Warta Breaking Travel News Kepulauan Cayman News Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Maneka Warta

PULAU CAYMAN: Nganyari ing COVID-19 

PULAU CAYMAN: Nganyari ing COVID-19
cayman
ditulis dening editor

Grand Cayman (GIS) - Ana wolung asil negatif sing dilaporake sajrone pengumuman pers COVID-22 dina iki.

Wakil Gubernur ngumumake penerbangan evakuasi luwih lanjut menyang Miami bakal ditindakake dina Jumuah, 1 Mei lan nerangake obrolan isih ana karo papat nganti limang pamrentah daerah liyane babagan repatriasi.

Perdana Menteri, Hon. Alden McLaughlin mratelakake manawa sesi Majelis Legislatif saiki wis ngidini, tundhuk disetujoni dening Gubernur, rapat virtual sing penting bakal ditindakake sesuk.

Pungkasane, Menteri Kesehatan menehi tandha mengeti kaping XNUMX dina Bumi kanthi ringkesan inisiatif sing ditindakake kanggo nglawan perubahan iklim ing Kapuloan Cayman.

 

Kepala Petugas Kedokteran Dr John Lee kacarita:

  • 8 asil negatif kacarita; 150 conto saiki lagi diproses ing acara penutupan pers lan 700 asil isih ditundha. 80 saka iki prioritas, kalebu udakara 50 sing teka ing pesawat British Airways lan udakara 30 wong liya amarga alasan klinis.
  • Jumlah wong sing sadurunge nglaporake gejala / asimtomatik tetep padha, nanging sing nandhang kasusahan kabeh nambah, kalebu rawat inap.
  • Sesuk jam 2 sore, ing sesi sing direkam ing saluran Facebook lan Twitter Pamrentah, telung dokter saka HSA, Kota Kesehatan lan Rumah Sakit Dokter bakal ngrembug lan njawab pitakon media babagan COVID-19: kepiye presentasi lan apa sing kudu ditindakake yen ana suarga munggah Sesi kasebut bakal disiarake ing CIGTV jam 8 sore, sawise rapat Majelis Legislatif.

 

Komisioner Polisi, Pak Derek Byrne kacarita:

  • Ora ana masalah penting babagan kepolisian sing sewengi lan kejahatan tetep stabil.
  • 21 interception kedadeyan ing Cayman Brac kanthi sewengi, kanthi dilaporake rong pelanggaran, sing kalorone wis dielingake kanggo dituntut. Ing Grand Cayman sewengi, 231 kendhara dicegat lan ora ana sing ditemokake planggaran; kapisah loro wong sing mlaku lan siji pengendara sepeda mandheg polisi lan ngelingake yen dituntut amarga nuntut pelanggaran jam kerja.
  • Wiwit jam 6 esuk dina iki, telung wong ditemokake nglanggar aturan papan (siji nindakake kegiatan komersial tanpa ijin lan loro metu ing kendaraan tanpa tujuan sing sah); kabeh telu ditanggepi tiket.
  • Truk ngebut terus nyebabake masalah; kacilakan serius kedadeyan ing distrik wétan esuk iki. Pengendara samesthine bakal pulih, nanging cilaka parah.
  • Ngebut uga wis dilaporake ing Spotts Newlands, West Bay lan ing Esterley Tibbetts Highway. Komisioner njaluk wong supaya alon-alon nylametake nyawane.
  • Kabeh wong sing mlaku lan pengendara kudu nuduhake sopan ing dalan, luwih-luwih yen cedhak karo kurfew pungkasan wayah surup kanggo nglindhungi wong sing olahraga.
  • Pangeling ditanggepi manawa kurva angel bali jam 7 sore nganti jam 5 esuk; olahraga dileksanakake sajrone 90 menit antarane 5.15 esuk nganti 6.45 sore Senin-Setu.; pantai isih ana ing papan kunci nganti dina Jumuah, 1 Mei.
  • RCIPS saiki bakal ngirim nganyari saben minggu / rong minggu ing arahan COVID-19. Komisioner matur nuwun marang Yang Mulia, Perdana Menteri lan Menteri Kesehatan kanggo kepemimpinan sajrone wektu iki; pamirsa / nonton umum kanggo dhukungan; komunitas ing saindenging Kapuloan amarga sabar lan pangerten; pria lan wanita RCIPS lan kolega ing CBC, uga konstabulari khusus lan WORC sing kerja pirang-pirang jam supaya Kapuloan Cayman aman.

 

Perdana Menteri Alden McLaughlin ngandika:

  • Tindakan ing Majelis Legislatif mbenakake Prentah Tetap Dewan kanggo ngidini, tundhuk disetujoni Gubernur, supaya rapat virtual ditindakake ing Majelis Legislatif. Sing pertama kedadeyan sesuk lan iki bakal disiarake langsung ing CIGTV.

