. Dheweke uga duwe enem lemari biosafety sing bisa nyoba COVID-19 ing telung rumah sakit kasebut, loro ing antarane anyar lan bakal ditugasake.
  • Topeng wis diwenehake marang akeh staf garis depan, kalebu pejabat polisi lan pakunjaran. Tujuane yaiku supaya Palang Merah nggawe 4,000 topeng, lan saka total iki 350 wis disebar minggu kepungkur. Relawan Dr Lee lan Palang Merah ngucapake matur nuwun amarga wis ndhukung inisiatif iki.
  • Topeng minangka lapisan perlindungan tambahan, nanging jarak adoh saka jarak sosial isih perlu. Tinggal ing omah tetep dadi cara paling apik kanggo nglindhungi awak dhewe.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda Hohnholz, editor eTN

Linda Hohnholz wis nulis lan nyunting artikel wiwit karir. Dheweke wis ngetrapake semangat bawaan iki menyang papan-papan kayata Hawaii Pacific University, Chaminade University, Hawaii Children's Discovery Center, lan saiki TravelNewsGroup.