Amandemen Undhang-undhang ing ngisor iki bakal dianggep sajrone rapat iki, kaya sing diumumake sadurunge: Hukum Lalu Lintas, UU Pensiun Nasional, Hukum Pabean lan Pengendalian Perbatasan lan UU Tenaga Kerja.

Kajaba iku, DPR bakal milih milih Wakil Speaker anyar

  • Wong sing wis ninggalake Kepulauan sadurunge tanggal 1 Februari ora duwe hak mundur total dana pensiun kanthi amandemen anyar kasebut. Wong sing ngrancang bakal ninggalake yurisdiksi kasebut kudu ngatur akses dana pensiun sadurunge budhal.
  • Konferensi pers sing dijadwalake sesuk ora bakal ditindakake amarga LA bakal diadhepi. (Deleng titik pungkasan saka Dr Lee ing ndhuwur.)

 

Ingkang Sinuhun Gubernur, Pak Martyn Roper ngandika:

  • Wolung negatives lan tes sing ditambahi dadi sebab optimis, nanging asil ora bisa diarepake nganti dina Jumuah.
  • Cacahing kasus sing ana ing Kapuloan Cayman, kanthi sawetara wong ing rumah sakit lan nglaporake menyang klinik flu, minangka pratandha yen langkah-langkah kayata jarak sosial, nutup wates lan pengujian agresif, nelusuri lan ngisolasi isih bisa digunakake.
  • Inggris dadi sing utama ing pembangunan vaksin; ana kemungkinan sing bisa dadi negara pertama sing nggawe vaksin.
  • Penerbangan evakuasi liyane menyang Miami bakal ditindakake dina Jumuah, 1 Mei jam 10.30 esuk Tiket bisa dipesen langsung karo Cayman Airways ing 949-2311; baris bakal mbukak dina kerja wiwit jam 9 esuk - 6 sore lan pesenan mbukak sesuk.
  • Penerbangan iki ora bakal nggawa sapa wae saka Miami amarga fasilitas karantina wis kapasitas yen teka saka London wis ditampa.
  • Kanggo penumpang sing pengin lelungan ing jembatan udara British Airways sing nomer loro, link menyang buku yaiku www.otairbridge.com/trips/london-repatriation.
  • Penerbangan menyang London mangkat dina Rebo, 29 April jam 6.05 sore, tekan London Heathrow dina Kemis, 30 April jam 11.35 esuk karo mandheg sedhela ing Kapuloan Turks lan Caicos kanggo nglumpukake penumpang sing bali menyang London.
  • Hubungi Kantor Gubernur ing 244-2407 yen sampeyan pengin lelungan ing pesawat iki kanthi nggawa ingon-ingon.
  • Penumpang sing bali saka London menyang Cayman, bakal dikontak karo Kantor London, kanthi wisatawan prioritas dikontak ing tranche pertama, kanggo menehi pesenan penerbangan lan rincian pambayaran. Sampeyan bakal dikontak mengko dina iki utawa sesuk yen sampeyan durung dihubungi.
  • Penerbangan evakuasi tambahan diatur dadi prioritas utama; obrolan lagi ditindakake paling ora papat nganti limang pamrentah daerah.

 

Menteri Kesehatan Dwayne Seymour ngandika:

  • Dheweke matur nuwun marang Brasserie amarga wis nyedhiyakake nedha awan saben dina kanggo staf Kesehatan Umum, lan uga ngucapake matur nuwun kanggo staf CIAA lan mitra kerja ing wektu kasebut. Dheweke uga ngelingake masarakat manawa Lands and Survey mbukak kanggo bisnis online.
  • Dheweke mréntah menyang bank babagan pengaturan akses atas jenenge pelanggan saka East End, Side Lor lan Kota Bodden lan nyediakake suplai tumrap cuaca sing ora apik.
  • Dheweke ngrayakake 50 taun dina Bumi, ing pirang-pirang yuta wong gabung kanggo nglindhungi lingkungan lokal lan global, nanging perubahan iklim minangka tantangan paling gedhe kanggo masa depan umat manungsa.
  • Dheweke matur nuwun marang klompok saka sektor swasta lan publik kayata DOE, DEH, National Trust, Botanic Park, Plastik Bebas Cayman lan Kamar Dagang kanggo usahane ing papan iki.
  • Dheweke ngumumake proses daur ulang bakal diwiwiti maneh sawise masalah generator wis dirampungake lan tenaga dibalekake. DEH isih nglumpukake barang sing bisa didaur ulang nalika proses ora kasedhiya sementara.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.